Connect with us

ACTUALITATE

Mii de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii gorjeni

Postat acum

on

Polițiștii gorjeni au desfășurat activități de verificare a legalității operațiunilor desfășurate de persoanele fizice și juridice cu articole pirotehnice, pe raza județului.

Cu această ocazie, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat, în flagrant delict, un tânăr, de 24 de ani, în municipiul Târgu-Jiu, în timp ce oferea, fără drept, spre vânzare dintr-un autovehicul, 1.100 articole cu conținut pirotehnic și 33 de baterii de artificii, toate însumând 60 de kilograme, din categoria P1 și F2.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat, în flagrant delict,  un tânăr, de 35 de ani, din localitate, în timp ce comercializa ambulant, la o tarabă, peste 130 de cutii cu articole pirotehnice, respectiv cantitatea de 1.390 bucăți din categoria F1, însumând 4 kg, fără a deţine autorizaţie legală pentru efectuarea de operaţiuni cu astfel de produse.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 3.700 de lei, a fost indisponibilizată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

„Reamintim faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă.

 

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 de către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către persoane autorizate (pirotehnicieni), constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă.

Avertizăm cetățenii cu privire la conștientizarea riscurilor la care se expun, atunci când folosesc articole pirotehnice. Chiar și cele de mici dimensiuni, care la prima vedere nu par a fi periculoase, vă pot cauza răniri grave sau invalidități.

Din nefericire, astfel de incidente au loc anual, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

În ciuda recomandărilor transmise de organele de poliție, adulți, dar în special copii, cad victime ale folosirii neautorizate de articole pirotehnice, multe dintre ele cumpărate chiar de părinți, sau cu acordul acestora”, a transmis IPJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Murgești: Tractoristul transportat la Spitalul Turceni

Postat acum

on

De către

„În jurul orei 13:00, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident feroviar, un tractor lovit de o drezină, pe raza orașului Turceni, satul Murgești. La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Turceni cu o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și două ambulanțe din cadrul SAJ Gorj”, anunță ISU Gorj.

Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că, în urma accidentului, a rezultat o victima de sex masculin in vârsta de 42 de ani. Victima, conducătorul tractorului, era încarcerata, conștienta si cooperanta. Pompierii au intervenit rapid pentru descarcerarea victimei, acesteia fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportata de către echipajul SAJ GORJ la Spitalul Orășenesc Turceni.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Amenzi de 7,4 milioane lei, date de inspectorii de muncă

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul anului 2022 un număr de 1937 controale, din care 1376 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 561 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.
În urma acțiunilor efectuate, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 7.470.500 lei, din care 844.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă și 6.626.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă, dintre care 2.540.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată.
Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, angajatorilor le-au fost trasate 5056 măsuri, 4849 în domeniul relațiilor de muncă și 207 în domeniul securității și sănătății în muncă, în vederea intrării în legalitate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Investiție de 420.000 de lei la SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost dotată cu un sistem de endoscopie digestivă superioară şi inferioară în valoare de 420.000 lei, investiţia fiind făcută din fondurile proprii ale administraţiei judeţene.

Potrivit CJ Gorj, echipamentul medical va ajuta pacienţii să beneficieze de investigaţii imagistice exploratorii de maximă acurateţe pentru stabilirea unui diagnostic precis sau pentru stabilizarea stadiului şi monitorizarea diferitelor afecţiuni deja existente.

„La finalul anului trecut, Consiliul Judeţean Gorj a finalizat procedura de achiziţie, iar recent a încheiat etapa de punere în funcţiune şi dare în folosinţă a noului sistem de endoscopie digestivă superioară şi inferioară de ultimă generaţie, care facilitează vizualizarea şi examinarea detaliată, fiind compus din Videogastroscop HDTV, Videocolonoscop HDTV, Videoprocesor cu posibilitate de configurare a limbii române şi înregistrare a datelor pentru 50 de pacienţi, sursă de lumină, tester de imersibilitate, aspirator, monitor medical LCD, troliu endoscopie. Astfel, din data de 20 ianuarie până în momentul de faţă, cu noul echipament medical au fost efectuate 29 de endoscopii şi 15 colonoscopii, conform datelor transmise de reprezentanţii SJU Târgu Jiu”, se arată în informarea CJ Gorj.

Valoarea sistemului de endoscopie digestivă superioară şi inferioară a fost de 420.000 de lei fără TVA, conform contractului de furnizare încheiat. Acesta face parte din seturile de echipamente şi aparatură medicală achiziţionate anul trecut de CJ Gorj cu fonduri alocate din bugetul propriu al judeţului pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, investiţia fiind de 1.725.158,63 lei, fără TVA.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR