Connect with us

ACTUALITATE

Mii de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii gorjeni

Postat acum

on

Polițiștii gorjeni au desfășurat activități de verificare a legalității operațiunilor desfășurate de persoanele fizice și juridice cu articole pirotehnice, pe raza județului.

Cu această ocazie, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat, în flagrant delict, un tânăr, de 24 de ani, în municipiul Târgu-Jiu, în timp ce oferea, fără drept, spre vânzare dintr-un autovehicul, 1.100 articole cu conținut pirotehnic și 33 de baterii de artificii, toate însumând 60 de kilograme, din categoria P1 și F2.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat, în flagrant delict,  un tânăr, de 35 de ani, din localitate, în timp ce comercializa ambulant, la o tarabă, peste 130 de cutii cu articole pirotehnice, respectiv cantitatea de 1.390 bucăți din categoria F1, însumând 4 kg, fără a deţine autorizaţie legală pentru efectuarea de operaţiuni cu astfel de produse.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 3.700 de lei, a fost indisponibilizată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

„Reamintim faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă.

 

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 de către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către persoane autorizate (pirotehnicieni), constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă.

Avertizăm cetățenii cu privire la conștientizarea riscurilor la care se expun, atunci când folosesc articole pirotehnice. Chiar și cele de mici dimensiuni, care la prima vedere nu par a fi periculoase, vă pot cauza răniri grave sau invalidități.

Din nefericire, astfel de incidente au loc anual, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

În ciuda recomandărilor transmise de organele de poliție, adulți, dar în special copii, cad victime ale folosirii neautorizate de articole pirotehnice, multe dintre ele cumpărate chiar de părinți, sau cu acordul acestora”, a transmis IPJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Târgu Jiul are bazin de înot acoperit! Investiția este gata

Postat acum

on

De către

Bazinul de înot, acoperit, al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, anunță Victor Banta, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării.

Investiția, în valoare de cca. 2 milioane euro, a fost finanțată de MDLPA prin CNI SA și se alătură stadionului, terenurilor sportive și sălii polivalente, întregind astfel Complexul Sportiv al municipiului.Pe 27.09.2022 va începe recepția la terminarea lucrărilor în urma căreia moderna construcție va putea fi pusă în funcțiune.

Bazinul propriu-zis are dimensiuni de 12,5 x 25 mp și este dotat cu: vestiare complet utilate, cele mai moderne echipamente și instalații de tratarea apei și climatizarea aerului, un mobilier adecvat și confortabil, grupuri sanitare echipate cu instalații de cea mai înaltă calitate, precum și cu un sistem de televiziune cu circuit închis.

Astfel, copiii și adulții, iubitori ai acestui sport, vor beneficia de un spațiu adecvat pentru practicarea înotului la cele mai înalte standarde de igienă și comfort.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mandatele a trei supraveghetori CEO expiră

Postat acum

on

De către

Mandatele a trei supraveghetori ai Complexului Energetic Oltenia expiră în cinci zile. Cei trei sunt Gabriel Giorgi, Nicolae Bobu și Alexandru Gătejescu. Azi, acționarii companiei vor decide dacă prelungesc mandatele membrilor CS al CEO, ce pot fi prelungite cu încă două luni.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Vor să scoată la concurs postul de secretar al primăriei

Postat acum

on

De către

Postul de secretar al Primăriei Albeni va fi scos la concurs. Acesta este vacant și a devenit unul absolut necesar, după ce primarul a fost arestat, iar atribuțiile acestuia au fost preluate de viceprimar. Pentru o perioadă, pe postul de secretar al localității a fost detașat șeful juriștilor din Prefectura Gorj, Liviu Diaconescu, care a revenit la instituția de la Târgu Jiu. Noul prefect de Gorj, Cristina Cilibiu, spune că se impune scoaterea la concurs a postului de secretar de la Albeni, care este vacant. În perioada următoare, se vor demara procedurile pentru organizarea concursului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR