Connect with us

ACTUALITATE

Drumul județean care asigură accesul către Cheile Sohodolului, modernizat integral

Postat acum

on

Consiliul Județean Gorj continuă investițiile în infrastructură. Astfel, a fost finalizată reabilitarea drumului județean 672E, ce traversează localitățile Cornești, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănătești și Runcu.

Drumul județean DJ 672E, cuprins între km 0+000 (DN 66) și km 15+687 (DJ 672C), asigură conexiunea cu drumul de acces pe Cheile Sohodolului, traversând comunele Bălești, Arcani și Runcu. Cheile Sohodolului reprezintă un pol al turismului în județul Gorj.

Lucrările de reabilitare și modernizare au fost realizate pe lungimea totală de 15,687 kilometri, după cum urmează:

– tronson reabilitat de 6,241 km pe raza comunei Bălești, în satele Cornești și Stolojani;

– tronson reabilitat de 6,779 km pe raza comunei Arcani, în satele Câmpofeni, Arcani și Sănătești;

– tronson reabilitat de 2,667 km pe raza comunei Runcu, în satul Runcu.

Principalele categorii de lucrări specifice au fost:

• realizarea sistem rutier TIP I și TIP II și refacerea a 34 de drumuri laterale;

• colectarea, scurgerea si evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă prin amenajarea unui număr de 829 accese la proprietăți, realizarea de șanțuri și rigole de acostament;

• construirea unui număr de 22 podețe tubulare transversale;

• amenajarea de trotuare și piste pentru cicliști (pe lungime de 2,750 de metri pentru fiecare categorie de lucrări) și a unui număr de 23 de platforme (parcări, stații pentru mijloace de transport în comun, platformă de odihnă și revizii);

• refacerea și consolidarea celor 4 poduri existente (de la km 6+970.00, km 7+052.00, 8+066.00 și km 8+238.00) precum și construirea unui nou pod la km 15+675.00.

Pe lângă amenajarea intersecțiilor cu străzile și drumurile laterale, s-au montat parapeţi metalici de tip semigreu, 15 indicatoare kilometrice pentru drumuri județene și 141 indicatoare hectometrice. De asemenea, în ceea ce priveşte semnalizarea verticală, au fost prevăzute indicatoare de avertizare a zonelor periculoase, de reglementare a priorității de circulație în intersecții, de interzicere, restricție sau obligare și indicatoare de orientare și informare, după cum urmează: indicatoare rutiere: 401 bucăți, stâlpi: 384 bucăți. Valoarea totală a investiției privind obiectivul „Reabilitare drum județean 672E, ce traversează localitățile Cornești, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănătești și Runcu, județul Gorj”, a fost de 24.422.228,41 lei inclusiv T.V.A., finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Bugetul Propriu al județului Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tânăr din Scoarța, înecat în Dunăre

Postat acum

on

De către

La finalul acestei luni ar fi împlinit 33 de ani dar și-a pierdut viața în timp ce se afla în vacanță, la Dunăre. Este vorba despre Cristinel Vîrjan din Bobu, comuna Scoarța, ce a fost înghițit de apa într-o zonă în care erau mai multe persoane și propus sa soție care nu a mai putut face nimic pentru acesta. Bărbatul a fost scos din Dunăre în timp ce inima încă îi bătea dar a murit pe patul de spital, în Craiova, scurt timp mai târziu.

Cristinel Vârjan era căsătorit civil de mai puțin de doi ani de zile. Cei doi soți nu aveau copii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă din Drăguțești amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

O altă firma care desfășoară activitate autorizata de dezmembrări auto a încălcat legislația specifică în domeniu. Este vorba de o societate care desfășoară activitate pe raza localității Drăguțești. Pentru încălcarea legislației de mediu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 17500 lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Iresponsabilitate și vandalism, pompe stradale distruse

Postat acum

on

De către

„Iresponsabilitate și vandalism. Sunt cuvintele ce caracterizează comportamentul unor semeni, care, în ultimele zile, și-au bătut joc de munca unor oameni, de banii publici și de locuitorii din Târgu Jiu. Aceste pompe stradale, pe care le vedeți in imagini, doar ce fuseseră înlocuite sau recondiționate. Pentru ca cetățenii să aibă acces la surse de apă, în această perioadă caniculară, dar și pentru a stopa risipa de apă, am înlocuit vechile pompe, cu unele care rămân pornite atâta timp cât este ținută apăsată clapeta. Din păcate, munca și investiția au fost distruse”, transmite viceprimarul municipiului, Bogdan Bejinaru.

Fenomenul s-a repetat aproape în fiecare noapte, în ultima săptămână, iar aceste fapte nu pot rămâne nepedepsite, completează alesul local.

„Fac apel la Poliția Locală și la cea națională, să verifice modul în care au fost distruse pompele din municipiu și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Trebuie să conștientizăm că, fără responsabilitate, nu putem avea un oraș decent”, a completat vicele.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR