Connect with us

EDUCAȚIE

Media 10, răsplătită cu 10.000 de lei!

Postat acum

on

0 Shares

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor încasa câte un premiu în valoare de 10.000 de lei. Autoritățile din Târgu Jiu au alocat sumele necesare pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale, dar și pentru cei cu rezultate remarcabile la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, din luna mai și până în prezent.

Pentru media 10 la Bacalaureat (3 elevi) și Evaluarea Națională (7 elevi), fiecare tânăr va primi câte 10.000 de lei. Locul I la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale va fi recompensat cu 5000 lei, locul II cu 4000 lei, locul III cu 3000 lei, iar mențiunea cu 1000 de lei. 40 de elevi au obținut rezultate remarcabile la astfel de concursuri.

„Va fi o onoare pentru noi să-i felicităm într-un cadru festiv. Nu vor fi uitate nici cadrele didactice care i-au pregătit și vă reamintim că această premiere vine în completarea festivităților organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Târgu Jiu, atunci când încă nu se finalizaseră toate concursurile. În fiecare an premiem excelența și promovăm tinerii cu rezultate. Ne dorim ca acești elevi să fie un exemplu demn de urmat pentru colegii lor, iar pentru noi, aceste premii nu sunt altceva decât o investiție în viitorul municipiului Târgu Jiu.”, conform primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

EDUCAȚIE

Competiție între grădinițe, în Parcul Central

Postat acum

on

De către

În Parcul Central „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, s-a desfășurat Concursul Național de Creație Tranzientă Integrată, strategie de evaluare a tehnicilor experimentate în cadrul pilotării conceptului G.R.L.I, concurs la care au participat cinci grădinițe din județul Gorj (Grădinița cu Program Prelungit “Mihai Eminescu” Tg-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Bălești, Grădinița cu Program Normal Nr. 27 Tg-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit “Lumea Copiilor” Tg-Jiu, Grădinița cu Program Normal Bâlta).

Cadre didactice, părinți și preșcolari din cele cinci unități școlare au realizat machete folosind diverse materiale din natură, temele abordate fiind în strânsă legătură cu orașul lui Brâncuși, anume „Masa tăcerii”, „Aleea scaunelor”, „Poarta sărutului”, „Coloana fără sfârșit” și Biserica Sfinții Apostoli.

Echipele formate pe grădinițe au creat tablouri, folosind elemente existente în natură, în care să se regăsească un mediu ce oferă relaxare, liniște și învățare.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, inspector școlar pentru educație timpurie – profesor Mîndruleanu Simona-Ionela, inspector pentru învățământ primar – profesor Vulpe Daniela, inspector management instituțional – profesor Staicu Marian, inspector management instituțional – profesor Răscol Gabriel, precum și Asociația „Creștini”, prin prezența doamnei Marlena Daniela Melinescu (președinte) și a Părintelui Albu Marin, îndrumătorul spiritual al asociației.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Întâlnire de lucru la UCB a EU Alliance

Postat acum

on

De către

Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu găzduiește prima întâlnire de lucru a Alianței de Universități Europene – Applied, Connected, Entrepreneurial and Engaged- EU Aliance.

Rectori, președinți de universități și alți membri ai staff-ului academic din opt universități de prestigiu din Europa au venit, astăzi, 11 iulie 2024, la Târgu Jiu, la această întâlnire de lucru. Studenți, profesori și cercetători din cadrul acestor universități vor beneficia de activitățile și rezultatele proiectului European, care va fi implementat de această alianță de universități.

Parteneri în cadrul alianței:

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu,Instituto Politecnico De Santarem, Portugal,University of Basilicata, Italy,Kaunas University of Applied Engineering Sciences, Lithuania,Latvian Academy of Culture, Latvia,Goce Delcev University, North Macedonia,Medical University if Gdansk, Poland, Carinthia University of Applied Sciences, Austria,Inholland University of Applied Sciences, Netherlands

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Bacalaureat: CNET Târgu Jiu, pe locul doi în județ! Pe primul, CNTV

Postat acum

on

De către

Bacalaureatul Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu 2024 în cifre, înaintea contestaţiilor, arată că unitatea de învățământ este pe locul al doilea la nivelul judeţului. Rata de promovare în liceu este de 98,6%, media 8,77, 99 de medii din cele 206 sunt peste 9, dintre care 43 peste 9,50, 25 de note de 10 si cea mai mare medie din Gorj, 9,96, alături de CNTV. „Una peste alta, nu este rău deloc. Ba chiar este foarte bine. Așteptăm şi contestaţiile. Felicităm promoţia 2020-2024 pentru rezultatele obținute. Felicitări doamnelor şi domnilor profesori care au făcut posibile aceste rezultate”, au transmis reprezentanții școlii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!