Connect with us

ACTUALITATE

Mai mulţi salvamontişti, prezenţi în zona montană Rânca

Postat acum

on

Salvamontiștii gorjeni vor fi prezenți în număr mai mare în zona montană Rânca. Stațiunea este acoperită de un strat de zăpadă de peste 20 de centimetri, sporturile de iarnă putând fi practicate în condiții normale.

Au fost folosite tunurile pe pârtia din centrul statiunii, astfel, consistența stratului de zăpadă este mai bună, iar sporturile de iarnă pot fi practicate în condiții normale. La finalul acestei săptămâni sunt așteptați mai mulți turiști în stațiune, așadar, va fi nevoie de un număr suplimentar de echipe de intervenție.

În stațiunea Rânca sunt deschise două baze ale Serviciului Județean al Salvamont Gorj, precum și un cabinet medical.

Centrul medical din zona turistică montană Rânca asigură asistență medicală de bază 24 de ore din 24 în caz de nevoie.

Programul este stabilit și în funcție de numărul de turiști care se află în același timp în stațiune. În săptămânile următoare, cel puțin de vineri și până duminică, în bazele Salvamont din Rânca va fi suplimentat numărul personalului gata de intervenție, în caz de nevoie.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

De către

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Salariul minim se face 3.000 lei, din ianuarie

Postat acum

on

De către

Salariul minim crește, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei, din care 200 de lei nu vor fi impozitați. Angajații din construcții vor avea o creștere la 4.000 de lei, pentru salariul minim. „Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023. «Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor, să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual», a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă”, arată un comunicat al Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un nou membru în CS al Complexului Oltenia

Postat acum

on

De către

Un nou membru va fi numit, azi, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Acționariatul companiei se întrunește, în cursul zilei, într-o ședință, pe a cărei ordine de zi este și completarea CS-ului. Asta, deoarece mandatul unuia dintre membri, Alexandru Gătejescu, avocat din Craiova, expiră pe 27 noiembrie. Cel care va fi numit în Consiliul de Supraveghere va avea contract pe 4 luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR