Connect with us

COMUNITATE

Locuitorii din Novaci, scoși în stradă de autorități

Postat acum

on

Primăria și Consiliul Local al Orașului Novaci, prin Casa de Cultură Novaci, organizează duminică, 5 martie, evenimentul cultural ”FEMEIA, CÂNTEC ȘI IUBIRE”. Spectacolul are loc în Zona ”Piața Novaci”, începând cu ora 10.30, și se realizează în colaborare cu Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”. Alături de artiștii novăceni se află și reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
Conform tradiției novăcenilor care sărbătoresc an de an Ziua Internațională a Femeii, sunt invitate toate doamnele și domnișoarele din Gorj să se bucure de frumusețea autentică a cântecului popular din diferite zone folclorice ale României.
Sunt invitați renumiți interpreți de muzică populară, membri ai Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”. Nelipsite din programul artistic vor fi dansurile populare aduse în fața publicului de Corpul de Balet al Ansamblului ”Doina Gorjului”, dar și de Ansamblul Folcloric ”Nedeia” al Casei de Cultură Novaci. Juniorii Ansamblului Folcloric ”Nedeia” vor prezenta și ei un program artistic de exceptie.
Nelipsit din programul de duminică, 5 martie 2023 este tânărul novăcean Călin Cotorcea, un promițător solist la fluier.
”Considerăm că activitatea femeilor din Novaci este foarte importantă și remarcabilă în toate domeniile de activitate, acesta fiind și motivul pentru care dorim să le oferim o zi de neuitat, semn al respectului și aprecierii pe care comunitatea și autoritățile locale o oferă femeilor din orașul nostru. Pentru bucuria sufletului fiecărei femei, dorim să aducem în fața publicului mari artiști, dar si pe copiii novăcenilor, membri ai Ansamblului Folcloric ”Nedeia”, spune primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean.
”Dorim să fim generația, despre care să se spună că promovăm respectul față de cultura tradițională și față de valorile umane locale. Dorim să aducem în centrul atenției un anumit gen de spectacol, atractiv pentru tineri și vârstnici, comori ale comunității, iar tânăra generație să învețe încă din copilărie, ce înseamnă dragostea și respectul față de femeile din viața lor.”, spune profesorul Elena Basarabă, coordonatoare a activității Casei de Cultură Novaci.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Act de caritate Gorj Express, pentru omul de fotbal Florin Bejinaru

Postat acum

on

De către

Publicația Gorj Express a percutat, cum o face de obicei, la campania umanitară lansată în spațiul public de apropiați ai omului de fotbal Florin Bejinaru. Ziarul a donat, astfel, prin conducerea acesteia, suma de 750 de lei pentru cunoscutul antrenor, care trece prin momente grele, urmare a unei probleme grave de sănătate. 

„Nu demult, o veste tristă a cuprins întreaga suflare panduristă, atât din Gorj, cât și din întreaga țară: minunatul și loialul fost fotbalist și actual antrenor, Florin Bejinaru, cu o activitate neîntreruptă, de peste 30 de ani, sub culorile îndrăgitei grupări sportive, a suferit o intervenție chirurgicală complicată într-un spital bucureștean.În acest moment dificil, drumul sigur pentru viață, trebuie urmat într-o clinică de specialitate din străinătate, iar suma de 30 de mii de euro necesară urgent, este peste puterea materială a familiei sale.Haideți, să ne mobilizăm cu toții, panduriști, oameni simpli sau iubitori de fotbal și de performanță, și să-l ajutăm pe acest OM special, dedicat atâta amar de vreme echipei sale favorite, Pandurii Târgu-Jiu, dragostea gorjeană de pretutindeni!”, a anunțat, vestea neașteptată, Dorin Brozbă.

Persoanele care vor să ajute pot face donații în contul RO24BACX0000001709993000, deschis pe numele Bejinaru Florin Constantin, la UNICREDIT ȚIRIAC BANK S.A.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Laleaua pestriță din Pădurea Botorogi, păzită de pădurari

Postat acum

on

Pădurea de la Botorogi, de lângă Târgu Jiu, este plină în această perioadă de lalele pestrițe. Pentru că este o floare protejată de lege, pădurarii din Ocolul Silvic Târgu Jiu execută patrule în zonă. În acestă perioadă, în Botorogi vin mulți vizitatori și unii vor să plece acasă cu florile respective.

Și localnici din Dănești fac de pază în pădurea de la Botorogi, comuna Dănești. Locul este foarte aproape de Târgu Jiu, astfel că multe persoane ajung în zonă.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Meci old boys și spectacol caritabil, pentru antrenorul Florin Bejinaru

Postat acum

on

De către

Meciuri demonstrative de fotbal și un spectacol vor avea loc în perioada următoare, la Târgu Jiu, pentru strângere de fonduri. Acțiunile sunt organizate pentru a-l sprijini pe fostul antrenor Florin Bejinaru, de la Pandurii Târgu Jiu, care are nevoie de 30,000 de euro, cu care să achite costurile unor intervenții, la o clinică în afara țării. „Ne alăturăm inițiativei Pandurii Târgu Jiu – Old Boys de a veni în sprijinul unui mare fotbalist și antrenor târgujian, Florin Bejinaru. Punem Sala Sporturilor la dispoziție pentru organizarea unui eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru a-l ajuta pe sportiv să depășească problemele de sănătate cu care se confruntă. Este un spectacol sportiv ce va avea loc în data de 4 aprilie, ora 18:00, și va consta în meciuri demonstrative la care va participa selecționata Pandurii Târgu Jiu – Old Boys. Totodată, la concertele organizate de Primăria Târgu Jiu cu ocazia Festivalului Etniilor, va avea loc o nouă strângere de fonduri pentru Florin Bejinaru. Este vorba de un eveniment organizat în data de 6 aprilie, începând cu ora 19:00, în Piața Prefecturii, la care vor participa Taraful Constantin Lătărețu, Diana Matei și Taraful Cleante”, a anunţat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pe pagina de socializare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR