Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Leafă de primărie, în plină pandemie! 10.000 de lei pe fluturașul unei funcționare din Târgu-Jiu

Postat acum

on

O salariată a Biroului Achiziții a Primăriei Târgu-Jiu a primit pe fluturaș, în plină stare de urgență, un salariu brut de 10.000 fără câțiva lei. Salariul angajatei este mic, dacă ne gândim că a rămas cu vreo 6000 de lei în mână, după ce i s-au scăzut dările la stat, dar chenzina este colosală pentru miile de gorjeni care, din aceiași lună, îngroașă rândurile șomerilor din municipiu, pentru a fi protejați de coronavirus.

În Primăria Târgu-Jiu salariile au crescut mai ceva ca vrejul de fasole din poveste. O dovedește fluturașul de salariu al unei angajate a UAT-ului, fluturaș care circulă pe internet, ce arată, negru pe alb, că un simplu slujbaș din primăria municipiului ne costă, cel puțin 10.000 de lei pe lună. Salariata nu are funcție de conducere, că atunci salariul ar fi fost net superior celui de 10.000, dar chiar și așa fluturașul este o demonstrație că traiul la stat e trai nenică.

Oraș mic, salarii mari

Orașul Târgu-Jiu, municipiu cu o populație de 82.000 de locuitori la ultimul recensământ, dar mult mai mică în fapt, are o administrație locală bine plătită. Salariile încep de la 2600 de lei, cât ia un portar, la care i se adaugă aproape 400 de lei spor de condiții vătămătoare, și se opresc la 11.800 brut plus spor, cât ia un director executiv. Cel puțin asta arată situația cu veniturile brute din Primăria Târgu-Jiu pe luna martie. Ce nu spune situația este că anumiți angajați ajung la salariul directorului executiv pentru că sunt trecuți pe niște proiecte cu fonduri europene, proiecte din cauza cărora le crește vrejul, pardon salariul, la peste 10.000 brut, cum este cazul funcționarei de la Achiziții de la care a plecat demonstrația.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR