Connect with us

ULTIMA ORĂ

Exces de zel. Au montat dispensere și pe străzi

Postat acum

on

Unii primari duc la extrem măsurile pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului. Într-o localitate din Oltenia, edilii au montat aparate cu dezinfectat pentru mâini, chiar și pe trotuare.
Normele impuse de autoritățile centrale au fost interpretate diferit de autoritățile locale. Dacă unii primari au încercat să scape de povara obligațiilor ce le-au fost aruncate în spate, alții au arătat chiar un exces de zel sau chiar au transformat normele, în afaceri. În urmă cu aproape două săptămâni, ministrul de Interne a semnat ordonanța militară care obligă primăriile să asigure dezinfecții pe străzi, în scările blocurilor și să monteze dispensere cu dezinfectant la intrarea în scările blocurilor. Dispozițiile au creat o nouă criză. Societățile care vindeau astfel de dispozitive și-au epuizat stocurile. Unii primari s-au lovit de noua criză, însă alții au fost mai norocoși sau mai rapizi și au cumpărat chiar mai multe decât aveau nevoie. Așa s-a întâmplat și la Filiași, unde primăria a achiziționat aparate pentru dezinfectarea mâinilor, chiar și pentru a le monta pe străzi. Astfel de recipiente sunt acum pe trotuare, lipite de stâlpii metalici de la trecerile de pietoni.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Mineri și energeticieni din CEO, la protest

Postat acum

on

De către

Mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia vor protesta astăzi, 19 octombrie, din nou, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Protestatarii cer modificarea Legii 197 pentru ca angajații Complexului Energetic Oltenia să se poată pensiona la 52 de ani.

Aceștia sunt membri ai unor sindicate afiliate la principalele federații reprezentative din Complexul Energetic Oltenia. Protestul are loc în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Aprobarea este data de Primăria Târgu Jiu pentru intervalul orar 16,00 – 18,00. În zonă se vor afla și echipaje de jandarmi și poliție pentru a verifica dacă sunt respectate restricțiile din pandemia de coronavirus. Este vorba în primul rând de purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării. Protestatarii cer modificarea Legii 197 pentru ca angajații Complexului Energetic Oltenia să se poată pensiona la 52 de ani.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

63 deținuți și doi polițiști, confirmați cu Covid

Postat acum

on

De către

63 de deţinuţi au fost confirmați cu Covid, în urma unei testări în masă, efectuată la la Penitenciarul Bistriţa. Reprezentanţii penitenciarului au declarat presei că primele două cazuri au apărut în data de 13 octombrie, după care, în zilele de 14 şi 15 octombrie, persoanele private de libertate au fost testate în masă, 63 de deţinuţi fiind confirmaţi cu COVID-19. În urma testărilor, au fost depistaţi pozitiv și  doi poliţişti de penitenciare.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Bistriţa, starea de sănătate a deţinuţilor este bună, aceştia urmând a fi transferaţi.

„Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind supravegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimptomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%”, au comunicat reprezentanții Penitenciarului.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Când ești praf la Civică ți se spune FUM

Postat acum

on

De către

Un șmecher cu Audi a condus atât de „regulamentar” încât i-a udat, din cap până în picioare pe doi clienți ai unui supermarket din Târgu Jiu. Incidentul s-a petrecut pe 9 octombrie iar clienții făcuți ciuciulete lângă autoturism au mai primit un cadou, mai exact FUM le-a împroșcat, potrivit martorilor, apă în portbagajul deschis, peste cumpărături. Totul, în parcarea Lidl, de pe str Victoriei.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR