Connect with us

ULTIMA ORĂ

Exces de zel. Au montat dispensere și pe străzi

Postat acum

on

0 Shares

Unii primari duc la extrem măsurile pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului. Într-o localitate din Oltenia, edilii au montat aparate cu dezinfectat pentru mâini, chiar și pe trotuare.
Normele impuse de autoritățile centrale au fost interpretate diferit de autoritățile locale. Dacă unii primari au încercat să scape de povara obligațiilor ce le-au fost aruncate în spate, alții au arătat chiar un exces de zel sau chiar au transformat normele, în afaceri. În urmă cu aproape două săptămâni, ministrul de Interne a semnat ordonanța militară care obligă primăriile să asigure dezinfecții pe străzi, în scările blocurilor și să monteze dispensere cu dezinfectant la intrarea în scările blocurilor. Dispozițiile au creat o nouă criză. Societățile care vindeau astfel de dispozitive și-au epuizat stocurile. Unii primari s-au lovit de noua criză, însă alții au fost mai norocoși sau mai rapizi și au cumpărat chiar mai multe decât aveau nevoie. Așa s-a întâmplat și la Filiași, unde primăria a achiziționat aparate pentru dezinfectarea mâinilor, chiar și pentru a le monta pe străzi. Astfel de recipiente sunt acum pe trotuare, lipite de stâlpii metalici de la trecerile de pietoni.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Peste 30 de copii s-au bucurat de atelierele de Astronomie și Viitor Verde de la Muzeul Județean

Postat acum

on

De către

Peste 30 de copii înscriși individual, dar și o clasă de elevi de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, au participat, vineri, la Muzeul Județean Gorj, la atelierele de Astronomie și de Viitor Verde.

Sub îndrumarea mentorilor, cei mici au privit Soarele prin telescop și au numărat petele solare vizibile în acea zi, au construit cadrane solare, au vizionat filmulețe educative, au învățat despre plante, despre refolosirea materialelor și au pictat flori de păpădie, printr-o tehnică specială, cu ajutorul unor tuburi din carton franjurat. De asemenea, aceștia au vizitat expoziții și au împărtășit, la final, ce au învățat din aceste activități.

Parteneri:Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare Constantin Brâncuși

Societatea Astronomică Română de Meteori – Filiala Astroclubul SARM Gorj

 

Liceul „Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu

Asociația de Sprijin și Întrajutorare Solidaritatea, Bumbești Jiu

,,Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, sprijiniți de invitați și de voluntari, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate”, au comunicat reprezentanții Muzeului Județean Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident cu patru victime, la Castrul Roman

Postat acum

on

De către

Accident cu victime, în urmă cu 50 de minute, la intrare în Bumbesti-Jiu.

„În jurul orei 15:30, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgenta generata de un accident rutier produs in oraș Bumbesti Jiu, zona Castru Roman, in care au fost implicate două autoturisme. La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri cu o autospeciala de intervenție dotată cu modul pentru descarcerare și doua ambulante SMURD, precum și doua echipaje SAJ Gorj”, transmite ISU Gorj.

În urma accidentului au rezultat 4 victime, 3 bărbați cu vârstele cuprinse intre 24 și 39 de ani și un copil de 11 ani. După ce le-au fost acordate primele îngrijiri medicale la fața locului, trei dintre acestea au fost transportate la spital.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Festivalul ,,Studențiada”, o experiență memorabilă pentru studenții de la Târgu-Jiu

Postat acum

on

De către

Voluntarii Ligii Studenților din Universitatea ,,Constantin Brâncuși”, Târgu-Jiu au participat, la începutul acestei luni, la Festivalul de la nivel național ,,STUDENȚIADA – VOLUNTEER CONTEST”. Acest festival a implicat activ tinerii și studenții în procesele de schimbare universitară.

Pe parcursul mai multor zile petrecute în cadrul festivalului, studenții s-au bucurat de numeroase activități: pictură, activități sportive.

,,Începutul proiectului reconceput, reinterpretat, regândit „STUDENȚIADA – Volunteer Contest”, unde voluntarii din Liga Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși” au participat și s-au întâlnit cu studenți din toată țara.
Deschiderea evenimentului organizat de Uniunea Națională a Studenților din România – UNSR la București se va desfășura pe o perioadă de 6 luni și promovează activitățile de voluntariat și inițiativele studențești, încurajând colaborarea între universități și societatea civilă”, au precizat reprezentanții LSUCB.

 

Continuă să citeşti