Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Laureații Festivalului de Teatru pentru Amatori „Vatra”, de la Polovragi

Postat acum

on

S-a încheiat cea de-a II-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Amatori „Vatra”, organizat, la Polovragi, de Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

După trei zile de festival, o adevărată sărbătoare a teatrului, în care vedetă a fost actorul şi beneficiar spectatorul, juriul, format din Iulian Praja – Președintele juriului, manager Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, Mariana Ghițulescu – actriță, director Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu, Cosmin Brehuță – actor, Eugene Buică – actor și regizor român cu o carieră de succes in SUA, Gheorghe Epure – membru onorific, primar Comuna Polovragi, a deliberat şi a hotărât:

Marele Premiu şi Trofeul Festivalului a fost câştigat Trupa de Teatru „Leira” a Școlii Populare de Arte și Meserii Râmnicu-Vâlcea, coordonator Doina Migleczi, pentru piesa „Al patrulea mag”;

PREMIUL I – Trupa de Teatru ”Jar’Art” a Școlii Populare de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca, coordonator Ruslan Bîrlea;

PREMIUL II – Trupa Mare a Școlii Populare de Arte ”George Enescu” din Botoșani, coordonator Silvia Răileanu;

PREMIUL III  – Trupa de Teatru ”Vatra” din Torino, coordonator Luiza Dinică Diculescu;

PREMIUL pentru CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL

– Alexandru Bota – Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca –

PREMIUL pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL

–           Călina Hoble – Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca –

PREMIUL pentru CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR

–           Lucian Pircan –  Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea –

PREMIUL pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL SECUNDAR

–           Alexandra Palea – Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea-

PREMIUL pentru CEA MAI BUNĂ REGIE COLECTIVĂ

–           Dan Popa – Asociația de Teatru ”Noi și … Atât” din Mediaș, Sibiu –

PREMIUL pentru CEL MAI BUN MOMENT INDIVIDUAL;

–           Teodora Anamaria Rusu – Școala Populară de Arte ”George Enescu” din Botoșani – și

–           Raluca Hongu – Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea;

PREMIUL SPECIAL pentru MIȘCARE – Trupa Mare a Școlii Populare de Arte ”George Enescu” din Botoșani, coordonator Silvia Răileanu;

PREMIUL SPECIAL pentru COSTUME – Trupa de Teatru ”Vatra” din Torino, coordonator Luiza Dinică Diculescu;

PREMIUL SPECIAL pentru ORIGINALITATE – Trupa Mare a Școlii Populare de Arte ”George Enescu” din Botoșani, coordonator Silvia Răileanu;

PREMIUL SPECIAL pentru COLOANA SONORĂ – Trupa de Teatru ”Leira” a Școlii Populare de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea, coordonator Doina Migleczi;

–           Trupa de Teatru ”Jar’Art” a Școlii Populare de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca, coordonator Ruslan Bîrlea;

PREMIUL SPECIAL pentru IDENTITATE NAȚIONALĂ, păstrarea și promovarea tradițiilor, culturii și istoriei românești – Trupa de Teatru ”Vatra” din Torino, coordonator Luiza Dinică Diculescu;

Scopul festivalului nostru este de a susține și de a promova teatrul pentru amatori din România, ca formă de manifestare artistică, mijloc de formare şi dezvoltare personală.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Maia Morgenstern, spectacol de excepție la Târgu Jiu

Postat acum

on

Actrița Maia Morgenstern a susținut un spectacol de excepție pe svena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, din Târgu Jiu. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor „Elvira Godeanu”. Maia Morgenstern a prezentat spectacolul de muzică și poezie „Cioburi de oglindă”.
„Mulțumim, Târgu Jiu! Mulțumim, dragi colegi! O echipă formidabilă! Bravooo! Mulțumim pentru susținere, ajutor implicare! Adâncă reverență! TeatrulElviraGodeanu! 30 de ani! La mulți ani!
Colegii mei
Marius Calugarita
Mihai Pintenaru
Mihai Murariu
Corina Diana
Foto: Oana Monica Argentina Nae Lavro!”, a transmis marea actriță.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Operele lui Brâncusi au sosit la Muzeul de Artă din Timișoara

Postat acum

on

De către

Expoziția cu lucrările Brâncuși va fi deschisă publicului pe 30 septembrie.

„L-am adus pe Brâncuși acasă!”, a anunțat președintele CJ Timiș, Alin Nica. Sunt 100 de lucrări care vor fi expuse la Muzeul de Artă, aduse din mari muzee ale lumii și din țară, a căror valoare de asigurare este de jumătate de miliard de euro.

„Deoarece acestea au valoare de tezaur, au fost transportate cu mașini speciale dotate cu sistem antișoc, sistem de ancorare și sistem de securitate complet închis și izolat, care nu poate fi accesat din cabină. Transportul a fost urmărit prin satelit cu indicarea locației exacte a mașinilor în orice moment.”, a anunțat Alin Nica.

De același nivel ridicat de securitate vor avea parte lucrările lui Brâncuși și în interiorul Muzeului de Artă, pe toată perioada în care vor fi expuse: 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024.„Consiliul Județean Timiș a investit în sistemul de supraveghere și control acces. Expoziția «Brâncuși: surse românești și perspective universale» reprezintă o ocazie unică de a admira, în România, lucrările cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele sau Capul de copil, dar și de a descoperi lucrări mai puțin cunoscute.”, a mai spus președintele CJ Timiș.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Expoziție in memoriam dedicată caricaturistului gorjean Aurelian Șuță

Postat acum

on

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” organizează vineri, 22 septembrie, de la ora 17,00, vernisajul expoziției „Ultimul gram de suflet”, expoziție de grafică – in memoriam –  Aurelian Iulius Șuță (ȘAI). Curatorul expoziției este artistul Florin Preda Dochinoiu. Totodată, va fi lansat volumul „Poeme desenate” semnat de scriitorul Alex Gregora. Cartea este ilustrată cu lucrări semnate ȘAI. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor și în parteneriat cu Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”.

Aurelian Iulius Șuță ȘAI (1965 – 2020), licențiat în Arte Vizuale al Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte Vizuale și Design a fost membru al Uniunii Artiștilor Plasticii, Filiala Craiova și polițist în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj. A avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR