Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Laureații Festivalului de Teatru pentru Amatori „Vatra”, de la Polovragi

Postat acum

on

0 Shares

S-a încheiat cea de-a II-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Amatori „Vatra”, organizat, la Polovragi, de Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

După trei zile de festival, o adevărată sărbătoare a teatrului, în care vedetă a fost actorul şi beneficiar spectatorul, juriul, format din Iulian Praja – Președintele juriului, manager Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, Mariana Ghițulescu – actriță, director Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu, Cosmin Brehuță – actor, Eugene Buică – actor și regizor român cu o carieră de succes in SUA, Gheorghe Epure – membru onorific, primar Comuna Polovragi, a deliberat şi a hotărât:

Marele Premiu şi Trofeul Festivalului a fost câştigat Trupa de Teatru „Leira” a Școlii Populare de Arte și Meserii Râmnicu-Vâlcea, coordonator Doina Migleczi, pentru piesa „Al patrulea mag”;

PREMIUL I – Trupa de Teatru ”Jar’Art” a Școlii Populare de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca, coordonator Ruslan Bîrlea;

PREMIUL II – Trupa Mare a Școlii Populare de Arte ”George Enescu” din Botoșani, coordonator Silvia Răileanu;

PREMIUL III  – Trupa de Teatru ”Vatra” din Torino, coordonator Luiza Dinică Diculescu;

PREMIUL pentru CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL

– Alexandru Bota – Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca –

PREMIUL pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL

–           Călina Hoble – Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca –

PREMIUL pentru CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR

–           Lucian Pircan –  Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea –

PREMIUL pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL SECUNDAR

–           Alexandra Palea – Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea-

PREMIUL pentru CEA MAI BUNĂ REGIE COLECTIVĂ

–           Dan Popa – Asociația de Teatru ”Noi și … Atât” din Mediaș, Sibiu –

PREMIUL pentru CEL MAI BUN MOMENT INDIVIDUAL;

–           Teodora Anamaria Rusu – Școala Populară de Arte ”George Enescu” din Botoșani – și

–           Raluca Hongu – Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea;

PREMIUL SPECIAL pentru MIȘCARE – Trupa Mare a Școlii Populare de Arte ”George Enescu” din Botoșani, coordonator Silvia Răileanu;

PREMIUL SPECIAL pentru COSTUME – Trupa de Teatru ”Vatra” din Torino, coordonator Luiza Dinică Diculescu;

PREMIUL SPECIAL pentru ORIGINALITATE – Trupa Mare a Școlii Populare de Arte ”George Enescu” din Botoșani, coordonator Silvia Răileanu;

PREMIUL SPECIAL pentru COLOANA SONORĂ – Trupa de Teatru ”Leira” a Școlii Populare de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea, coordonator Doina Migleczi;

–           Trupa de Teatru ”Jar’Art” a Școlii Populare de Arte ”Tudor Jarda” Cluj-Napoca, coordonator Ruslan Bîrlea;

PREMIUL SPECIAL pentru IDENTITATE NAȚIONALĂ, păstrarea și promovarea tradițiilor, culturii și istoriei românești – Trupa de Teatru ”Vatra” din Torino, coordonator Luiza Dinică Diculescu;

Scopul festivalului nostru este de a susține și de a promova teatrul pentru amatori din România, ca formă de manifestare artistică, mijloc de formare şi dezvoltare personală.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Pictura pe 415 mp, la Biserica Sfinții Arhangheli din Săulești, scoasă la licitație!

Postat acum

on

De către

Parohia Săulești, sat Său­lești, județul Gorj, Protopopiatul Târgu Cărbunești, organizează licitație în vederea adjudecării lucrărilor de pictură din nou, în tehnica al secco, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”-Săulești. Pictorii interesați pot trimite, până cel târziu la data de 16.03.2024, ofertele de execuție însoțite de CV-ul și portofoliul de lucrări ce vor fi analizate în ședința Consiliului parohial din data de 17.03.2024, de la ora 12:00. Suprafața de pictat este de 415 metri pătrați, iar parohia este de categoria a III-a. Cel care se ocupa de întreaga procedura este preotul paroh Adrian Nicolae Calotă

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Foto/Video: „Botezul viilor”, ediția cu numărul X, la Plopșoru! Gazdele manifestării, soții Liliana și Gabriel Nănuți

Postat acum

on

De către

„Botezul viilor”, manifestarea organizată la Plopșoru de familia lui Gabriel Nănuți, a ajuns, duminică, la a zecea ediție. Și de data aceasta, locul de desfășurare a evenimentului a fost la Deleni, la locuința cetățeanului Gabriel Nănuți.

„Fară să ne oblige nimeni, transformăm, an după an, cu tot mai multă înverșunare fiecare tradiție într-o sărbătoare laică”, a transmis organizatorul acestei manifestări.

De altfel, „Botezul viilor“ a avut loc la marginea unei plantații de viță de vie.

A urmat o petrecere câmpenească de la care nu au lipsit lăutarii, și bunătățile făcute la ceaun. „Această sărbătoare a început într-un grup de prieteni. Am zis să facem o petrecere în capul viei. De aici a pornit totul și pe an ce trece este tot mai frumoasă”, a transmis Gabriel Nănuți.

La eveniment a fost și echipa de la Asociația Uniunea Femeilor din Gorj. Invitați au fost cetățeni din sat și din alte localități vecine.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Show incendiar, exclusiv pentru sexul frumos! Flamingo Boys, pe 7 martie, în Clubul Caractere

Postat acum

on

De către

Clubul Caractere din Târgu Jiu, le-a pregătit o mare surpriză doamnelor și domnișoarelor din Târgu Jiu. Pe 7 martie, băieții lui Cornel Pasat vor încinge atmosfera în renumita locație din municipiu. Evenimentul este exclusiv pentru reprezentantele sexului frumos.

Potrivit anunțului făcut de club, participantele vor avea ocazia să se bucure de un spectacol de dans susținut de dansatori profesioniști! Prețul unui bilet este de 60 de lei.

„Renumiți pentru spectacolele ce-ți taie respirația, momente originale si pline de energie, cu trupuri incredibile si personalități uriașe, băieții de la FLAMINGO BOYS ne vor încânta simțurile cu un show vibrant! Să ne unim si să ne sărbătorim ziua ca între fete”, transmite Clubul Caractere.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!