Connect with us

COMUNITATE

Judecătoria Târgu Mureș: Cei trei gorjeni, reținuți 30 de zile pentru înșelăciune!

Postat acum

on

Judecătoria Târgu Mureş a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru trei bărbaţi din judeţul Gorj, în dosarul de înşelăciune prin metoda „accidentul”, cu un prejudiciu de peste 30.000 de euro şi zeci de grame de bijuterii din aur, iar faţă de femeia de 43 de ani, din judeţul Vrancea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Judecătoria Târgu Mureş a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş şi a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpaţi pentru complicitate la înşelăciune în dauna a două persoane şi pentru tentativă de înşelăciune a altor două persoane.

În cazul celor trei inculpaţi, instanţa a reţinut circumstanţe agravante, care prevăd săvârşirea infracţiunii „profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată vârstei, stării de sănătate, infirmităţii sau altor cauze”.

Judecătoria Târgu Mureş a respins ca neîntemeiate cererile formulate de către inculpaţi, prin intermediul apărătorilor lor, de respingere a propunerii de arestare preventivă, respectiv de luare a unei măsuri preventive mai blânde, şi anume cea a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cei trei au drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţarea încheierii. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au reţinut patru persoane, respectiv trei bărbaţi, cu vârste între 22 şi 24 de ani, din judeţul Gorj, şi o femeie, de 43 de ani, din judeţul Vrancea, în urma percheziţiilor efectuate în dosarul de înşelăciune prin metoda „accidentul”, cu un prejudiciu de peste 30.000 de euro şi zeci de grame de bijuterii din aur.

„În urma celor 9 mandate de percheziţie domiciliară, efectuate la data de 9 august, de poliţiştii din Mureş, în Bucureşti şi în judeţele Gorj, Vrancea şi Botoşani, în vederea destructurării unei grupări infracţionale bănuite de comiterea mai multor fapte de înşelăciune prin metoda ‘accidentul’, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani, o armă de tip airsoft şi bijuterii din aur. De asemenea, poliţiştii au descoperit un recipient cu conţinut susceptibil de a avea efect psihoactiv, acesta fiind ridicat şi predat structurilor de combatere a criminalităţii organizate, în vederea continuării cercetărilor. Şapte mandate de aducere au fost puse în aplicare în cadrul activităţilor. În baza probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au dispus, în cursul serii de 9 august, reţinerea a patru persoane, respectiv trei bărbaţi, cu vârste între 22 şi 24 de ani, din judeţul Gorj, şi o femeie, de 43 de ani, din judeţul Vrancea”, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Liga „Fiii Gorjului” s-a reunit la București

Postat acum

on

Liga culturală „Fiii Gorjului” s-a reunit la București. Din asociație fac parte gorjeni plecați de acasă în toată lumea. Întâlnirea de la finalul săptămânii trecute a fost găzduită de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne. Au fost ținute discursuri și a avut loc un spectacol de muzică populară.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Un angajator din construcții, amendat de ITM pentru muncă „la negru”

Postat acum

on

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, sub coordonarea și îndrumarea Inspectorului-Șef, George Octavian Romanescu, au efectuat în ultima săptămână un număr de 55 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 229.500 lei, dintre care 95.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
Un angajator cu sediul social în Municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza orașului Rovinari.
Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate activități de întreținere corporală a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Târgu-Jiu.
Un operator economic cu sediul social în județul Dolj, având domeniu de activitate alte lucrări de instalații pentru construcții a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Târgu-Jiu.
Un alt operator economic cu sediul social în Municipiul Motru, având domeniu de activitate comerț cu amănuntul al florilor, în magazine specializate a fost sancționat cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Motru.
„Având în vedere numărul mare de persoane depistate pentru muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor în vederea combaterii muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj:

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Culegători de ciuperci, rătăciți în Masivul Parâng. Au fost salvați

Postat acum

on

Un grup de persoane aflate la cules de ciuperci s-a rătăcit noaptea trecută în zona Latoriței, Vâlcea, în Masivul Parâng. Salvamontiștii gorjeni aflați în serviciul de tură operativă din Baza Salvamont Rânca au reușit să îi găsească pe cei aflați în partea superioară a muntelui. „Salvamontiștii gorjeni au intervenit și cu o ambulanță Salvamont în care au efectuat și un control medical celor recuperați. Ulterior, salvamontiștii vâlceni din cadrul serviciului Salvamont Brezoi și SPJ Vâlcea au preluat persoanele respective. Zona s-a aflat sub avertizare de Cod roșu de ploi puternice însoțite de descărcări electrice.”, potrivit Salvamont Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR