Connect with us

ACTUALITATE

ITM investighează accidentul de muncă de la Cariera Jilț Nord

Postat acum

on

Un salariat al Carierei Jilț Nord a decedat, ieri seară, în timp ce se afla la serviciu. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, iar până la sosirea medicilor, a fost resuscitat de personalul medical din cadrul unității angajatoare. Echipajul SAJ a continuat manevrele, însă, din păcate, fără succes.

Evenimentul se află în curs de cercetare de către ITM Gorj. „La fața locului s-a deplasat o echipă de control în vederea efectuării cercetării și urmează stabilirea împrejurărilor și a cauzei care a dus la decesul victimei”, a anunțat, astăzi, ITM.

„Din primele cercetări a reieșit faptul că, în timp ce executa sarcini de muncă, victimei i s-a făcut rău și a căzut din picioare. S-au efectuat procedurile de resuscitare de către cadrele medicale, fiind constatat decesul victimei”, a completat ITM Gorj.

Bărbatul lucra ca lăcătuș mecanic și avea 45 de ani. A lăsat în urmă doi copii.

Evenimentul s-a petrecut în Cariera Jilț Nord, pe traseul Transportorului cu bandă T 142, chiar sub stația de întoarcere a T 142.

Este cel de-al 40-lea deces, din acest an, de la CEO

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Angajați la negru, în restaurante și tâmplărie. Amenzi de 163.000 lei

Postat acum

on

De către

Trei persoane au fost depistate muncind la negru, pe raza județului Gorj. Inspectorii ITM au aplicat amenzi în cuantum de 163.000 lei. În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat 52 de controale, fiind aplicate 22 sancțiuni și dispuse 127 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. „Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă a fost depistată în trafic, în timp ce desfășura activități de aprovizionare cu marfă în beneficiul angajatorului. Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza Municipiului Târgu-Jiu în timp ce prestau activitate ca muncitori necalificați în beneficul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.
În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Stațiunea Rânca, sub zăpadă

Postat acum

on

De către

Iarna s-a instalat în zona de munte a județului Gorj. Stațiunea Rânca este acoperită de un strat de zăpadă, iar puținii turiști care se află în zonă, în acest weekend, s-au bucurat de peisaj, iar copiii, de săniuțe.
Numărul celor care merg la munte, în această perioadă, este mic, din cauza cantității mici de zăpadă, ce nu permite schiatul. Sărbătorile de Crăciun și anul nou vor aduce, însă, un număr mare de persoane în Rânca, rezervările pentru această perioadă a anului fiind făcute și cu câteva luni înainte.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

De către

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR