Connect with us

ACTUALITATE

Instituție obligată de instanță să plătească daune unei publicații

Postat acum

on

Inspectoratul Școlar Gorj a fost obligat de instanță să plătească daune unei publicații. Tribunalul a obligat ISJ sa comunice către GorjNews, informatii publice legate de concursul de desemnare a directorilor de scoli, organizat anul trecut, pe care a refuzat să le pună la dispoziție, în urma unor solicitări în baza Legii 544. „GorjNews a cerut oficial acele documente, in baza Legii 544/2001, prin trei cereri de acces la informatii publice, care au fost respinse in mod golănesc de conducerea ISJ Gorj. Mai mult, conducerea ISJ Gorj, comisiile de evaluare dar si candidatii mi-au refuzat accesul, ca ziarist, in salile in care s-a desfasurat proba de interviu pentru desemnarea directorilor de la CNSH si CNTV, despre care aveam informatii că vor fi impusi politic”, a scris Narcis Daju, după decizia instanței. Inspectoratul Școlar are de plătit și 5.000 de lei daune.

Este a doua hotărâre care obligă o instituție, în raport cu un jurnalist. Tribunalul Gorj a obligat, într-un alt dosar, Serviciul Judetean de Ambulanță, sa-i plateasca daune morale ziaristului Claudiu Matei, tot pentru încălcarea prevederilor Legii 544/2001.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

La cosit, pe pârtia de schi

Postat acum

on

De către

Pârtiile de schi se întrețin prin diverse procedee, care se fac inclusiv în anotimpul în care nu este zăpadă. Pe pârtia Transalpina, din Parâng, administratorii au cosit iarba. „După acțiunea de cosire a suprafețelor de schi, urmează acțiunea din fiecare an de îndepărtare a pietrelor, pentru facilitarea desfășurării sporturilor de iarnă, în cele mai bune condiții de siguranță pentru cei care ne vizitează”, este explicația celor care au ieșit pe pârtie, în plină toamnă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Medic al spitalului Rovinari, promovat manager la o unitate din Craiova

Postat acum

on

De către

Un medic de la spitalul din Rovinari este noul manager al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Mădălina Lăpădat a fost angajată, în ultimii trei ani, ca epidemiolog la unitatea din Rovinari. „Începând de luni, doamna doctor epidemiolog Mădălina Lăpădat, colega noastră, alături de care am petrecut timp de aproape trei ani, omul cu care am reușit să învingem lupta cu pandemia, este managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Îi dorim să rămână același om corect și drept pe care l-am cunoscut. Suntem siguri că Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari a pierdut un bun profesionist, iar Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a câștigat unul. Mult succes, Mădălina!”, a transmis conducerea Spitalului „Sfântul Ștefan” din Rovinari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sol poluat in Gorj, amendă de 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Un nou control al Gărzii de Mediu, la operatorii care exploatează resursele de hidrocarburi din subsolul terenului din județul Gorj, a adus în prim plan alte neconformități în desfășurarea activității. Pentru poluarea solului, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 50 000 lei și au stabilit măsuri imediate de ecologizare a terenului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR