Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Instanța a decis: Primarul de Bustuchin nu poate reprezenta CL în instanță

Postat acum

on

Proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Ion Ciocea, în luna aprilie 2021, prin care acesta cerea CL să îl mandateze pentru a reprezenta acest for de conducere locală, personal, în instanță, a fost anulat, ieri, de către Tribunalul Gorj.

Fostul prefect de Gorj, Cornel Răducan Morega, a atacat hotărârea votată de opt consilieri locali și avizată de legalitate de secretară Beregan, care spune astfel că primarul poate reprezenta CL în instanța deși codul administrativ subliniază clar că nu se poate face acest lucru. Primarul poate reprezenta doar comună în instanță, nicidecum CL, lucru necunoscut însă de secretarul primăriei care a permis o asemenea aberație. De altfel, Prefectura ar trebui să ia măsuri cu secretarul UAT-ului.

O instanță a Tribunalului Gorj a decis astfel pe 10 decembrie să anuleze hotărârea respectivă. Sentința poate fi atacată cu recurs.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Operat de urgență și încătușat la Terapie Intensivă, după ce a fost BĂTUT cu bestialitate de MASCAȚI!

Postat acum

on

De către

  • Bărbatul care ar fi acroșat un polițist din Novaci este ARESTAT și păzit în cătușe pe patul spitalului!

Constantin Dodoi, un bărbat de 41 de ani, din orașul Novaci, a ajuns la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI 2) a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, după ce a încasat o bătaie soră cu moartea de la ”mascații” IPJ Gorj. Bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență din cauza multiplelor traumatisme pe care le avea în momentul în care a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului și se află sub paza polițiștilor, în cătușe, pentru că, a doua zi, Judecătoria Novaci a decis arestarea sa pentru 30 de zile.  

”La data de 20 mai a.c., ora 20.37, un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă. Totodată, a părăsit locul faptei. Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind sesizat parchetul competent, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

La data de 21 mai 2022, a fost dispusă, de către procuror, măsura reținerii, pentru 24 ore, față de bărbat și, în aceeași zi, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 zile”, a comunicat IPJ a doua zi după incident.

Unii martori susțin însă că lucrurile au stat în cu totul alt mod! Mai exact, Constantin Dodoi a oprit la semnalul polițistului și tot acesta i-ar fi zis să tragă mașina câțiva metri mai încolo de acel loc. Este adevărat, spun martorii, că polițistul a fost lovit ușor cu oglinda de autoturismul condus de Dodoi, care se deplasa cu viteza foarte mică, până la locul indicat pentru a opri și pentru a se supune controlului. Aceeași martori afirmă că, între polițist și șofer a existat un schimb de replici generat de faptul că acesta fusese atins cu oglinda, iar în acel moment, polițistul a chemat echipa de intervenție. Cinci polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale au ajuns la Novaci și l-au bătut cu bestialitate pe Constantin Dodoi.

A doua zi, sâmbătă 21 mai, chiar de ziua sa onomastică, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, iar în după-miaza aceleiași zile, judecătorii au decis arestarea sa pentru 30 de zile.

Câteva ore mai târziu, bărbatului i s-a făcut rău, din cauza loviturilor primite în urma ”intervenției” mascaților și a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Tg-Jiu și operat de urgență.

Potrivit unor informații, deocamdată, starea de sănătate a acestuia e stabilă, însă rămâne sub supraveghere medicală la Terapie Intensivă. Dodoi este păzit de polițiști și legat cu cătușele de pat în secția ATI, fiind sub puterea mandatului de arestare emis de judecători.

Dincolo de aspectele neelucidate, adică dacă polițistul a fost lovit atât de tare cu oglinda încât chiar a căzut pe carosabil și a avut nevoie de îngrijiri medicale sau Dodoi a părăsit locul incidentului și a fost căutat de polițiști, rămâne, totuși, o întrebare: bătăușii din poliția gorjeană chiar n-au învățat nimic din cazul Militaru&Papuzu, cei doi foști polițiști condamnați la 13 și 14 ani de închisoare după ce au omorât în bătaie un așa zis suspect de furt?

Avocatul bărbatului a formulat contestație împotriva măsurii arestului preventiv, însă Tribunalul Gorj nu se grăbește să pună cauza pe rol! Potrivit portalului instanței, marți, la orele 16.15, adică la trei zile de la pronunțarea soluției de către Judecătoria Novaci, dosarul nu fusese înregistrat la Tribunalul Gorj.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Municipalitatea a băgat adânc mâna în pușculiță pentru Zilele Orașului! Cheltuieli exorbitante

Postat acum

on

De către

Zilele Municipiului Târgu Jiu, recent încheiate, au reprezentat cheltuieli nenumărate pentru municipalitate. Banii în cauză puteau fi mult mai puțini, dacă se dorea să se facă măcar un pic de economie, în aceste vremuri tulburi, nu așa risipă. Sumele par enorme atâta timp cât pentru doar trei artiști s-au achitat 250.000 de lei.

Primăria Târgu Jiu nu s-a uitat la bani și a achitat la greu astfel: 12.000 de lei și pe servicii foto-video,

60.000 de lei pentru artificii, 92.000 de lei pentru Smiley,

50.000 de lei pe spectacolul folcloric din deschidere plus alți 72.000 de lei pentru popularii ajunși pe scenă( Zorilă și Valahia),

45.000 pentru efectele speciale de la deschiderea festivității, 120.000 de lei pentru tot ce a însemnat servicii tehnice pentru manifestările de săptămâna trecută,

34.000 de lei pentru închirierea unui cort, alți 34.000 de lei pentru materialele tipărite de promovare, 25.000 de lei pentru trofee,

165.000 de lei pentru spectacolul de pop,jazz, blues, cross-over, 6600 de lei pentru caravana mascotelor, 4500 pentru închirierea toaletelor ecologice, aproape 9000 de lei pe serviciile de curățenie, 15.000 de lei pe spectacolul Balul Bobocilor, 50.000 de lei pentru  cortul închiriat pe insuliță, 92.000 de lei pentru Andra, 74.000 de lei pentru Nicole Cherry,

28.500 de lei masa oficială de la restaurant și alti 6000 de lei hotelul pentru 15 participanți.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un electrician de la SE Turceni, de 58 de ani, a făcut preinfarct la serviciu!

Postat acum

on

De către

Azi-noapte la schimbul 3, un electrician în vârstă de 58 de ani, de la Secția PRAM, a suferit un preinfarct și a fost transportat în stare gravă de la un spital la altul, într-un final ajungând la Spitalul de Urgență din Craiova. Asta anunță, cu supărare, sindicalistul Manu Tomescu, cu mențiunea că dacă ,,colegului nostru i s-ar fi recunoscut condițiile de muncă în care și-a desfășurat activitatea din producție, timp de aproape 40 de ani, el ar fi trebuit să beneficieze de pensie de câțiva ani de zile, iar în locul lui ar fi putut lucra pentru a câștiga o pâine, un tânăr din județ”.

Manu Tomescu arată că, în lipsa grupei, ce i-au fost ,,furată”, salariatul în cauză a ajuns sa lucreze și la 58 de ani, deși este slăbit și bolnav.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR