Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Instanța a decis: Primarul de Bustuchin nu poate reprezenta CL în instanță

Postat acum

on

Proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Ion Ciocea, în luna aprilie 2021, prin care acesta cerea CL să îl mandateze pentru a reprezenta acest for de conducere locală, personal, în instanță, a fost anulat, ieri, de către Tribunalul Gorj.

Fostul prefect de Gorj, Cornel Răducan Morega, a atacat hotărârea votată de opt consilieri locali și avizată de legalitate de secretară Beregan, care spune astfel că primarul poate reprezenta CL în instanța deși codul administrativ subliniază clar că nu se poate face acest lucru. Primarul poate reprezenta doar comună în instanță, nicidecum CL, lucru necunoscut însă de secretarul primăriei care a permis o asemenea aberație. De altfel, Prefectura ar trebui să ia măsuri cu secretarul UAT-ului.

O instanță a Tribunalului Gorj a decis astfel pe 10 decembrie să anuleze hotărârea respectivă. Sentința poate fi atacată cu recurs.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Câmpu Mare: Firma afaceristului Căpățână a plombat cu pământ gropile din satul nou

Postat acum

on

De către

Speriat de apelul public al comunității din Câmpu Mare, legat de drumul distrus de lucrările de canalizare executate de firma RC Dried Natural SRL, afaceristul Ovidiu Căpățână și-a trimis câțiva muncitori să astupe, astăzi, găurile din artera respectivă.

Muncitorii și-au făcut treaba, adică au turnat pământ în gropi și l-au trasat cu picioarele, asta spre surprinderea locuitorilor din zonă care urmăreau cum se produce marea plombare.

Contractul pentru proiectarea și execuția sistemului de canalizare, în valoare de 3.540.539 de lei a fost câștigat, în mai 2019, în urma unei proceduri simplificate, de către societatea RC Dried Natural SRL controlată de familia afaceristului Ovidiu Căpățână.

Întreg bugetul lucrării a fost mult mai mare, scris presă locală, în condițiile în care pentru dirigenția de șantier Trust Constrult Project SRL a contractat suma de 32.000 de lei. Culmea este că, câteva luni mai târziu s-au mai arvunit 6.500 de lei pentru actualizarea devizului general estimativ.

Firma RC Dried Natural SRL e controlată, prin interpuși, de afaceristul Octavian Căpăţână, din Târgu Cărbuneşti, care, în octombrie 2016, a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, după ce a înşelat, cu aproape 700.000 de lei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială prin angajări fictive şi plata de diferite drepturi pentru angajaţi inexistenţi sau care nu ar fi trebuit să beneficieze de anumite drepturi băneşti.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Băiețel de 12 ani, internat în ATI, în stare gravă, a trebuit să aștepte 9 ore după o ambulanță cu medic, pentru a fi transferat într-un spital din București!

Postat acum

on

De către

Toate reperele de management pe care le flutură, infantil, în spațiul public Tiberiu Tătaru, șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, au fost răpuse de incompetență, minciună și indiferență!

Un copil, în vârstă de 12 ani, a ajuns, miercuri seara, în jurul orelor 22,00, la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, după ce a leșinat de trei ori, într-un interval de 30 – 40 de minute, acasă, în ambulanță în drum spre spital și la spital. Băiețelul a fost preluat de un medic pediatru și, mai apoi, pus sub monitorizare în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). După o noapte în spitalul din Tg-Jiu medicii au decis că micuțul trebuie transferat la un spital din Capitală.

Din acel moment, și până când băiețelul a plecat spre București au trecut 9 ore!!! Cauza: Serviciul Județean de Ambulanță Gorj nu avea, în cursul zilei de joi, decât un medic de serviciu, iar acesta plecase cu alt caz la Craiova.

Managerul SJA, Tiberiu Tătaru, i-a mințit, în tot acest timp, pe părinții disperați ai copilului, că în momentul în care echipajul se întoarce de la Craiova, îl va prelua pe băiețel și va pleca spre București. Ba mai mult, i-a asigurat, că discutase cu medicul pediatru care-i spusese că micuțul nu e într-o stare gravă și nu necesită transfer de urgență, așa că, cel mai probabil va fi transferat de un echipaj cu medic, care intră în tura de noapte, la orele 20,00. Numai că spusele lui Tătaru au fost infirmate de medicul pediatru, iar SJA nu avea medic planificat în tura de noapte. În final, după ce a fost chemat de acasă, din liber, un medic, băiețelul a plecat cu ambulanța spre București, în jurul orelor 22,00, după 9 ore de când medicul pediatru făcuse solicitare către conducerea Serviciului de Ambulanță.

Claudiu Matei

Miercuri seara, în jurul orelor 21,30, băiețelul de 12 ani al unei familii din Tg-Jiu a leșinat în casă, și a fost prins în brațe de unul dintre părinți, în fața ușii de la baie, chiar înainte de a se prăbuși. A fost chemată ambulanța, care a preluat copilul, însă crizele au continuat și micuțul a leșinat încă odată în drumul spre spital. Nici în ușa unității medicale starea sa de sănătate nu era mai bună și a făcut o nouă criză. A fost preluat de medicul pediatru și, ulterior, în urma investigațiilor, a fost internat, sub monitorizare, în secția ATI.

În cursul zilei de joi, medicii de la spitalul din Tg-Jiu au decis că băiețelul trebuie transferat la un spital din București. Din acest moment, spaima și calvarul părinților micuțului s-au acutizat. Cauza? Managerul SJA, Tiberiu Tătaru, le-a spus acestora că până, joi seara, la 20,00, când intră noua tură în schimb, nu are ambulanță cu medic. Oamenii erau disperați. Bunicul băiețelului, un cunoscut om de afaceri din Tg-Jiu, era dispus să plătească oricât, numai să plece o ambulanță cu nepoțelul său, cât mai repede, spre București.

”Eu am un medic pe tură, care acum e plecat cu un alt caz la Craiova. Eu am vorbit cu doctorița Ișfan, că mă sună, și îmi zise că, cazul nu e atât de grav și că poate, până deseară să aștepte sub monitorizare la reanimare. Mie așa mi-a spus doctorița Ișfan. Eu vă spun că nu am alt medic, nu am de unde să trimit medic. Am unul singur care e în drum spre Craiova acum, că abia plecă cu alt caz. Și când se întoarce de acolo o trimitem înapoi. La Pediatrie există medici, dar nu pot să plece cu ambulanța, pentru că nu se coboară, nu se pretează la a pleca cu ambulanța. Dar există medici. Protocolul spune că-n astfel de cazuri de urgență, medicul de pe Pediatrie poate să urce în ambulanța noastră și să plece. Dacă pleacă medic de acolo, eu trimit ambulanța în 3 minute. La mine asta e problema, că nu am medic până deseară”, le-a spus Tătaru.

Medicul pediatru a negat că ar fi zis că băiețelul nu e atât de grav și poate să aștepte, ci a fost o justificare a lui Tătaru în fața părinților micuțului că nu are medic pe ambulanță. De altfel, medicul pediatru făcuse deja toate documentele, în vederea transferului la Spitalul ”Matei Balș” din București, de la orele 13,00 și tot atunci a trimis și solicitarea scrisă către Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

Medicul a transmis familiei că băiețelul trebuie să plece la București, în cel mai scurt timp posibil și, cel mai important, să plece cu medic pe ambulanță, aceasta fiind și opinia medicului de la ATI, unde se afla copilul sub monitorizare.

Toată această tevatură se petrecea în jurul orelor 14,00, așa că părinții micuțului au așteptat cu sufletul la gură să revină de la Craiova ambulanța cu medic, pentru a-l transporta pe fiul lor la București. Liniște. Așteptare ucigătoare pentru niște părinți care-l știu pe copilul lor la Reanimare. Și nimic. S-a terminat programul turei de zi. Vestea că Serviciul Județean de Ambulanță Gorj nu avea medic planificat pe tura de noapte a picat ca un trăsnet pentru familia micuțului! Cu alte cuvinte, Tătaru i-a mințit în tot acest timp!

În final, după alte zbateri și telefoane, în jurul orelor 22,00, a fost chemată de acasă, din liber, o doctoriță, care a plecat cu băiețelul la București.

Timp de 9 ore, de la 13,00 la 22,00, managerul Tătaru nu a reușit să aducă un medic pentru a-l transfera pe copil în Capitală. Echipajul care plecase la Craiova s-a întors în stația Ambulanței de la Tg-Jiu după ora 16,30, așa că nu a mai fost trimis la București, pentru că medicul trebuia să intre, din nou, în tură, vineri dimineața, ceea ce ar fi fost, practic, imposibil. În aceste condiții, SJA rămânea fără medic și pe parcursul zilei de vineri, după ce în noaptea de joi spre vineri, de asemenea, nu a avut medic. Așa că a fost ”sacrificat” băiețelul. În concluzie, din cauza unei proastei organizări a SJA, au de suferit pacienții.

În schimb, Tătaru se laudă că a vopsit gardul instituției. Asta e marea sa realizare! Și că încearcă să angajeze niște medici. Adică, a scos la concurs șase jumătăți de posturi!? Mai mult, opinia managerului de succes al PSD este aceea că ”punctul nevralgic al instituției rămâne parcul auto dar, mai precis, repararea mașinilor unității”. Deci, nu lipsa medicilor? Deci, nici lipsa de viziune și organizare?

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

CS: Revocare cu preaviz pentru Burlan și Negru!

Postat acum

on

De către

Consiliul de Supraveghere a stabilit astăzi, în ședința care s-a finalizat în urmă cu scurt timp, ca mandatele lui Daniel Burlan de la PNL și a lui Marius Negru de la PSD din Directoratul CEO să nu mai fie reînnoite cu începere din februarie, luna când ambilor le expirau mandatele.

Practic, ambii vor rămâne pe funcție doar până la expirarea mandatelor, această perioadă fiind considerată drept una de preaviz, susțin surse din companie.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR