Connect with us

COMUNITATE

Infracțiuni silvice: Percheziții la Novaci, Fărcășești, Drăguțești!

Postat acum

on

Astăzi, 24 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Rovinari, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în orașul Novaci și comunele Fărcășești și Drăguțești, la sediul unui agent economic și locuințele unor persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de folosirea dispozitivelor de marcat fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice în vigoare, tăierea fără drept de arbori din Fondul Forestier Național, indiferent de forma de proprietate, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național, indiferent de forma de proprietate, în formă continuată, delapidare în formă continuată, complicitate la infracțiunea de delapidare în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, complicitate la infracțiunea de fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată și fals informatic în formă continuată.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie 2022, între Direcția Silvică Gorj și un agent economic cu sediul social în orașul Novaci a fost încheiat un contract de prestări servicii, având ca obiect prestarea de servicii de exploatare forestieră la Ocolul Silvic Peșteana, în pădurea statului, situată pe raza localității Fărcășești, pentru un volum brut total de 363,38 mc material lemnos.

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că la momentul punerii în valoare s-a procedat la aplicarea fără drept a unui dispozitiv de marcare, fiind marcat un volum de material lemnos mai mare decât cel menționat în actul de punere în valoare, arborii în cauză fiind tăiați fără drept, iar materialul lemnos fiind tras în platforma primară de agentul economic și valorificat de către reprezentantul silvic titular de canton, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 100.000 de lei.

De asemenea, în realizarea activității de tăiere, fără drept, de arbori din Fondul Forestier Național, agentul economic ar fi beneficiat de complicitatea personalului silvic ce avea atribuții în domeniul pazei și supravegherii masei lemnoase.

Totodată, în baza aceleiași rezoluții infracționale, personalul silvic ar fi întocmit și semnat în fals, înscrisuri justificative în care se atestau aspecte necorespunzătoare adevărului privind emiterea actului de punere în valoare, a volumului de material lemnos specificat în mai multe documente, fiind consemnată o stare de fapt neconformă cu realitatea, în care ar fi fost subevaluată sau omisă masa lemnoasă exploatată ilegal sau alte nereguli, fără a fi constatate tăierile ilegale din parchetul exploatat.

Ulterior, personalul silvic responsabil de introducerea datelor specifice programului SUMAL 2.0., ar fi introdus în această aplicație date informatice, știind că vor fi atestate aspecte necorespunzătoare adevărului.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate documente utile anchetei.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Anunț important pentru locuitorii din Tismana. Se dau bani

Postat acum

on

Anunț important pentru locuitorii din orașul Tismana. Se dau bani la nașterea primului copil, pentru al doilea și pentru al treilea copil nou-născut. Decizia a fost luată prin Hotărâre de Consiliu Local. Pentru primul copil nou-născut indemnizația este de 2.000 de lei, pentru al doilea 2.500 de lei și pentru al treilea 3.000 de lei.
„Anunț tinerii părinți că în cursul lunii februarie am promovat o HOTĂRÂRE DE CONSILIU care începând din data de 06 –03 –2023 produce efecte și anume : Pentru primul copil născut vom acorda o indemnizatie in sumă de 2000 lei , iar la propunerea unui domn consilier prieten, pentru cel de-al 2 copil, indemnizația va fi de 2500 lei iar pentru al 3 copil va fi de 3000 lei. Singura condiție este ca ambii părinți să aibă domiciliul în ORAȘUL TISMANA.
Relații la nr de telefon 0740 37 22 86”, conform primarului din Tismana, Petre Remetea.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Primăvară: Zăpadă de câțiva centimetri, la Mușetești

Postat acum

on

De către

Temperaturile de sub zero grade în timpul nopții au readus iarna în comuna Mușetești, aici precipitațiile transformându-se în zăpadă.

Un strat de câțiva centimetri s-a așternut peste Mușetești, asta spre bucuria copiilor care s-au trezit cu poftă de bulgăreală. Copacii în localitate sunt deja înfloriți.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Act de caritate Gorj Express, pentru omul de fotbal Florin Bejinaru

Postat acum

on

De către

Publicația Gorj Express a percutat, cum o face de obicei, la campania umanitară lansată în spațiul public de apropiați ai omului de fotbal Florin Bejinaru. Ziarul a donat, astfel, prin conducerea acesteia, suma de 750 de lei pentru cunoscutul antrenor, care trece prin momente grele, urmare a unei probleme grave de sănătate. 

„Nu demult, o veste tristă a cuprins întreaga suflare panduristă, atât din Gorj, cât și din întreaga țară: minunatul și loialul fost fotbalist și actual antrenor, Florin Bejinaru, cu o activitate neîntreruptă, de peste 30 de ani, sub culorile îndrăgitei grupări sportive, a suferit o intervenție chirurgicală complicată într-un spital bucureștean.În acest moment dificil, drumul sigur pentru viață, trebuie urmat într-o clinică de specialitate din străinătate, iar suma de 30 de mii de euro necesară urgent, este peste puterea materială a familiei sale.Haideți, să ne mobilizăm cu toții, panduriști, oameni simpli sau iubitori de fotbal și de performanță, și să-l ajutăm pe acest OM special, dedicat atâta amar de vreme echipei sale favorite, Pandurii Târgu-Jiu, dragostea gorjeană de pretutindeni!”, a anunțat, vestea neașteptată, Dorin Brozbă.

Persoanele care vor să ajute pot face donații în contul RO24BACX0000001709993000, deschis pe numele Bejinaru Florin Constantin, la UNICREDIT ȚIRIAC BANK S.A.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR