Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Au anulat toate spectacolele Teatrului din Târgu Jiu!

Postat acum

on

Toate spectacolele Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, care ar fi trebuit să fie organizate în Târgu-Cărbunești, au fost anulate. Măsura a fost luată din cauza seismelor.
„Având în vedere contextul existent în Gorj, ca urmare a mișcărilor seismice, spectacolele Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu programate pentru data de 28.02.2023 la Casa de Cultură “Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești vor fi anulate, urmând ca ele să fie reprogramate. Vom anunța din timp data la care ele pot fi jucate. Vă mulțumim și așteptăm să ne bucurăm împreună de teatru!”, conform Primăriei Târgu-Cărbunești.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Teatrul din Târgu Jiu, închis de Ziua Mondială a Teatrului

Postat acum

on

27 martie este Ziua Mondială a Teatrului, ziua în care se recunoaște forța de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele culturale sau politice. Majoritatea teatrelor din România organizează diferite evenimente pentru a celebra această zi, doar pe la Târgu Jiu cam bate vântul.

„Din păcate, la noi Teatrul este închis, până spre finalul anului, scandalurile se țin lanț de această instituție de cultură și colac peste pupăză majoritatea celor din primărie se feresc să explice unde sunt banii primiți de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” de la Ministerul Dezvoltării. Eu unul bănuiesc că au ceva de ascuns, atât timp cât nu spun clar unde sunt acești bani și ce s-a făcut cu ei.

Dacă prin alte orașe Teatrul este respectat, pe la noi prin Târg cei care conduc acum administrația publică locală și-au cam bătut joc de el. Păcat…”, conform lui Luis Popa, consilier local în Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Fiica unui cunoscut politician din Gorj, la un concurs internațional din SUA

Postat acum

on

Fiica unui cunoscut politician din Gorj va participa la un concurs internațional în Statele Unite ale Americii, dedicat tinerilor. Este vorba de Dalia Florescu, fiica fostului prefect de Gorj, Ciprian Florescu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Fiica lui Ciprian Florescu a câștigat mai multe concursuri de profil.

„Dalia Maria Florescu, în vârstă de 18 ani, va reprezenta România în Statele Unite ale Americii, la cel mai mare concurs din lume-World Championships of Performing Arts. Dalia face parte din MoveArt Project Academy și va participa la categoria senior modeling.”, conform lui Ciprian Florescu, actual șef în administrația centrală.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Elementele portului gorjenesc, iar pe podium! Sub semnătură artiștilor Negrău&Ciuncanu

Postat acum

on

De către

Meșterul popular Gheorghe Ciuncanu din Tismana și designerul de modă Dorin Negrău au creat noi ținute contemporane cu influente tradiționale găsite în portul popular gorjenesc. Piesele vestimentare sunt un deliciu, pornind de la pantaloni, fuste sau rochii, extrem de moderne deși poartă broderii pe care le regăsim în portul schileresc.

Negrău a lansat și anul trecut o colecție vestimentară cu broderii din portul tradițional din Bihor.

Creatiile designerului au fost și sunt vândute în Europa, în lanțurile de magazine și în boutique-uri dedicate designerilor din SUA, Maroc, Brazilia, Franța, Germania, Rusia, Țările Baltice, Orientul Mijlociu și Asia.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR