Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

ÎNCRENGĂTURA INTERESELOR! Lui Luminița Popescu îi pute groapa de gunoi. Lui Victor Ponta și amicului său Eduard Martin, patronul Polaris, nu le-a puțit!

Postat acum

on

Pe 11 august, Luminița Georgeta Popescu, candidatul partidului lui Victor Ponta la funcția de primar al municipiului Tg-Jiu, s-a filmat la groapa de gunoi a orașului și a spus că pute. Până atunci nu constatase că cetățenii din cartierele Bârsești, Slobozia, și până pe străzile Șușița și Calea Severinului sunt afectați de duhoarea degajată de așa zisa groapă ecologică de gunoi, pentru că n-au interesat-o problemele urbei.

Specialista în gunoi a lu’ Ponta înfierează, cu mânie proletară, operatorul de salubritate, firma Polaris Holding, și vorbește despre ”deținători de interese”.

Numai că acești deținători de interese au fost amicii lui Victor Ponta, fost lider social-democrat, fost premier, deputat de Gorj, timp de patru mandate, adică de 16 ani, actual președinte ProRomânia.

Claudiu Matei

În decembrie 2006, unul dintre cei mai mari operatori de servicii de salubritate din Europa, la acel moment, UEG Internațional, companie cu capital austriac, prin UEG Mediu SRL – Filiala Deva, a încheiat cu municipalitatea un contract de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare – activitatea de depozitare a deșeurilor, prin care, printre altele, se angaja să înființeze și să administreze un depozit ecologic de reziduuri la Tg-Jiu.

Învestiția de aproximativ 20 de milioane de euro a fost inaugurată la 20 noiembrie 2008, iar la eveniment a apărut și Victor Ponta, candidat pentru al doilea mandat de deputat de Gorj.

În martie 2009, depozitul obținea autorizație de mediu valabilă timp de zece ani, numai că, peste nici doi ani, austriecii și-au declarat afacerea nerentabilă și depozitul a fost preluat de către Polaris M Holding SRL, societate care asigura deja salubrizarea în Tg-Jiu.

Probabil, vă întrebați de unde vine litera ”M” din denumirea firmei? Polaris aparținea, la acea vreme, familiei Martin din Constanța.

Legătura cu Ponta

Eduard Martin, unul dintre acționarii Polaris M Holding SRL, fiul fostului prefect PSD al județului Constanța, Gheorghe Martin, era la acea vreme, vicepreședinte al PSD Constanța și, în perioada 2004-2016, a fost deputat social-democrat, susținut puternic de cuplul Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu.

În declarațiile de interese ale fostului deputat Eduard Martin aparăreau, la un moment dat, 164 de contracte încheiate de Polaris cu instituțiile publice din Gorj.

Firma e operator de salubritate în Gorj din 2007 și, la scurt timp a câștigat contractual pentru lucrările de amenajare a centrului municipiului Tg-Jiu pentru suma de 15.375.000 de lei, cu 2,2 milioane de lei mai mult decât sumele făcute public în sistemul electronic de achiziţii publice.

Trebuie amintit faptul că, în martie 2015, primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost reținut de procurorii anticorupție și acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, de la societăți comerciale pe care le-a sprijinit în obținerea de autorizații și câștigarea de licitații.

Printre altele, Mazăre mai era acuzat că, în perioada 2008 – 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la Polaris M Holding peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și primărie, a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro). În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani și 10 luni cu executare, apropiatul său, omul de afaceri Sorin Strutinsky, a fost condamnat la 7 ani și 10 luni cu executare, iar Eduard Martin, patronul firmei de salubritate a fost condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare. 

Și unchiul lui Eduard Martin, Dumitru Martin, a fost condamnat în America, la 13 ani de închisoare, tot pentru șpagă. El a încercat să dea o mită de 1 milion de euro unui ofițer FBI sub acoperire pentru ca ”Polaris” să primească un contract în Baza americană de la Mihail Kogălniceanu.

Dincolo de pritenia arhicunoscută dintre Ponta, Mazăre și Eduard Martin, trebuie spus că Oana Aurora Martin, soția boss-ului de la Polaris a fost recompensată, în vremea guvernării Ponta cu funcția de șef al secției consulare a Consulatului General al României la New York.

Potrivit jurnaliștilor national.ro, cu ani în urmă, Oana Aurora Matin era directoarea de audit a Cancelariei fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, perioadă în care Vlad Stoica era consilierul și, totodată, mâna sa dreaptă. Anii au trecut și, odată cu venirea la putere a USL și instalarea la Palatul Victoria a lui Victor Ponta, „rocada” politică obișnuită în grupările transpartinice s-a produs și Vlad Stoica a ajuns seful Cancelariei premierului, iar fosta sa șefă, Oana Aurora Martin, a fost recompensată cu o importantă funcție diplomatică.

De altfel, în vara lui 2015, când Ponta a plecat într-o vizită neanunțată la Miami și a recunoscut că a fost în SUA abia după ce în presă a apărut o fotografie cu el pe aeroport la Starbucks Coffe, jurnaliștii au speculat că a fost plimbat de ”mafia gunoaielor” la Miami. Era cu o lună înaintea arestării lui Dumitru Martin de către FBI.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Consilier USR, acuzat de “țepe”. Lucrări de mântuială și fără acte

Postat acum

on

De către

Un consilier local din Telești este acuzat de țepe, prin firma de construcții pe care o gestionează. Traian Coiculescu este arătat cu degetul, după ce a executat lucrări de mântuială, care au început să se deterioreze, înainte chiar de a fi finalizate. Mai multe persoane fizice, care au apelat la serviciile politicianului afacerist, s-au trezit că acesta fie nu a mai definitivat lucrările începute, fie nu le-a mai răspuns la telefon, când i s-a reproșat că au apărut probleme, pe care trebuie să le remedieze. Un târgujian spune că i-a plătit 4.500 de lei, pentru care nu a primit bon fiscal. Treptele scărilor pe care le-a turnat firma lui Coiculescu s-au măcinat, iar colțurile au ajuns să se rotunjească. Clientul a fost amânat de mai multe ori, până când nu i s-a mai răspuns la telefon. “Eu l-am crezut de bună credință, i-am achitat 4.500 de lei, dar când am văzut ce deficiențe sunt, l-am rugat să vină să repare. Nu a venit, deși mi-a dat asigurări că o să remedieze. Am aflat apoi, de la alte persoane, că nu sunt singurul în această situație”, spune târgujianul rămas cu lucrarea de mântuială, ce trebuie refăcută, după intervenția firmei lui Coiculescu. Păgubitul spune că se va adresa organelor abilitate, dacă afaceristul politician nu remediază lucrarea, pentru care l-a plătit deja.
Traian Coiculescu a candidat pentru postul de primar, pe listele USR, însă numărul de voturi obținut în comuna în care locuiește, Telești, a fost sub 50.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dănești: Tablourile cu Domnitori din Școala Brătuia, amplasate în bătaie de joc în aer liber

Postat acum

on

De către

Primarul de Dănești, Mădălin Paliță, a ridicat de la fosta Școală Gimnazială Brătuia tablourile cu Domnitori, care au fost amplasat în ultimii 50 de ani pe holul unității de învățământ, și le-a amplasat, în mare bătaie de joc pe o construcție unde edilul își organizează diferite chefuri și petreceri.

Edilul a oprit doar două tablouri, cel cu dictatorul Nicolae Ceaușescu și cu sângerosul domnitorul Vlad Țepeș, pe care și le-a amplasat în propriul birou de la primărie.

Tablourile cu domnitorii Ștefan Cel Mare, Mihai Viteazu, Alexandru I.Cuza, Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu și Mircea cel Bătrân sunt puse, în schimb, pe niște pari, în bătaia vântului și a ploilor, pe o șandrama amplasată lângă monumentul eroilor din Valea Brătuiei.

Acești domnitori nu au fost pe placul primarului oportunist politic, care a schimbat partidul în timpul mandatului, pentru beneficii financiare și electorale.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Zonele unde s-au produs seisme în Gorj, scanate cu drona. INFP: Un cutremur mare se poate produce în continuare

Postat acum

on

Zonele unde s-au produs seisme în județul Gorj vor fi scanate cu drona. Vor fi folosite drone din cadrul Salvamont Gorj și o dronă specială a Institutului Național pentru Fizica Pământului. Scanările vor fi realizate imediat ce vremea va permite.
Se vor avea în vedere posibile modificări la nivelul solului, respectiv dacă au apărut schimbări față de perioada anterioară seismelor, care au început pe 13 februarie. Acestea au avut peste 1.500 de replici. Salvamontiștii cunosc foarte bine zona montană și își vor da seama dacă au apărut diferențe.
Mihai Diaconescu, seismolog în cadrul INFP, a declarat miercuri că zona din Gorj unde s-au produs cutremure va rămâne mult timp sub monitorizarea INFP și că nu exclude posibilitatea de producere a unui seism mare în continuare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR