Connect with us

POLITICĂ

INCONȘTIENȚĂ. Cum se expun gorjenii la Coronavirus. Petreceri cu zeci și sute de persoane

Postat acum

pe

Sute de gorjeni au chefuit, riscând să fie contaminați cu Coronavirus și să-și îmbolnăvească rudele și apropiații. În acest weekend, petreceri au fost organizate în numeroase locații, în ciuda avertismentelor date de autorități.

Unii gorjeni dau dovadă de inconștiență și pun în pericol zeci sau chiar sute de persoane. Deși autoritățile au făcut apel la prudență și au atras atenția că întrunirile în grupuri mari cresc pericolul de răspândire a virusului Covid-19, conjudețenii noștri ignoră atenționările și se țin de petreceri. În ultimele zile, când numărul cazurilor de persoane confirmate cu Coronavirus a crescut de cinci ori, față de săptămâna trecută, în Gorj au fost organizate paranghelii, la care participanții au stat unii lângă alții și, mai mult, s-au prins de mâini, în hore aprinse. La Ciuperceni, Drăguțești, Târgu Jiu și multe alte localități din județ, localurile au organizat astfel de evenimente.

O astfel de petrecere a fost organizată la un restaurant din municipiul Târgu Jiu, pentru majoratul fiicei fostului șef al OPC Gorj, Mădălin Giurcău, ajuns vicepreședinte al Autorității pentru Protecția Consumatorului, de la nivel central.

Gorjul a dat primul caz de Coronavirus, un tânăr din comuna Prigoria, ulterior fiind confirmat pozitiv și un alt bărbat, care s-a întors din Italia săptămâna trecută și se afla în carantină, de unde a fost preluat și transportat la Institutul Matei Balș.

De azi, în România este stare de urgență, iar oamenii sunt sfătuiți să rămână cât mai mult în case și să iasă doar pentru cumpărături sau pentru a merge la serviciu. Luarea în derârede a măsurilor de protecție poate duce la escaladarea cazurilor de contaminare cu virusul ce a făcut zeci de mii de victime, la nivel mondial.

 

 

 

 

 

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Noul prefect, lovit de Covid

Postat acum

pe

Noul prefect de Gorj, Corneliu Răducan Morega, și-a preluat mandatul într-o perioadă critică. Rata de infectare cu Covid a atins cote record, iar spitalele sunt pline, în secțiile de terapie intensivă. Răducan Morega a declarat azi, la prima ieșire publică în noua calitate, că prioritară este găsirea de locuri, la ATI, pentru pacienții în stare gravă. „E o problemă majoră cu această pandemie, trebuie gestionată bine treaba, pentru că numărul de paturi a început să devină o problemă pentru noi. Sperăm să identificăm paturi libere, fie în județ, fie în județele învecinate”, a declarat noul prefect.

Abia instalat în funcție, noul prefect spune că, printre prioritățile mandatului său este și groapa de gunoi din Târgu Jiu, care a transformat într-un calvar viața locuitorilor din zonă. „Săptămâna viitoare, vreau să-i chem la o discuție pe domnii de la Garda de Mediu. Trebuie să analizăm ce anume nu s-a respectat, ori partea de avize, ori partea de punere în practică a celor scrise în acele avize. E o problemă care se întinde pe o perioadă nejustificat de lungă”, a spus prefectul instalat ieri în funcție.

De asemeni, Corneliu Răducan Morega vrea să urgenteze rezolvarea documentației, în proiectul magistralei de apă, pe care Gorjul și Doljul îl au în comun. „Este pusă în pericol proiectul, pentru că partea de Gorj nu și-a rezolvat partea de cadastru. Nu se poate să pui în pericol o investiție de sute de milioane de euro, din cauza unor chestiuni birocratice, nerezolvate de foarte multă vreme”, a mai spus Răducan Morega.

Continuă să citești

POLITICĂ

Gorjul are prefect și subprefect noi

Postat acum

pe

Județul Gorj are un nou prefect, dar și un nou subprefect. Cornel Răducan Morega a depus jurământul, în urma cu puțin timp, într-o ședință ce s-a desfășurat în Sala Maură a Prefecturii Gorj. Odată cu el, a fost înscăunat și Marcel Iacobescu, în postul de subprefect. Cei doi au înlocuit prefectul și subprefectul instalați anul trecut, de PMP, care se afla în coaliția de la guvernare.

Continuă să citești

POLITICĂ

Când își preia mandatul noul prefect

Postat acum

pe

Prefectul de Gorj va fi înlocuit cu Corneliu Răducan Morega (USR). Premierul Florin Cîțu a semnat, azi, ordinele de numire în funcție pentru 9 prefecți și 21 de subprefecți din țară. Printre ei este și Răducan Morega. Acesta va fi învestit, după ce numirea va fi publicată în Monitorul Oficial al României. Viitorul prefect este arhitect și deține cea mai mare societate de arhitectură din județul Gorj. Răducan Morega a candidat pentru Senat, la alegerile parlamentare, din partea USR.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Înorat
06:5318:22 EET
Se simt: 0°C
Vânt : 2km/h NNE
Umiditate : 80%
Presiunea aerului: 1031.16mbar
Indexul UV: 0
LuniMarțiMiercuri
12/-3°C
9/1°C
8/-2°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI