Connect with us

SĂNĂTATE

Încă un gorjean răpus de coronavirus

Postat acum

on

Încă un gorjean a fost răpus de coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale: tumoră mediastinală și diabet zaharat tip II.

 

„În data de 16 octombrie 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:
-721 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;
– 2419 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 2118 persoane sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 113 persoane au decedat.
De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 13997 teste, din care 42 sunt în așteptare.
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 38 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:
-34 teste pozitive de la laboratorul din sistemul public;
– 4 teste pozitive de la laboratoarele din sistemul privat.
Datele prezentate se pot modifica, de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică”, a transmis DSP Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

O nouă tranşă de aproape 700.000 de noi doze de vaccin Pfizer va sosi astăzi în România

Postat acum

on

De către

O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech va sosi în ţară astăzi, luni, 10 mai, potrivit unui comunicat al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„Pe 10 mai, România va primi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Totodată, o parte din tranşa aferentă Centrului Regional Timişoara va sosi pe cale terestră”, se arată în comunicatul de presă.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Până duminică, România a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Fost consilier: Persoanele vaccinate nu ar trebui să mai poarte mască

Postat acum

on

De către

Un fost consilier în Ministerul Sănătății susține că persoanele vaccinate nu ar mai trebui să poarte mască de protecție. Răzvan Cherecheș susține că, în cazul persoanelor vaccinate, riscul de infectare și de transmitere a infecției este foarte mic, în timp ce riscul de a dezvolta simptome grave sau de a ajunge pe un pat de spital este zero: „Pentru persoanele complet vaccinate, cu ambele doze plus perioada de după rapel (în care dezvoltă anticorpi – n.red.), în funcție de eficacitatea vaccinului, există într-adevăr riscul de dezvoltare și transmitere, dar este un risc extrem de mic. Riscul de dezvoltare de simptome ușoare sau moderate este mic, iar 100% dintre vaccinuri protejează de simptome severe, internări și decese. Un studiu făcut pe vaccinurile Pfizer a arătat că, dintre persoanele vaccinate cu două doze de Pfizer, 90% nici nu s-au infectat și nici nu au mai transmis infecția mai departe. Doar 10% au fost expuși acestui risc”, a declarat Cherecheș, pentru presa națională.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Persoanele peste 60 de ani au prioritate, la centrele de vaccinare

Postat acum

on

De către

Persoanele peste 60 de ani vor avea prioritate la vaccinare. Măsura a fost luată la nivel național și se va aplica începând de vineri, 7 mai. La centrele de vaccinare, oricine se poate prezenta fără programare, în limita locurilor disponibile, însă până la ora 14.00 vor fi primiți doar cei peste 60 ani. Toți cei care vin fără programare vor fi imunizați în limita locurilor disponibile, prioritate având persoanele programate, care au locurile asigurate. Dacă centrul are o capacitate mai mare de vaccinare decât numărul celor programați, eliberează bonuri de ordine pentru doritori, inclusiv pentru zilele următoare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR