Connect with us

SĂNĂTATE

Încă un gorjean răpus de coronavirus

Postat acum

pe

Încă un gorjean a fost răpus de coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale: tumoră mediastinală și diabet zaharat tip II.

 

„În data de 16 octombrie 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:
-721 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;
– 2419 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 2118 persoane sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 113 persoane au decedat.
De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 13997 teste, din care 42 sunt în așteptare.
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 38 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:
-34 teste pozitive de la laboratorul din sistemul public;
– 4 teste pozitive de la laboratoarele din sistemul privat.
Datele prezentate se pot modifica, de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică”, a transmis DSP Gorj.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Patru profesori și directorul unui liceu din Târgu Jiu, confirmați cu Covid

Postat acum

pe

Inspectoratul Școlar Gorj, prin purtătorul de cuvânt, anunță că la Liceul Tehnologic nr.2 sunt patru profesori confirmați cu coronavirus dar și directorul unității de învățământ. Alți șase funcționari ai liceului, contactul ai profesorilor virusați sunt izolați la domiciliu. Printre cei afectați se afla doi fochiști și secretara unității de învățământ.

Unitatea școlară este in scenariul roșu, toți elevii studiind on-line.

Continuă să citești

SĂNĂTATE

Vezi câți târgujieni s-au vaccinat cu Moderna

Postat acum

pe

Pe lângă vaccinurile produse de Pfizer BioNtech, la Târgu Jiu au ajuns și serurile de la Moderna. Cele mai multe imunizări s-au efectuat cu dozele de la Pfizer. „In intervalul 01.02-07.02.2021 la punctul de vaccinare din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu au fost vaccinate 788 de persoane cu vaccinul produs de Pfizer si
20 de persoane cu vaccinul produs de compania Moderna. Majoritatea dozelor administrate au fost cele de tip rapel (a doua doza de vaccin). Activitatea punctului de vaccinare al SJU Tg.-Jiu continua conform programarilor atat
pentru rapel cat si pentru campania de imunizare primara. Dorim sa le reamintim celor care se prezinta la rapel ca acesta se efectueaza la 21 de zile de la data primei vaccinari iar intervalul orar este acelasi cu prima prezentare, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean din Târgu Jiu, printr-un comunicat de presă.

Continuă să citești

SĂNĂTATE

Concurs la spital pentru funcția de manager

Postat acum

pe

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu va avea un nou manager, cel târziu în luna aprilie. Consiliul Județean a anunțat deja regulamentul pentru concursul ce va avea loc între 15 și 31 martie, după cum anunță Dorin Tașcău, vicepreședintele CJ Gorj. „Deja avem răspunsurile de la o serie de medici, directori de spitale, conform regulamentului, trebuie să aibă peste trei ani vechime în funcția de director; ceea ce vă pot comunica e că și comisia de concurs și comisia de contestații va fi din afara județului, vor fi medici de la spitale din centre universitare, respectiv profesori de management sanitar”, a declarat  Tașcău. Actualul manager, Dumitru Vienescu, ocupă interimar funcția, până la organizarea concursului.

Continuă să citești

Târgu Jiu
20°
Fair
07:0718:11 EET
Feels like: 20°C
Wind: 6km/h SW
Humidity: 30%
Pressure: 1019.64mbar
UV index: 3
SunMonTue
12/0°C
11/0°C
12/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI