Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Încă trei tineri din Gorj, arestați pentru trafic de droguri de mare risc

Postat acum

on

0 Shares

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat pe 24 octombrie o acţiune pe linia traficului de droguri de risc şi de mare risc.

Din cercetările efectuate, a reieșit că, pe parcursul anului 2023, (până la data de 24 octombrie a.c.), trei bănuiți împreună cu un altul (arestat anterior în această cauză) ar fi înființat și întreținut, în orașul Rovinari, județul Gorj o cultură outdoor de canabis, descoperită și ridicată la data de 6 octombrie.

De asemenea, s-a stabilit că bănuiții, ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, canabis (drog de risc), 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal (drog de mare risc), precum și  substanțe cu efect psihoactiv.

Astfel, la data de 24 octombrie a.c., au fost puse în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, 8 în judeţul Gorj şi una în judeţul Dolj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea fiind bănuite că, în cursul anului 2023, ar fi comercilizat drogurile către consumatori din judeţul Gorj.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ 5 kilograme de muguri de canabis, 26 de pungi din plastic ce conțineau substanțe pulverulente de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, 54 de comprimate de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, trei plicuri din plastic cu sistem de închidere tip zip-lock, ce conţineau substanţe pulverulente, cinci cântare de precizie, 4 grindere, 4 telefoane mobile, toate acestea fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 31 şi 34 de ani, toţi din judeţul Gorj, au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – S.T. Craiova a dispus reținerea a doi dintre aceștia, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii, în formă continuată, a infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, și a celui de-al treilea, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de risc, în formă continuată.

„La data de 25 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribinalului Dolj a dispus arestarea preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activități au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, conform DIICOT Craiova.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Septuagenară reținută pentru crima de la Țânțăreni

Postat acum

on

De către

La data de 20 iunie 2024, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că a avut loc un conflict spontan între două femei, ambele în vârstă de 75 de ani, din comuna Țânțăreni, în urma căruia, una dintre femei a fost împinsă și a căzut în șanțul din beton din fața locuinței, lovindu-se la nivelul capului.

La fața locului a fost solicitată o ambulanță în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă după efectuarea manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul acesteia.

Totodată, din primele verificări a reieșit faptul că nu exista o stare conflictuală între cele 2 persoane și nici nu au fost formulate plângeri penale anterioare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au continuat cercetările în baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de femeia în vârstă de 75 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte, fiind totodată dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, urmând ca în data de 21.06.2024 să fie prezentată instanței de judecată a Tribunalului Gorj cu propunere legală.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Curtea de Apel Craiova a amânat pronunțarea în dosarul de înșelăciune al Simonei Filip

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova a decis să se pronunțe abia luna viitoare în dosarul de înșelăciune al Simonei Filip, fostă Margăian. Mai precis pe 18 iulie a stabilit instanța pronunțarea în acest dosar penal, care a devenit de notorietate nu numai în România ci și în Italia.

Tribunalul Gorj a condamnat inculpata la o pedeapsă de 5 ani de închisoare în regim de detenție pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și spălarea banilor. Tânăra din Scoarța a fost acuzată că a înșelat un italian cu aproape un milion de euro, sub promisiunea că se va căsători cu acesta, că vor întemeia o familie și vor face copii. Judecătorii au decis ca tânăra să-i plătească italianului 675.923 euro, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale și 10.000 de euro, cu titlu de despăgubiri pentru daunele morale suferite.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

95.000 de lei pentru Zilele Orașului Bumbești-Jiu, doar o sticlă de apă pentru copiii ajunși pe scenă

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Bumbești Jiu, una care se laudă cu excedent bugetar la fiecare final de an, a investit 95.000 de lei în Zilele Orașului, care au avut loc în weekend.

Banii s-au dus pe artiști, dar de umplutură pe scenă au urcat și copiii talentați ai orașului. Evident gratuit.. la finalul spectacolului copiii primind doar cate o sticlă de apă.

Nu la fel au stat lucrurile cu consilierii locali pentru care Constantin Bobaru a fost darnic, întinzând mesele.

O spune viitorul consilier local independent Georgian Urdescu care critica nepăsarea primarului și a aleșilor vizavi de copiii localității.

„Au trecut și zilele orașului Bumbești-Jiu. Elevii și copii localități Bumbești-Jiu după ce au cântat, au dansat, au recitat poezii nu au primit decât o sticlă de apă( și asta nu toți). Măcar bine că au primit mâncare și băutură consilierii locali, foști consilieri locali și personalitățile orașului și județului Gorj. Nu ne mai facem bine!Vai de soarta noastră. Dacă se dădea o prăjitură, o înghețată, 3 mici, o cutie de bomboane sau o friptură pentru fiecare copil care a prestat activități pentru a încânta cetățenii orașului Bumbești-Jiu nu mai rămâneau bani pentru lăutari”, spune alesul local care a obținut 515 voturi că și independent pe 9 iunie.

Continuă să citeşti