Connect with us

SĂNĂTATE

Încă o clinică medicală privată se deschide în Târgu Jiu! Se lucrează cu aceiași medici, pensionari ori suprasolicitați de la stat

Postat acum

on

0 Shares

În municipiul Târgu Jiu, pe strada 8 Mai, se va deschide, în scurt timp, o nouă clinică medicală privată. Clinica va avea dotări de ultimă oră: ecograf, RMN, tomograf, mamograf și aparat de raze. Toate aceste îmbunătățiri sunt excelente pentru pacienții care sătui de serviciile medicale nu tocmai satisfăcătoare de la Stat preferă serviciile medicale din privat, care se prestează fără lungi liste de așteptare. 

Și în privat exista însă o mare deficiență, ignorată din păcate, fiind vorba despre carența de medici specialiști. Se apelează, în general, la medici pensionari care plictisiți dau rateuri în a diagnostica bolile cu care se adresează pacienții ori la medici care vin de la spitalele de stat, obosiți și surmenați, care fac gărzi peste gărzi și cărora multele ore petrecute în unitățile medicale le alterează precizia în a diagnostica corect și a oferi pacientului tratamentul preferențial dorit. Mai este, de altfel, încă o categorie de medici, tineri, fără experiență care ajung tot la aceste clinici private.

Stat versus Privat

Cert este că sistemul medical, în general, are plusuri și minusuri care se regăsesc atât în sistemul de stat cât și în cel privat. Și în sistemul de stat se dau rateuri, la diagnostice, asta în condițiile în care un medic încasează lunar, câteva zeci de mii de lei. Iar pacientul nemulțumit ajunge in privat unde își ia o altă leapșă. Cu sănătatea nu este de glumit iar numărul mare de clinici private din Târgu Jiu este un plus pentru populație dar ar trebui ca și cei care le deschid să pună corect în balanță și resursa umană disponibilă cu care pornesc aceste afaceri în sănătate.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

SĂNĂTATE

O clinică stomatologică ultramodernă din Târgu Jiu angajează: Ne mărim echipa!

Postat acum

on

De către

CM POP DENT, clinica stomatologică ultramodernă a doctoriței Maria Popescu, dotată cu aparatură de ultimă generație, face angajări.

Unitatea medicală caută medici stomatologi generaliști/specialiști ORTODONȚIE, în vederea unei colaborări sau chiar pentru angajare de lungă durată.

„Oferim procent motivant din încasări(40-50%), portofoliu de pacienți deja creat”, transmite staff-ul clinicii din municipiu.

 

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Ministrul Sănătății: ”Trebuie să avem și la Târgu Jiu un spital nou”!

Postat acum

on

De către

Ministrul Sănătății a abordat problema Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta a subliniat necesitatea remedierii acestuia dar și a construirii unuia nou.

Ministrul a menționat că spitalul din municipiu este unui vechi și că este necesară modernizarea acestuia. Rafila a subliniat că unitatea trebuie inclusă pe lista spitalelor ce vor fi construite cu bani de la Banca Europeană de Investiții, pentru că nu a fost inclus inițial în planul PNRR pentru evaluare.

Ministrul a menționat că speră ca SJU Târgu Jiu sa fie eligibil în perioada 2027-2028, pentru că în municipiu sa fie construit un spital nou.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Infiltrații, în blocul operator: Internările și intervențiile chirurgicale, limitate la SJU Târgu Jiu-Spitalul Tudor Vladimirescu

Postat acum

on

De către

Secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație aferente acestei secții, situate la etajul 2 al clădirii din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetică. Începând cu data de 23 aprilie 2024, a început relocarea acesteia la etajul 3, în cadrul Secției Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secții de 78 paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările și intervențiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgență.

Au fost transmise adrese de informare și de sprijin către unitățile medicale din județul Gorj, cât și către cele din județele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să sprijine Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea noastră sanitară nu le va mai putea prelua, a anunțat SJU Târgu Jiu.

În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secției Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltrații prin plafonul celor două săli de operație deasupra cărora se află două terase.

Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operație. Menționăm faptul că în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secției Chirurgie Generală 2, intervențiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operație de la etajul 3, aferente acestei secții.

„La fața locului se află, de azi dimineață, echipele de intervenție pentru remedierea urgentă a situației. Menționăm că după finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, Secțiile Chirurgie 1 și Chirurgie Generală 2, sălile de operație aferente celor două secții vor intra în intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare”, a transmis Biroul de Presă al SJU Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!