Connect with us

SĂNĂTATE

Încă o clinică medicală privată se deschide în Târgu Jiu! Se lucrează cu aceiași medici, pensionari ori suprasolicitați de la stat

Postat acum

on

În municipiul Târgu Jiu, pe strada 8 Mai, se va deschide, în scurt timp, o nouă clinică medicală privată. Clinica va avea dotări de ultimă oră: ecograf, RMN, tomograf, mamograf și aparat de raze. Toate aceste îmbunătățiri sunt excelente pentru pacienții care sătui de serviciile medicale nu tocmai satisfăcătoare de la Stat preferă serviciile medicale din privat, care se prestează fără lungi liste de așteptare. 

Și în privat exista însă o mare deficiență, ignorată din păcate, fiind vorba despre carența de medici specialiști. Se apelează, în general, la medici pensionari care plictisiți dau rateuri în a diagnostica bolile cu care se adresează pacienții ori la medici care vin de la spitalele de stat, obosiți și surmenați, care fac gărzi peste gărzi și cărora multele ore petrecute în unitățile medicale le alterează precizia în a diagnostica corect și a oferi pacientului tratamentul preferențial dorit. Mai este, de altfel, încă o categorie de medici, tineri, fără experiență care ajung tot la aceste clinici private.

Stat versus Privat

Cert este că sistemul medical, în general, are plusuri și minusuri care se regăsesc atât în sistemul de stat cât și în cel privat. Și în sistemul de stat se dau rateuri, la diagnostice, asta în condițiile în care un medic încasează lunar, câteva zeci de mii de lei. Iar pacientul nemulțumit ajunge in privat unde își ia o altă leapșă. Cu sănătatea nu este de glumit iar numărul mare de clinici private din Târgu Jiu este un plus pentru populație dar ar trebui ca și cei care le deschid să pună corect în balanță și resursa umană disponibilă cu care pornesc aceste afaceri în sănătate.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Chirurgul Valentin Neagu i-a salvat viața tânărului înjunghiat de un interlop la Târgu Jiu

Postat acum

on

Cunoscutul chirurg Valentin Neagu, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, este cel care l-a operat pe tânărul înjunghiat de un interlop în apropierea unui Club, din Târgu Jiu. Victima a fost adusă în stare gravă la spital și a fost preluată de chirurgul Valentin Neagu. Acesta a reușit să îi salveze tânărului viața, după o operație care a durat mai bine de trei ore. Pacientul este acum internat la Secția ATI, în stare stabilă și conștient. Funcțiile vitale sunt bune. Tânărul a rămas fără splină, dar i-a fost salvată viața.
Valentin Neagu este unul dintre cei mai buni chirurgi din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, cu peste 20 de ani de experiență. Agresorul tânărului este căutat acum de polițiști sub acuzația de tentativă de omor.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Masaj tunisian în premieră la Târgu Jiu

Postat acum

on

Masaj terapeutic în premieră la Târgu Jiu. Societatea locală Veritamed oferă, începând cu data de 15 septembrie, în Targu Jiu, masaj tunisian terapeutic sau de relaxare, cu terapeuta Fathia, din Tunisia. Prețul unui masaj este de 150 lei / 45 minute. Se acordă o reducere de 50 lei pentru primii 100 de clienți înscriși. Masajul terapeutic tunisian este adus în premieră la Târgu Jiu și este realizat chiar de o specialistă din Tunisia.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Ecografii gratuite în Vladimir!

Postat acum

on

De către

30 de persoane au beneficiat de ecografii gratuite la Vladimir, prin proiectul Împreună pentru Sănătate-proiect cofinanțat din bugetul județului Gorj, pe 2023.

Ecografiile au fost efectuate de către Dr. Radu Cîrstoiu, medic specialist radiologie și imagistică.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR