Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ambulanța poate fi transformată în firmă de pompe funebre, sub conducerea lui Tătaru, girat de PSD! Dricurile SJA au probleme cu pornirea!

Postat acum

on

Managementul dezastruos al medicului Traian Claudiu Constantinescu, la șefia Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, girat de USR, PNL și PSD, este continuat, cu aceeași măiestrie de fizioterapeutul Tiberiu Tătaru, numit în funcția de manager, în urmă cu o lună și jumătate, și asumat de PSD, doar era vicepreședintele organizației județene a social-democraților.

Dacă în vremea lui Constantinescu, o ambulanță de tip C2, cu echipaj medical de urgență cu medic, a circulat, timp de aproape trei săptămâni, 19 iunie – 6 iulie a.c., cu starea tehnică expirată, sub managementul profesionist al echipei Tătaru, autospecialele nici nu mai pornesc!

Ambulanța în pană de profesioniști

Luni, 17 octombrie, orele 20,30 echipajele medicale ale SJA și ISU au fost solicitate să intervină de urgență la un accident rutier produs pe raza comunei Bălești. În accident fuseseră implicate trei autoturisme și au fost rănite cinci persoane. Primii au ajuns la fața locului pompierii de la ISU, cu echipamentele de descarcerare și echipajul medical al SMURD, pentru că ambulanța de tip C2, cu echipaj medical de urgență cu medic, de la Serviciul de Ambulanță Gorj nu a pornit. Au trecut câteva minute până s-a luat decizia să fie pornită o altă ambulanță, care nu era inclusă în procedura operațională din acel schimb, iar în final, la accident au fost trimise două ambulanțe, pentru a compensa cumva lipsa de reacție.

Prefectul i-a vrut schimbați, Tătaru i-a ”sudat” în echipa sa

În acest context, trebuie reamintit faptul că, în luna martie a anului trecut, Corpul de Control al Instituției Prefectului – Județul Gorj a descoperit nereguli grave la SJA Gorj ”care puteau pune în pericol viața pacienților”, de la aparatură medicală care nu mai fusese verificată de luni întregi pe 21 de autospeciale ori improvizații la ventilatoare.

Deși la prima sa conferință de presă a dorit să lase impresia că va revoluționa instituția și a afirmat că a implementat măsurile dispuse în urma numeroaselor controale, Tiberiu Tătaru a continuat să ignore prevederile Regulamentului cadru de organizare și funcționare pentru serviciile județene de ambulanță, elaborat de Ministerul Sănătății, în care se menționează, printre altele, că trebuie asigurată existența unui parc de ambulanțe cu o stare tehnică bună.

Mai mult, Tătaru l-a păstrat în funcția de director tehnic interimar pe Cătălin Valentin Cosor, în condițiile în care, în urma verificărilor efectuate, la finele anului trecut, de către Corpul de Control al Instituției Prefectului, Marcel Iacobescu, prefectul de atunci al județului, a propus Ministerului Sănătății să analizeze și să dispună, după caz, înlocuirea persoanelor care asigură managementul.

Concluzia generală a verificărilor a fost aceea că, ”managementul general al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj nu poate realiza o bună gestiune financiară a serviciului prin asigurarea legalității, regularității, economicității, eficacității și eficienței în desfășurarea activității, aceasta împietând asupra îndeplinirii rolului principal de a presta serviciul public de asistență medicală de urgență și transport medical în condiții de calitate și siguranță”.

Cu toate astea, Tătaru face echipă și cu Constantin Bodescu, director economic interimar, care, în idea că va fi schimbat din funcție, își crease, cu acceptul fostului manager Constantinescu, post de șef serviciu în cadrul Direcției economice pe care o conduce în prezent, și urma să susțină proba scrisă, la data de 6 septembrie, anul trecut, în fața unei comisii alese pe sprânceană. Adică, președintele comisiei fusese pus tocmai directorul tehnic Valentin Cătălin Cosor, despre care se spune că nu e deloc străin de concursurile trucate de la Ambulanță.

 

Corpul de Control al prefectului a stabilit, la acea vreme, în urma verificărilor, că postul de șef serviciu a fost înființat prin hotărâri ale Comitetului Director al SJA, deși schimbările în statul de funcții al instituției ar fi trebuit făcute prin ordin al Ministrului Sănătății, iar concursul a fost anulat.

 

S-a refăcut echipa…

…de șmenuit concursuri. Cel puțin așa arată comisia de la ultimul concurs, pentru posturile de ambulanțier. Cu directorul tehnic Cosor, în poziția de președinte, asistenta șefă Maria Golumbeanu, vicepreședinte al sindicatului ”galben” Salvamed, membru al comisiei și supervizorul & supraveghetorul Ianc Ionel, liderul Salvamed, organizație sindicală pusă la picioarele tuturor managerilor de la SJA, spre binele tuturor.

Și, evident, nelipsita Carmen Loredana Giorgi, referent resurse umane, ajunsă la SJA, în urma unui concurs controversat, la începutul lui 2018, cu sprijinul cumnatului său, Gabriel Giorgi, vicepreședinte PSD Gorj, la acea dată! Ca un ultim amănunt, după proba scrisă a concursului, în afară de Carmen Loredana Giorgi, care obținuse 95,24 puncte, o singură candidate mai trecuse proba, iar în urma contestației punctajul ia fost diminuat de o comisie formată din… Bodescu, Golumbeanu și Cosor!

Comisia de disciplină – opera integrală a lui Tătaru

După ce s-a instalat manager și după ce și-a făcut legitimație ca să o poarte atârnată de gât să-l recunoască lumea prin curtea SJA, Tiberiu Tătaru a dispus constituirea comisiei de disciplină, pe genul ”cine mișcă, nu mai mișcă!”.

Membru în comisia de disciplină a fost numit Cristian Popescu, asistentul medical de pe ambulanța care l-a transportat spre moarte, în martie, anul trecut, pe Adrian Dobrin și care nu a știut că în cabina autospecialei se afla un cablu nou, sigilat, pe care-l putea folosi din momentul în care s-a constatat că ventilatorul prezenta defecțiuni la încărcare. La acea vreme trimișii șefului DSU, Raed Arafat, au descoperit că în ambulanța cu care a fost transportat șeful din DSP, care a decedat, se fumează, iar autospeciala nu fusese dezinfectată timp de cinci zile.

Un alt membru în comisia de disciplină numit de Tătaru este Laurențiu Besoi, fost electrician de întreținere, în prezent economist la achiziții, responsabil de faptul că nu a urmărit contractul de mentenanță al aparaturii medicale din ambulanțe, expirat la data de 1 mai a.c., personaj care fusese deferit comisiei de disciplină pentru a fi cercetat.

În timp ce SJA funcționează în virtutea inerției și salvarea gorjenilor depinde cel mai mult de soartă, Tătaru e preocupat pe partea de teorie, cu întâlniri și discursuri despre nimic, adică la trecerea timpului.

Claudiu Matei

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cariera Jilț Sud, dovadă de neprofesionalism: Mal de pământ, prăbușit peste excavatorul 12

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, atrage atenția, public, în legătură cu un incident petrecut recent la una dintre carierele miniere ale CE Oltenia astfel:

„Excavatorul 12 din cariera Jilț Sud a ajuns aseară un morman de fiare fiindcă nerespectandu-se normele de exploatare, un mal imens s-a prabusit peste el. Alte excavatoare sunt de asemenea în pericol, din aceleași cauze. Toate astea în timp ce grupurile energetice de la CE Oltenia merg la jumatate din capacitate într-o perioadă în care toate țările caută soluții să producă mai multă energie”.

Astfel de accidente, mai spune parlamentarul, sunt constante la CEO, dar „după niciunul nu se ia nicio măsură, nu se cauta niciun vinovat, fiindca s-ar găsi fix în curtea numiților politici”.

„Cei de la PNL-PSD stau bine-merci cu capul în nisip unde scormonesc doar să își mai rezolve prin CEO câte un cunoscut, câte un contract, câte o promovare, câte o numire politică. Pe buna dreptate, de la ministru până la lideri ai PNL Gorj, directorat CEO, toti se prefac astazi pe Facebook ca îi multumesc Sfintei Varvara pentru protecția minerilor…de acolo vine singura așteptare, ca de la ei…doar lipsă de responsabilitate”, a completat deputatul Miruță.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șoferul de pe ambulanță, transportat și el la Craiova, pacientul din salvare a decedat!

Postat acum

on

De către

Ambulanțierul SJA Gorj, de 54 de ani, implicat în evenimentul rutier de astăzi, a fost transport și el la unitatea medicală din Craiova. Șoferul are traumatisme, urmare a evenimentului rutier, iar asistenta de 42 de ani, are traumatism cranian, fiind internată în Secția de Neurologie. Pacientul de 61 de ani cu hemoragie stomacală superioară, ce trebuia transportat în momentul accidentului la spitalul din Craiova, a decedat.

Vinovat pentru producerea accidentului este șoferul de pe cisternă cu cereale, un bărbat de 35 de ani din Peștișani.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR