Connect with us

ACTUALITATE

HAOS! Sistemul de taxare din parcările Piaței Centrale expune gorjenii la risc de infectare cu COVID. Zeci de oameni la cozi!

Postat acum

on

Direcția Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, cea care ar trebui să administreze parcările din Piața Centrală în anumite condiții, având în vedere situația epidemiologică actuală și riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2, este impasibilă la faptul că, zilnic, la automatele de plată se formează cozi cu zeci de persoane care nu respectă distanțarea socială ca și cum coronavirusul nici nu ar exista, iar oamenii sunt expuși la infectare.

Claudiu Matei

De când a devenit functional sistemul de taxare în parcările din Piața Centrală din Tg-Jiu, la automatele de plată se formează cozi la care oamenii așteaptă să achite contravaloarea parcării. Acest aspect nu-i deranjează nici pe șefii municipalității și nici pe cei ai Direcției de Patrimoniu, deși suntem în plină pandemie de COVID-19. Niciun reprezentatnt al Direcției de Patrimoniu nu a fost delegat în cele două parcări să le arate gorjenilor cum funcționează automatele, iar în acest fel să fie evitate cozile și, implicit, riscul infectării cu SARS-CoV-2.
În preziua punerii în funcțiune a automatelor, câțiva șefi din Direcția de patrimoniu au fost instruiți, la fața locului, în privința funcționării aparatelor, de cei de la firma care le-a montat.
În aceeași zi, consilierii primarului Marcel Romanescu au trecut și ei prin parcare, la trecerea timpului și, cel mai probabil, și-au informat șeful că totul e în ordine.

 

 

 

În ajunul sărbătorilor pascale, când fluxul de cumpărători a atins cote extrem de periculoase atât în piaţă, cât şi în magazinele din zonă, iar zeci de persoane erau la coadă la automatele de plată, nici consilierii primarului și nici șefii ”instruiți” de la Patrimoniu, n-au călcat prin parcare pentru a gestiona situația.
Joi, 23 aprilie a.c., lucrurile s-au repetat și, cu toate că parcările de la Piața Centrală nu era ocupate în totalitate, 24 de persoane se aflau la coadă la automatul de plată din parcarea de la Rodna și 18 la Super 2000, fără să respecte nicio regulă de distanțare fizică, deşi pericolul infecţiei cu noul coronavirus este extrem de mare.

 

 

 

Dacă ar fi trecut prin cele două parcări, în această perioadă, consilierii primarului sau cei de la Patrimoniu, îi puteau relata lui Marcel Romanescu despre cum stă situația și, dacă aveau creier, poate îi și sugerau să contacteze firma care a montat sistemul de taxare și suplimenteze numărul de automate de plată cu câte un aparat în fiecare parcare. Atât!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cum arăta un primar din Gorj, la nuntă, în tinerețe

Postat acum

on

De către

Primarul din Tismana sărbătorește un sfert de veac de la căsătorie. Petre Narcis Remetea a postat, pe pagina de Facebook, amintiri de la nunta proprie, dar și cu membrii familiei. Într-una din poze, edilul apare alături de soție, chiar în ziua cununiei religioase. Mult mai slab, actualul primar poartă obiecte specifice zonei, cu care sunt îmbrăcați mirii, în ziua nunții.
Petre Narcis Remetea a postat în albumul de familie din spațiul online și fotografii cu copiii și nepoții.
Actualul edil este la primul mandat în fruntea Primăriei Tismana, înainte de a candida la alegerile locale din 2020 ocupându-se de afaceri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Drumul spre Mătăsari, aproape impracticabil! Circulația îngreunată

Postat acum

on

De către

Drumul spre Mătăsari este plin de zăpadă,  participanții la trafic avertizând autoritățile că nu au făcut ce trebuie la acest capitol. Unii fac haz de necaz și susțin că autoritățile au fost luate pe nepregătite și de data aceasta.

Carosabilul este acoperit de zăpadă iar traficul este extrem de greoi.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Gorjenii, sfătuiți să nu se deplaseze în zonele cu viscol. Drumuri blocate

Postat acum

on

De către

Autoritățile au emis o avertizare, prin care cetățenii sunt sfătuiți să nu se deplaseze în zonele afectate de vremea rea. Mai multe drumuri sunt închise, din cauza zăpezii și a viscolului. Meteorologii au emis cod roșu pentru zona de Sud-Est a țării.
„Nu va deplasați în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo!
Având în vedere fenomenul meteo prognozat de ANM, viscol cu viteză de 160 km/h, există posibilitatea de restricționare a circulației rutiere pentru siguranța participanților la trafic”, arată reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!