Connect with us

ACTUALITATE

HAOS! Sistemul de taxare din parcările Piaței Centrale expune gorjenii la risc de infectare cu COVID. Zeci de oameni la cozi!

Postat acum

on

Direcția Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, cea care ar trebui să administreze parcările din Piața Centrală în anumite condiții, având în vedere situația epidemiologică actuală și riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2, este impasibilă la faptul că, zilnic, la automatele de plată se formează cozi cu zeci de persoane care nu respectă distanțarea socială ca și cum coronavirusul nici nu ar exista, iar oamenii sunt expuși la infectare.

Claudiu Matei

De când a devenit functional sistemul de taxare în parcările din Piața Centrală din Tg-Jiu, la automatele de plată se formează cozi la care oamenii așteaptă să achite contravaloarea parcării. Acest aspect nu-i deranjează nici pe șefii municipalității și nici pe cei ai Direcției de Patrimoniu, deși suntem în plină pandemie de COVID-19. Niciun reprezentatnt al Direcției de Patrimoniu nu a fost delegat în cele două parcări să le arate gorjenilor cum funcționează automatele, iar în acest fel să fie evitate cozile și, implicit, riscul infectării cu SARS-CoV-2.
În preziua punerii în funcțiune a automatelor, câțiva șefi din Direcția de patrimoniu au fost instruiți, la fața locului, în privința funcționării aparatelor, de cei de la firma care le-a montat.
În aceeași zi, consilierii primarului Marcel Romanescu au trecut și ei prin parcare, la trecerea timpului și, cel mai probabil, și-au informat șeful că totul e în ordine.

 

 

 

În ajunul sărbătorilor pascale, când fluxul de cumpărători a atins cote extrem de periculoase atât în piaţă, cât şi în magazinele din zonă, iar zeci de persoane erau la coadă la automatele de plată, nici consilierii primarului și nici șefii ”instruiți” de la Patrimoniu, n-au călcat prin parcare pentru a gestiona situația.
Joi, 23 aprilie a.c., lucrurile s-au repetat și, cu toate că parcările de la Piața Centrală nu era ocupate în totalitate, 24 de persoane se aflau la coadă la automatul de plată din parcarea de la Rodna și 18 la Super 2000, fără să respecte nicio regulă de distanțare fizică, deşi pericolul infecţiei cu noul coronavirus este extrem de mare.

 

 

 

Dacă ar fi trecut prin cele două parcări, în această perioadă, consilierii primarului sau cei de la Patrimoniu, îi puteau relata lui Marcel Romanescu despre cum stă situația și, dacă aveau creier, poate îi și sugerau să contacteze firma care a montat sistemul de taxare și suplimenteze numărul de automate de plată cu câte un aparat în fiecare parcare. Atât!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târg al meșterilor populari din toată țara, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Meșteri populari din 10 județe ale țării și din Republica Moldova vor fi prezenți la Târgu Jiu, începând de săptămâna viitoare, la târgul ce se va desfășura în perioada 12 – 15 august. Aproximativ 20 de participanți vor ocupa căsuțele din lemn, de pe centrul orașului.  „De joi, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, organizează ediţia din acest an a Târgului Meşterilor Populari din România. Dacă anul trecut creaţiile meşterilor din Curtea de Argeş, Dolj, Vâlcea şi Gorj au putut fi admirate doar online, nemaiexistând posibilitatea unei expuneri în faţa publicului din cauza pandemiei create de noul coronavirus, acum ne putem cumpăra ce ne dorim de la meşteri, direct din centrul municipiului Târgu Jiu. Şi poate cel mai important pentru unii dintre noi, mergem la aceste târguri nu doar să cumpărăm ceva deosebit, ci pentru a vorbi cu oamenii care încearcă să ducă tradiţia mai departe. Între 12-15 august, la căsuţele din centrul municipiului Târgu-Jiu găsim obiecte ce-şi au originea în vechea gospodărie ţărănească. Costume populare, ceramică, bijuterii, ţesături, preparate apicole, turtă dulce, sculpturi în lemn, lavandă, articole prelucrate din piele”, a anunțat, printr-un comunicat de presă, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 400 de amenzi aplicate de polițiștii gorjeni șoferilor în doar 4 zile

Postat acum

on

De către

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, polițiștii au avut în vedere identificarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care, prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanţi la trafic. Un alt obiectiv al acțiunilor a fost conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecinţelor accidentelor rutiere. Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest și drugtest pentru înregistrarea vitezei , respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 425 de sancțiuni contravenționale, din care 378 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep., privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate 114 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru conducere sub influența alcoolului și 10 pentru depășire interzisă.

Totodată, au fost reținute 77 permise de conducere, din care 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravențională față de 19 bicicliști, 11 pietoni și 18 căruțași.

Având în vedere că nerespectarea regimului legal de viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, precum și consumul de alcool sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Și-a amenințat soția la telefon și s-a ales cu dosar penal

Postat acum

on

De către

Și-a amenințat soția la telefon și s-a ales cu dosar penal. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani din Baia de Fier.

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Baia de Fier au fost sesizați de către o femeie de 55 de ani, din comuna Baia de Fier, cu privire la faptul că a fost amenințată cu acte de violență de către soțul său de 53 de ani, prin intermediul telefonului, fiindu-i provocată o stare de temere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectual săvârşirii infracţiunii de amenințare, fiind emis și un ordin de protecție provizoriu față de bărbat. Totodată, în continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbat, acesta fiind introdus în arestul IPJ Gorj.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR