Connect with us

ACTUALITATE

HAOS! Sistemul de taxare din parcările Piaței Centrale expune gorjenii la risc de infectare cu COVID. Zeci de oameni la cozi!

Postat acum

on

Direcția Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, cea care ar trebui să administreze parcările din Piața Centrală în anumite condiții, având în vedere situația epidemiologică actuală și riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2, este impasibilă la faptul că, zilnic, la automatele de plată se formează cozi cu zeci de persoane care nu respectă distanțarea socială ca și cum coronavirusul nici nu ar exista, iar oamenii sunt expuși la infectare.

Claudiu Matei

De când a devenit functional sistemul de taxare în parcările din Piața Centrală din Tg-Jiu, la automatele de plată se formează cozi la care oamenii așteaptă să achite contravaloarea parcării. Acest aspect nu-i deranjează nici pe șefii municipalității și nici pe cei ai Direcției de Patrimoniu, deși suntem în plină pandemie de COVID-19. Niciun reprezentatnt al Direcției de Patrimoniu nu a fost delegat în cele două parcări să le arate gorjenilor cum funcționează automatele, iar în acest fel să fie evitate cozile și, implicit, riscul infectării cu SARS-CoV-2.
În preziua punerii în funcțiune a automatelor, câțiva șefi din Direcția de patrimoniu au fost instruiți, la fața locului, în privința funcționării aparatelor, de cei de la firma care le-a montat.
În aceeași zi, consilierii primarului Marcel Romanescu au trecut și ei prin parcare, la trecerea timpului și, cel mai probabil, și-au informat șeful că totul e în ordine.

 

 

 

În ajunul sărbătorilor pascale, când fluxul de cumpărători a atins cote extrem de periculoase atât în piaţă, cât şi în magazinele din zonă, iar zeci de persoane erau la coadă la automatele de plată, nici consilierii primarului și nici șefii ”instruiți” de la Patrimoniu, n-au călcat prin parcare pentru a gestiona situația.
Joi, 23 aprilie a.c., lucrurile s-au repetat și, cu toate că parcările de la Piața Centrală nu era ocupate în totalitate, 24 de persoane se aflau la coadă la automatul de plată din parcarea de la Rodna și 18 la Super 2000, fără să respecte nicio regulă de distanțare fizică, deşi pericolul infecţiei cu noul coronavirus este extrem de mare.

 

 

 

Dacă ar fi trecut prin cele două parcări, în această perioadă, consilierii primarului sau cei de la Patrimoniu, îi puteau relata lui Marcel Romanescu despre cum stă situația și, dacă aveau creier, poate îi și sugerau să contacteze firma care a montat sistemul de taxare și suplimenteze numărul de automate de plată cu câte un aparat în fiecare parcare. Atât!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeul de la Târgu Jiu, vizitat online din Italia

Postat acum

on

De către

Muzeul Județean «Alexandru Ştefulescu» din Târgu Jiu a fost vizitat, direct din Italia. Totul a fost posibil în cadrul unui tur virtual. Colecțiile expuse la muzeul gorjean au fost prezentate în cadrul unui eveniment, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Artei, în parteneriat cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Turul virtual a fost prezentat pe  pagina de Facebook şi pe contul de pe YouTube ale Institutului. Turiștii au putut intra virtual în galeriile Muzeului de la Tg Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A născut în salvare

Postat acum

on

De către

O tânără a născut în ambulanță. Ieri seară, în jurul orei 20:30, soțul femeii a sunat la 112, însă copilul nu a mai așteptat că salvarea să ajungă la spital.

„Primul ajuns este echipajul SMURD care evaluează rapid situația și începe deplasarea către spital!
Pe traseu ambulanța SMURD s-a întâlnit cu ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județan Gorj.
Ioana nu a mai așteptat până la spital și se zbătea să vină pe lume.
Ambulanța SMURD devenise sală de nașteri, iar asistentul medical devenise medic! Fiecare dintre membrii echipajelor avea câte o sarcină în misiunea de a o aduce pe lume pe Ioana!

Puțin trecut de o oră de la apel

Ioana vine pe lume!
La scurt timp, la fața locului ajunge o altă ambulanță, încadrată cu medic! Medicul se asigură că femeia și fetița sunt bine și însoțeste echipajul SMURD în misiunea finală de le transporta în siguranță la spital!
Emoțiile unui astfel de moment sunt greu de descris în cuvinte, dar trebuie să-i felicităm pe membrii echipajului SMURD, membrii echipajului de ambulanță și pe medicul ajuns la fața locului la scurt timp după ce Ioana a venit pe lume!

Ioanei îi dorim să fie sănătoasă, să crească mare și frumoasă și să aibă o educație aleasă!
Felicitări tuturor celor implicați! Cu ajutorul lor Ioana a venit pe lume perfect sănătoasă!”, este povestea postată pe site-ul ISU Gorj.

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Paturi în plus la secția ATI COVID a SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a propus Direcției de Sănătate Publică Gorj creșterea numărului de paturi pentru pacienții în stare gravă. După ce a fost analizate condițiile din Secția ATI COVID, avizul a fost condiționat de execuția unor lucrări pentru amenajarea corespunzătoare.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început lucrări pentru modificarea spațiilor de la Secția ATI COVID pentru a introduce un număr de 4 noi paturi și echipamentele aferente.

Secția ATI COVID a spitalului are în momentul de față decât 12 locuri, iar incă de anul trecut nu mai sunt locuri libere la Secția ATI COVID și nu au fost găsite soluții pentru a amenaja o altă secție într-una din clădirile Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:3920:13 EEST
Se simt: 1°C
Vânt : 0km/h W
Umiditate : 86%
Presiunea aerului: 1019.3mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/0°C
14/6°C
9/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR