Breaking News
Home / ACTUALITATE / HAOS! Sistemul de taxare din parcările Piaței Centrale expune gorjenii la risc de infectare cu COVID. Zeci de oameni la cozi!

HAOS! Sistemul de taxare din parcările Piaței Centrale expune gorjenii la risc de infectare cu COVID. Zeci de oameni la cozi!

Direcția Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, cea care ar trebui să administreze parcările din Piața Centrală în anumite condiții, având în vedere situația epidemiologică actuală și riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2, este impasibilă la faptul că, zilnic, la automatele de plată se formează cozi cu zeci de persoane care nu respectă distanțarea socială ca și cum coronavirusul nici nu ar exista, iar oamenii sunt expuși la infectare.

Claudiu Matei

De când a devenit functional sistemul de taxare în parcările din Piața Centrală din Tg-Jiu, la automatele de plată se formează cozi la care oamenii așteaptă să achite contravaloarea parcării. Acest aspect nu-i deranjează nici pe șefii municipalității și nici pe cei ai Direcției de Patrimoniu, deși suntem în plină pandemie de COVID-19. Niciun reprezentatnt al Direcției de Patrimoniu nu a fost delegat în cele două parcări să le arate gorjenilor cum funcționează automatele, iar în acest fel să fie evitate cozile și, implicit, riscul infectării cu SARS-CoV-2.
În preziua punerii în funcțiune a automatelor, câțiva șefi din Direcția de patrimoniu au fost instruiți, la fața locului, în privința funcționării aparatelor, de cei de la firma care le-a montat.
În aceeași zi, consilierii primarului Marcel Romanescu au trecut și ei prin parcare, la trecerea timpului și, cel mai probabil, și-au informat șeful că totul e în ordine.

 

 

 

În ajunul sărbătorilor pascale, când fluxul de cumpărători a atins cote extrem de periculoase atât în piaţă, cât şi în magazinele din zonă, iar zeci de persoane erau la coadă la automatele de plată, nici consilierii primarului și nici șefii ”instruiți” de la Patrimoniu, n-au călcat prin parcare pentru a gestiona situația.
Joi, 23 aprilie a.c., lucrurile s-au repetat și, cu toate că parcările de la Piața Centrală nu era ocupate în totalitate, 24 de persoane se aflau la coadă la automatul de plată din parcarea de la Rodna și 18 la Super 2000, fără să respecte nicio regulă de distanțare fizică, deşi pericolul infecţiei cu noul coronavirus este extrem de mare.

 

 

 

Dacă ar fi trecut prin cele două parcări, în această perioadă, consilierii primarului sau cei de la Patrimoniu, îi puteau relata lui Marcel Romanescu despre cum stă situația și, dacă aveau creier, poate îi și sugerau să contacteze firma care a montat sistemul de taxare și suplimenteze numărul de automate de plată cu câte un aparat în fiecare parcare. Atât!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *