Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

HALUCINANT! PRIMARUL CARE S-A DAT SINGUR ÎN JUDECATĂ ȘI A CERUT SĂ FIE EXECUTAT SILIT PENTRU UN SPOR SALARIAL!

Postat acum

on

0 Shares

Vătaful local, Dănuț Spiridon Bălu, vrea să se întoarcă în funcția de primar al comunei Fărcășești și este susținut de PSD, la alegerile din această vară, pentru îndeplinirea acestei dorințe. Practic, Bălu are un singur scop: acela de a controla bugetul comunității, pe care l-a mutilat, constant, în perioada în care a fost primar.
Isprăvile acestuia frizează penalul și sunt un izvor nesecat de șmenuri însă, organele judiciare, cu excepția cazurilor în care au fost sesizate de Curtea de Conturi, nu au fost interesate să demareze cercetări cu privire la modul în care a fost devalizat bugetul public al comunei.

Claudiu Matei

În februarie 2014, în vremea în care era primar al comunei Fărcășești, Dănuț Spiridon Bălu, a formulat acțiune la Tribunalul Gorj prin care cerea ca Primăria, Consiliul Local și Primarul, adică tocmai el, să fie obligate să-i plătească spor de complexitate, reprezentând 50% din salariu, pentru faptul că este membru al Comisiei Locale de Fond Funciar. Cu alte cuvinte, Bălu voia încă o jumătate de salariu, deși rezolvarea problemelor de fond funciar ale cetățenilor intrau în atribuțiunile sale de serviciu dar, cu toate acestea, cerea banii pe ultimii aproape doi ani și jumătate, adică din noiembrie 2011, până la data la care s-a dat singur în judecată.
Culmea este că Primăria Fărcășești, Consiliul Local Fărcășești și Primarul Comunei Fărcășești au fost reprezentate în instanță de avocata angajată de Bălu și plătită, la avea vreme, cu 48.000 de lei, anual, așa că aceasta a solicitat admiterea acțiunii formulată de primar împotriva instituțiilor pe care ea le reprezenta (?!).

În luna august a acelui an, consilierii locali de la Fărcășești au rectificat bugetul de venituri și cheltuieli cu suma de 200.000 de lei, pentru alte drepturi salariale, mai exact, în vederea plății sporului de dificultate. Cu alte cuvinte, Bălu își pregătise și banii pe care spera să-i încaseze, iar hotărârea a ajuns la dosarul cauzei, pentru a înștiința instanța că sunt fondurile necesare plății sporului pe care-l solicitase.
Pe 3 octombrie 2014, Tribunalul Gorj a admis cererea lui Bălu și a obligat Primăria, Consiliul Local și Primarul comunei Fărcășești să-i plătească acestuia spor, lunar, de dificultate, în cuantul de 50% din salariu de încadrare, însă doar pe ultimele patru luni din anul în curs.
Hotărârea nu a fost atacată cu recurs, de avocata care a reprezentat Primăria, Consiliul Local și Primarul comunei Fărcășești, atâta vreme cât Dănuț Bălu, cel care-i servise un contract consistent cu administrația pe care o conducea, obținuse, chiar și parțial, banii pe care-i ceruse.

La începutul lunii februarie 2015, Bălu a solicitat executorului judecătoresc Florian Bîrsășteanu să pună în executare hotărârea Tribunalului Gorj și să-i recupereze banii pe care-i avea de încasat de la Primărie, Consiliul Local și Primarul comunei Fărcășești.
Mai mult, în calitate de primar, Bălu a trimis, o lună mai târziu, o adresă către BEJ Bîrsășteanu prin care indica suma de 6.633 de lei, pe care o avea de încasat, în raport cu indemnizațiile sale din perioada septembrie-decembrie 2014, așa că, pe lângă acești bani, de la bugetul local s-au plătit și cheltuieli de executare.

În concluzie, întreg firul acestui așa zis litigiu, în care Dănuț Bălu s-a judecat cu Primăria, Consiliul Local și…Dănuț Bălu, fiind ”adversar” cu avocata pe care a furajat-o cu contracte de asistență juridică de sute de milioane de lei vechi, nu este decât un alt episod prin care a fost ciopârțit bugetul comunității. Cu toate acestea PSD Gorj îl susține pe Bălu, în alegerile din luna iunie a acestui an, în încercarea sa de a reveni în funcția de primar și, implicit, de a controla bugetul comunei Fărcășești.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

A murit un fost șef din poliția gorjeană!

Postat acum

on

De către

Constantin Cir, comisar șef de poliție, pensionar, a murit, noaptea trecută, într-un spital din București. Cir avea 54 de ani, iar în urmă cu o săptămână a făcut infarct. A fost preluat cu elicopterul SMURD și transportat la un spital din Capitală, însă medicii nu au reușit să-l țină în viață decât câteva zile. Constantin Cir a activat în cadrul IPJ Gorj, până în urmă cu câțiva ani, când a decis să se pensioneze. Fostul comisar șef de poliție a fost o perioadă șef al Biroului Rutier, iar mai apoi, timp de câțiva ani, șef al Poliției Orașului Novaci.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO. Cel mai în vogă ”solist” gorjean, Vasi Guță, a vândut tărâțe în piața de la Motru!

Postat acum

on

De către

Vasi Guță era, până în urmă cu ceva timp, un tânăr oarecare din comuna Glogova care, după cum povestește, se ocupa cu șoferia și mai vindea cereale în piața din Motru. De câteva săptămâni, însă, Vasi a rupt topurile audiențelor pe TikTok, după o prestație ”remarcabilă” la o nuntă. Acesta spune că, de fapt, știe să cânte la saxofon, orgă și vioară și chiar are solicitări de la copii să le predea lecții la aceste instrumente.

Invitat, recent, în podcastul ”Invitați Charismatici” cu Cimpoiașu și Hartac, difuzat pe canalul YouTube, ”celebrul” de pe acum Vasi Guță a devoalat tarifele pe care le percepe pentru evenimentele la care este invitat și i-a ”impresionat” pe cei doi cu demonstrația pe care a făcut-o la vioară. Vasi le-a povestit lui Cimpoiașu și Hartac că are doi prieteni imaginari, pe Petrișor și pe Alinuș. ”Vedeta” le-a mărturisit gazdelor sale că nu a avut nicio iubită, pentru că este ocupat cu șoferia și cântările și nu are timp de ”gagici”.

Vasi Guță i-a lăsat cu gura căscată pe cei doi amfitrioni când a știut răspunsul la întrebarea: ”În ce oraș s-a semnat tratatul de la Viena?”.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Drum blocat ilegal în satul Pleșa! Poliția Locală din Bumbești Jiu, pe mână cu constructorul

Postat acum

on

De către

Poliția Locală Bumbești Jiu împreună cu reprezentanții firmei DOMARCONS au oprit, în această dimineață, circulația pe drumul care face legătura cu satul Pleșa pentru lucrări de asfaltare. Un sat întreg a fost izolat, timp de mai multe ore. Cei implicați nu aveau dreptul să oprească circulația pe ambele sensuri iar acest lucru a fost reclamat la Poliția Bumbești Jiu, unde s-a constituit în această după-amiază un dosar penal. 

Situație de nedescris, astăzi, la Pleșa, localitate aparținând orașului Bumbești Jiu. Asta, după ce firma de casa a primarului Constantin Bobaru, DOMARCONS SRL, a oprit circulația pe ambele sensuri spre localitatea Pleșa pentru lucrări la trecerea de cale ferată. S-a instalat, astfel, abuziv, un indicator care oprea circulația în zonă, iar doi polițiști locali, instalați acolo cu acordul lui Bobaru, au oprit șoferii care fie se îndreptau spre Pleșa dinspre Bumbești Jiu fie doreau să părăsească satul.

Mai exact, cei doi polițiști locali, între orele 8.30 și 11.50 nu au lasă nici o mașină să circule pe drumul respectiv, punând șoferii să ocolească pe la Castrul Roman pe un drum de servitute care face legătura între stația Dacorex și satul Plesa.

Unul dintre reprezentanții Centrului Civic Valea Sadului a reclamat situația la poliție iar în cauză s-a constituit un dosar penal.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!