Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

HALUCINANT! PRIMARUL CARE S-A DAT SINGUR ÎN JUDECATĂ ȘI A CERUT SĂ FIE EXECUTAT SILIT PENTRU UN SPOR SALARIAL!

Postat acum

on

Vătaful local, Dănuț Spiridon Bălu, vrea să se întoarcă în funcția de primar al comunei Fărcășești și este susținut de PSD, la alegerile din această vară, pentru îndeplinirea acestei dorințe. Practic, Bălu are un singur scop: acela de a controla bugetul comunității, pe care l-a mutilat, constant, în perioada în care a fost primar.
Isprăvile acestuia frizează penalul și sunt un izvor nesecat de șmenuri însă, organele judiciare, cu excepția cazurilor în care au fost sesizate de Curtea de Conturi, nu au fost interesate să demareze cercetări cu privire la modul în care a fost devalizat bugetul public al comunei.

Claudiu Matei

În februarie 2014, în vremea în care era primar al comunei Fărcășești, Dănuț Spiridon Bălu, a formulat acțiune la Tribunalul Gorj prin care cerea ca Primăria, Consiliul Local și Primarul, adică tocmai el, să fie obligate să-i plătească spor de complexitate, reprezentând 50% din salariu, pentru faptul că este membru al Comisiei Locale de Fond Funciar. Cu alte cuvinte, Bălu voia încă o jumătate de salariu, deși rezolvarea problemelor de fond funciar ale cetățenilor intrau în atribuțiunile sale de serviciu dar, cu toate acestea, cerea banii pe ultimii aproape doi ani și jumătate, adică din noiembrie 2011, până la data la care s-a dat singur în judecată.
Culmea este că Primăria Fărcășești, Consiliul Local Fărcășești și Primarul Comunei Fărcășești au fost reprezentate în instanță de avocata angajată de Bălu și plătită, la avea vreme, cu 48.000 de lei, anual, așa că aceasta a solicitat admiterea acțiunii formulată de primar împotriva instituțiilor pe care ea le reprezenta (?!).

În luna august a acelui an, consilierii locali de la Fărcășești au rectificat bugetul de venituri și cheltuieli cu suma de 200.000 de lei, pentru alte drepturi salariale, mai exact, în vederea plății sporului de dificultate. Cu alte cuvinte, Bălu își pregătise și banii pe care spera să-i încaseze, iar hotărârea a ajuns la dosarul cauzei, pentru a înștiința instanța că sunt fondurile necesare plății sporului pe care-l solicitase.
Pe 3 octombrie 2014, Tribunalul Gorj a admis cererea lui Bălu și a obligat Primăria, Consiliul Local și Primarul comunei Fărcășești să-i plătească acestuia spor, lunar, de dificultate, în cuantul de 50% din salariu de încadrare, însă doar pe ultimele patru luni din anul în curs.
Hotărârea nu a fost atacată cu recurs, de avocata care a reprezentat Primăria, Consiliul Local și Primarul comunei Fărcășești, atâta vreme cât Dănuț Bălu, cel care-i servise un contract consistent cu administrația pe care o conducea, obținuse, chiar și parțial, banii pe care-i ceruse.

La începutul lunii februarie 2015, Bălu a solicitat executorului judecătoresc Florian Bîrsășteanu să pună în executare hotărârea Tribunalului Gorj și să-i recupereze banii pe care-i avea de încasat de la Primărie, Consiliul Local și Primarul comunei Fărcășești.
Mai mult, în calitate de primar, Bălu a trimis, o lună mai târziu, o adresă către BEJ Bîrsășteanu prin care indica suma de 6.633 de lei, pe care o avea de încasat, în raport cu indemnizațiile sale din perioada septembrie-decembrie 2014, așa că, pe lângă acești bani, de la bugetul local s-au plătit și cheltuieli de executare.

În concluzie, întreg firul acestui așa zis litigiu, în care Dănuț Bălu s-a judecat cu Primăria, Consiliul Local și…Dănuț Bălu, fiind ”adversar” cu avocata pe care a furajat-o cu contracte de asistență juridică de sute de milioane de lei vechi, nu este decât un alt episod prin care a fost ciopârțit bugetul comunității. Cu toate acestea PSD Gorj îl susține pe Bălu, în alegerile din luna iunie a acestui an, în încercarea sa de a reveni în funcția de primar și, implicit, de a controla bugetul comunei Fărcășești.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

O doctoriță condamnată pentru malpraxis distribuie sfaturi medicale pe internet

Postat acum

on

Medicul ORL, Carmen Braia, din Târgu Jiu, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru malpraxis și la plata a 400.000 de euro daune, postează sfaturi medicale pe internet. Medicul a postat câteva sfaturi pentru auto-resuscitare în caz de atac de cord. Părerile de pe pagina de socializare sunt împărțite cu privire la demersul cadrului medical.
„Auto-resuscitare în timpul unui atac de cord. Vă rugăm să luați două minute din timpul dumneavoastră și să citiți asta:
1. Să zicem că este ora 19:25 te duci acasă (singur desigur) după o zi deosebit de grea la muncă.
2. Ești cu adevărat obosit, supărat și frustrat.
3. Dintr-o dată începi să simți dureri severe în piept, durerea continuă în braț și până la maxilar. Te afli la aproximativ 5 km de cel mai apropiat spital de casa ta.
4. Din păcate, nu știi dacă poți să-ți faci drum până acolo.
5. Ești pregătit în RCP, dar tipul care a susținut cursul nu ți-a spus cum să o faci singur.
6. Cum să supraviețuiești unui atac de cord când ești singur? Deoarece mulți oameni sunt singuri când suferă un atac de cord, o persoană a cărei inimă bate neregulat și începe să se simtă slăbită mai are doar 10 secunde înainte de a-și pierde cunoștința.
7. Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tusind viguros iar si iar. Înainte de fiecare tuse trebuie respirată adânc, iar tusea trebuie să fie profundă și prelungită, ca atunci când se produce spută din adâncul pieptului. Respirați și tușiți (acest lucru trebuie repetat la fiecare două secunde fără pauză) până când sosesc ajutorul sau până când simțiți că inima vă bate din nou normal.
8. Respirațiile profunde introduc oxigen în plămâni, iar mișcările de tuse apasă asupra inimii și păstrează circulația sângelui. Acțiunea de apăsare asupra inimii o ajută să revină la ritmul normal. În acest fel, victimele infarctului pot ajunge la spital.
9. Spune cât mai multor oameni. Le poți salva viețile!
10. Un cardiolog spune că dacă toți cei care primesc acest mail îl trimit cu amabilitate la 10 persoane, probabil că vom salva cel puțin o viață.
11. În loc să trimiți glume, te rog… contribui prin redirecționarea acestui e-mail care poate salva viața unei persoane.
12. Dacă acest mesaj îti vine … de mai multe ori … te rog nu te supăra … în schimb, bucură-te că ai mulți prieteni cărora le pasă de tine.”, conform mesajului postat de cadrul medical și care poate salva vieți.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Crește numărul muncitorilor care lucrează „la negru” în Gorj

Postat acum

on

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul lunii septembrie 2023 un număr de 214 controale, din care 134 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 80 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.
În urma acțiunilor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 626.500 lei, din care 503.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și 123.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 483 măsuri de intrare în legalitate.
Inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat în perioada menționată, 8 persoane prestând muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi în valoare 155.000 lei.
În această perioadă inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat 1 caz de muncă subdeclarată la un angajator, fiind aplicată o amendă contravențională în valoare totală de 8.000 lei.
Totodată, cu ocazia controalelor efectuate la angajatori, inspectorii de muncă au informat atât persoanele găsite la lucru cu ocazia efectuării controlului inopinat la locul de muncă al angajatorului verificat, cât și reprezentantul angajatorului, asupra dezavantajelor folosirii muncii nedeclarate, precum și consecințele pe care le produce munca nedeclarată.
De asemenea angajatorii au fost informați despre munca subdeclarată care este reglementată de articolul 15^2, din Legea 53/2003 Republicată cu modificările și completările ulterioare, munca subdeclarată reprezintă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit şi evidenţiat în statele de plată a salariilor şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale.
Au fost trimise către angajatori un număr de 30 scrisori de notificare întocmite în vederea informării în scop preventiv cu recomandarea de a consulta şi de a respecta legislaţia în domeniul relaţiilor de muncă. În ceea ce priveşte interacţiunea directă cu cetăţenii şi problemele pe care aceştia le-au reclamat, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în luna septembrie 2023, au fost înregistrate 62 petiţii. De asemenea, au fost verificate și înregistrate 9 contracte colective de muncă şi 2 acte adiţionale la cele deja în vigoare, numărul total al contractelor colective de muncă active la nivelul județului Gorj, la sfârșitul lunii septembrie 2023, fiind de 193.
„Rezultatele din domeniul relațiilor de muncă, în special numărul ridicat al persoanelor depistate fără forme legale de angajare, ne determină să păstrăm standardele de calitate ale actului de control și indicatorii acestuia. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru aplicarea unitară de către angajatori a prevederilor legale în domeniile de competență.”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul de Dănești, reclamat la 112 pentru furt de apă

Postat acum

on

De către

Mădălin Paliță, primarul de Dănești, s-a trezit, astăzi, cu două echipaje de poliție la ușă. Asta, după ce un cetățean a apelat la 112 și l-ar fi reclamat pe acesta pentru furt de apă. La fața locului au venit și reprezentanții Aparegio Gorj care au verificat căminul de apă aflat în afara gospodăriei.

De altfel, primarul are două case în curte, una veche, de peste 200 de ani, și una nouă ridicată în timpul mandatului său. Vila cu etaj este încă în lucru. În afara proprietății se află două cămine de apă, al casei vechi, unde locuiesc părinții primarului, acesta fiind dotat cu apometru, și cel de-al doilea care ar avea doar un robinet. Rămâne de văzut cum se va finaliza ancheta demarată astăzi de către anchetatori.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK