Connect with us

EVENIMENTE

Primarul PNL nu vrea să închidă târgul săptămânal de la Peșteana, localitatea unde au fost trei familii în izolare!

Postat acum

on

Târgul de la Peșteana, comuna Bâlteni, rămâne deschis, în ciuda avertizărilor venite de la autorități, legate de Coronavirus. Edilul localității, Vlăduleanu Vasile, nici nu vrea să audă de închiderea acestui spațiu, deoarece îi va produce pagubă, amicului său, care are o afacere în imediata vecinătate a târgului săptămânal ce își va deschide porțile, fără restricții, sâmbătă dimineața. Primarul pare că a uitat de temerile afișate public când refăcea, în fața camerelor, traseul italianului din Peșteana, infectat cu Coronavirus, dar și de cele trei familii ale respectivului, băgate, forțat, în izolare la domiciliu.  

Interesele financiare ale apropiaților primarului PNL par că sunt mai importante decât sănătatea cetățenilor din Bâlteni. Asta spun localnicii care nu înțeleg de ce la Târgu-Jiu s-a închis târgul afaceristului Sarcină dar, la Peșteana Jiu, târgul săptămânal rămâne deschis consumatorilor. De altfel, în zonă, sunt așteptate, sâmbătă, peste o mie de persoane. Târgul săptămânal este plin în fiecare săptămână deoarece aici se comercializează produse agro-alimentare, mici, bere, gogoși, dar și produse textile, în târgul de lângă, al afaceristului prieten cu edilul. Din păcate, cel din urmă decide ce se închide și ce nu se închide, deși DSP Gorj știe că târgul în cauză nu are nici măcar autorizație sanitar-veterinară.

Grav, primărie fără substanțe dezinfectante

Una dintre salariatele primărie, care taxează în târg, i-a solicitat, în scris primarului Vlăduleanu să închidă târgul, să restricționeze activitatea în instituția publică dar și să încaseze taxele și impozitele locale la un ghișeu, special amenajat. Edilul a refuzat și a scos-o afară din birou.

În timp ce primăriile din Gorj se întrec în a anunța că au restricționat accesul cu publicul, la Bîlteni se intră în primărie ca în brânză. Primăria nu deține, de altfel, materiale dezinfectante, mănuși, măști, soluții dezinfectante, lucru ce poate fi verificat de către inspectorii DSP Gorj.

Corina Albulescu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

VIDEO. Accident la Padeș. Trei victime

Postat acum

on

De către

Trei persoane au fost rănite, în urma unui accident ce a avut loc în această dimineață, în comuna Padeș. „In aceasta dimineața, in jurul orelor 08:30, ISU GJ a fost solicitat sa intervina pentru gestionarea unei situații de urgenta generata de un accident rutier pe raza comunei Pades, sat Calugareni. La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul GI Tismana și Detasamentul de Pompieri Tg Jiu cu doua autospeciale cu modul de descarcerare, o ambulanta SMURD, precum și doua echipaje SAJ GORJ. In urma accidentului mașina a părăsit partea carosabila si s-a răsturnat) au rezultat trei victime de sex masculin, neincarcerate si conștiente, care au fost evaluate medical la fata locului de către echipajele specializate, ulterior fiind transportate la UPU Tg-Jiu”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Încă un bărbat, prins de un mal surpat

Postat acum

on

De către

Crește numărul victimelor de la Plopșoru, unde un mal de pământ s-a surpat și a prins un bărbat. La scurt timp, echipajele ISU au fost anunțate că încă o persoană a fost acoperită de pământ. „Echipajele sosite la fata locului au constatat ca doua persoane de sex masculin in vârsta de 47, respectiv 49 de ani, au fost scoase de sub malul de pământ de către colegii alături de care efectuau lucrările la rețeaua de apa. Cele doua persoane au fost evaluate medical la fata locului, iar apoi au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale”, ai transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Persoană prinsă sub un mal de pământ

Postat acum

on

De către

O persoană a fost prinsă de un mal de pământ, care s-a surpat, in comuna Plopșoru.
„La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Turceni și Detașamentul de Pompieri Tg-Jiu cu o autospeciala pentru descarcerare, un autocamion, un container multirisc, o ambulanta SMURD și un echipaj SAJ Gorj .
Persoana care a fost surprinsă sub malul de pamant a fost scoasă, este in stare de conștientă și este evaluată medical de către echipajele specializate sosite la fata locului”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR