Connect with us

EVENIMENTE

Primarul PNL nu vrea să închidă târgul săptămânal de la Peșteana, localitatea unde au fost trei familii în izolare!

Postat acum

on

Târgul de la Peșteana, comuna Bâlteni, rămâne deschis, în ciuda avertizărilor venite de la autorități, legate de Coronavirus. Edilul localității, Vlăduleanu Vasile, nici nu vrea să audă de închiderea acestui spațiu, deoarece îi va produce pagubă, amicului său, care are o afacere în imediata vecinătate a târgului săptămânal ce își va deschide porțile, fără restricții, sâmbătă dimineața. Primarul pare că a uitat de temerile afișate public când refăcea, în fața camerelor, traseul italianului din Peșteana, infectat cu Coronavirus, dar și de cele trei familii ale respectivului, băgate, forțat, în izolare la domiciliu.  

Interesele financiare ale apropiaților primarului PNL par că sunt mai importante decât sănătatea cetățenilor din Bâlteni. Asta spun localnicii care nu înțeleg de ce la Târgu-Jiu s-a închis târgul afaceristului Sarcină dar, la Peșteana Jiu, târgul săptămânal rămâne deschis consumatorilor. De altfel, în zonă, sunt așteptate, sâmbătă, peste o mie de persoane. Târgul săptămânal este plin în fiecare săptămână deoarece aici se comercializează produse agro-alimentare, mici, bere, gogoși, dar și produse textile, în târgul de lângă, al afaceristului prieten cu edilul. Din păcate, cel din urmă decide ce se închide și ce nu se închide, deși DSP Gorj știe că târgul în cauză nu are nici măcar autorizație sanitar-veterinară.

Grav, primărie fără substanțe dezinfectante

Una dintre salariatele primărie, care taxează în târg, i-a solicitat, în scris primarului Vlăduleanu să închidă târgul, să restricționeze activitatea în instituția publică dar și să încaseze taxele și impozitele locale la un ghișeu, special amenajat. Edilul a refuzat și a scos-o afară din birou.

În timp ce primăriile din Gorj se întrec în a anunța că au restricționat accesul cu publicul, la Bîlteni se intră în primărie ca în brânză. Primăria nu deține, de altfel, materiale dezinfectante, mănuși, măști, soluții dezinfectante, lucru ce poate fi verificat de către inspectorii DSP Gorj.

Corina Albulescu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Gravidă, ținută 2 ore la ușa Registrului Comerțului

Postat acum

on

De către

Registrul Comerțului din Târgu Jiu își bate joc de cetățenii care merg să-și rezolve problemele. Programul instituției este unul ca pentru gravide. Angajații au program cu publicul doar două ore dimineața, după care intră în pauză și mai primesc clienții, pentru alte două ore, după prânz. Asta în timpul săptămânii, iar vineri, programul se termină la ora 13:00. Cei care merg cu dosarele așteaptă cu orele, în fața instituției, în picioare, iar dacă nu au norocul să intre până la pauză, trebuie să-și piardă ziua la a doua coadă. Azi, o femeie însărcinată a așteptat aproape două ore, la ușa instituției, unde angajații își fac programul după cum vor, fără ca cineva să-i grăbească. Programul preferențial este aplicat în acest fel, de mai bine de un an, motivul invocat fiind pandemia de Covid. Nici după ce municipiul Târgu Jiu a ieșit din toate scenariile ce impun restricții, cei de la Registrul Comerțului nu au revenit la un program în care clienții să poată avea acces la ghișeu, pentru o perioadă mai mare, deși salariile funcționarilor nu au fost diminuate.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A dat foc gospodăriei vecinilor

Postat acum

on

De către

Un tânăr din Aninoasa a ajuns în arestul poliției, după ce a dat foc gospodăriei vecinilor. „Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un tânăr de 26 de ani, din comuna Aninoasa, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că la data de 29 martie a.c., tânărul ar fi distrus prin incendiere un șopron folosit pentru a depozita fân cât și anexele de lângă acesta, aparținând unui bărbat de 59 de ani, din comuna Aninoasa”, a anunțat IPJ Gorj.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, cu propuneri legale.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 9°C
Vânt : 5km/h SE
Umiditate : 43%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 3
SunLuniMarți
8/4°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR