Connect with us

EVENIMENTE

Primarul PNL nu vrea să închidă târgul săptămânal de la Peșteana, localitatea unde au fost trei familii în izolare!

Postat acum

on

Târgul de la Peșteana, comuna Bâlteni, rămâne deschis, în ciuda avertizărilor venite de la autorități, legate de Coronavirus. Edilul localității, Vlăduleanu Vasile, nici nu vrea să audă de închiderea acestui spațiu, deoarece îi va produce pagubă, amicului său, care are o afacere în imediata vecinătate a târgului săptămânal ce își va deschide porțile, fără restricții, sâmbătă dimineața. Primarul pare că a uitat de temerile afișate public când refăcea, în fața camerelor, traseul italianului din Peșteana, infectat cu Coronavirus, dar și de cele trei familii ale respectivului, băgate, forțat, în izolare la domiciliu.  

Interesele financiare ale apropiaților primarului PNL par că sunt mai importante decât sănătatea cetățenilor din Bâlteni. Asta spun localnicii care nu înțeleg de ce la Târgu-Jiu s-a închis târgul afaceristului Sarcină dar, la Peșteana Jiu, târgul săptămânal rămâne deschis consumatorilor. De altfel, în zonă, sunt așteptate, sâmbătă, peste o mie de persoane. Târgul săptămânal este plin în fiecare săptămână deoarece aici se comercializează produse agro-alimentare, mici, bere, gogoși, dar și produse textile, în târgul de lângă, al afaceristului prieten cu edilul. Din păcate, cel din urmă decide ce se închide și ce nu se închide, deși DSP Gorj știe că târgul în cauză nu are nici măcar autorizație sanitar-veterinară.

Grav, primărie fără substanțe dezinfectante

Una dintre salariatele primărie, care taxează în târg, i-a solicitat, în scris primarului Vlăduleanu să închidă târgul, să restricționeze activitatea în instituția publică dar și să încaseze taxele și impozitele locale la un ghișeu, special amenajat. Edilul a refuzat și a scos-o afară din birou.

În timp ce primăriile din Gorj se întrec în a anunța că au restricționat accesul cu publicul, la Bîlteni se intră în primărie ca în brânză. Primăria nu deține, de altfel, materiale dezinfectante, mănuși, măști, soluții dezinfectante, lucru ce poate fi verificat de către inspectorii DSP Gorj.

Corina Albulescu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Femeie în comă, după ce a fost bătută de patron

Postat acum

on

De către

O femeie de 38 de ani, din Mehedinți, a ajuns la spital, cu numeroase lovituri. Femeia, spun polițiștii, a fost agresată de patron, care a fost reținut și ulterior arestat preventiv. Totul a pornit de la o ceartă, când angajata a mers la magazinul deținut de bărbatul arestat, să-și depună demisia. „La data de 30 mai, ora 14.56, Secția de Poliție Rurală Șimian a fost sesizată de un bărbat, din comuna Șimian, cu privire la faptul că soția sa, o femeie de 38 de ani, ar fi fost agresată de administratorul societăți la care lucrează, un bărbat de 47 de ani. La fața locului s-au deplasat polițiștii care în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că în timp ce se afla în incinta societăți unde lucrează, în urma unui conflict verbal cu administratorul societăți, femeia ar fi fost agresată de acesta. Persoana în cauză a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, au precizat reprezentanții Poliției.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Un avion utilitar a survolat de la prima oră municipiul Târgu Jiu

Postat acum

on

Un avion utilitar a survolat de la prima oră municipiul Târgu Jiu. A fost prima etapă a campaniei de dezinsecție realizată de municipalitate. În același timp a fost declanșată dezinsecția la sol. Astfel de acțiuni vor continua pe perioada verii. Obiectivul este stârpirea țânțarilor și a căpușelor.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Amenzi pentru pescari pe final de prohibiție

Postat acum

on

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean au verificat mai multe fonduri cinegetice în această perioadă, fiind identificate persoane fizice ce procedau la pescuirea în habitat piscicol natural.
Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 lei cât și avertismente, atât pentru pescuirea speciilor de viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție, cât și pentru lipsa permiselor de pescuit. Prohibiția se încheie pe 8 iunie.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR