Connect with us

EVENIMENTE

FOTO/Exclusiv. Ei sunt cei trei suspecți reținuți pentru șantaj și camătă

Postat acum

on

Constantin Emanuel Gherghe, nepotul președintelui Tribunalului Gorj, a fost reținut de polițiștii, alături de alți doi suspecți, Andrei Pavălă şi Tiberiu Groşeanu, pentru şantaj, camătă şi complicitate la infracţiunea de camătă. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cei trei bărbați, cu vârste între 31 și 36 de ani, sunt acuzați că, în perioada 2017 – 2020, au prejudiciat 18 persoane, cu 300.000 de lei.

DREPT LA REPLICĂ

Ulterior publicării materialului privind reținerea celor trei bărbați, Tribunalul Gorj a trimis un drept la replică, pe adresa redacției „Gorj Express”, în care neagă legăturile dintre președinta instanței și unul dintre suspecți.

„În temeiul art. 80 alin. 1 litera i din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015, urmare a articolului intitulat ,,Ei sunt cei trei suspecți reținuți pentru șantaj și camătă”, publicat on-line la data de 05.11.2020 de către ”Gorj Express”, în care precizați că a fost reținut de polițiști ”C.E.G., nepotul președintelui Tribunalului Gorj”, în vederea unei corecte informări a opiniei publice, vă aducem la cunoștință faptul că nu există nicio legătură de rudenie între doamna judecător Laura Mihaela Sarcină, președintele Tribunalului Gorj, și suspectul C.E.G., reținut în cauza despre care faceți referire în articolul publicat de dumneavoastră”.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Directorul Direcției Agricole, reținut de DNA. Prejudiciu de 900.000 lei

Postat acum

on

De către

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a fost reţinut de DNA, pentru mai multe infracţiuni. Felicia-Gabriela Mehedinţu este acuză de un prejudiciu de peste 900.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Felicia Gabriela Mehedinţu ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajaţi ai instituţiei să îşi primească salariile, deși veneau sporadic la muncă. „În acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei în dauna instituţiei, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021. Prin neluarea măsurilor legale împotriva celor doi angajaţi, inculpata ar fi încălcat dispoziţii din OUG nr. 57/2019  privind Codul Administrativ şi Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii”, a arătat DNA.

Potrivit unui comunicat, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcţia de conducere pe care o îndeplinea, ea şi-ar însuşit, diverse sume, ce reprezentau norma de hrană sau sporuri ale unor angajați aflați în concediu. Anchetatorii spun că o parte din bani ar fi fost folosiţi la cumpărarea unor bijuterii din aur.

„Totodată, în perioada 02 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituţiei, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziţii de plată şi CEC-uri), prin care şi-ar fi însuşit lunar câte 6600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensaţia lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, au precizat procurorii DNA.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Ninge la Rânca

Postat acum

on

De către

A nins, din nou, în stațiunea Rânca. Zăpada căzută în ultimele 24 de ore au impus scoaterea utilajelor pentru deszăpezire.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Avizul pentru care minerii fac greva foamei intră în ședința de Guvern

Postat acum

on

De către

Avizul cerut de Camera Deputaților, pentru proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia, se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de azi. Actul este așteptat de o lună, pentru ca proiectul ce se află în dezbaterea comisiilor să poată fi trimis spre votare, în plenul Camerei Deputaților. Minerii și energeticienii care au declanșat greva foamei în fața Guvernului, tocmai din acest motiv, spun că nu vor renunța la protestul extrem, până când proiectul nu va fi introdus pe ordinea de zi a ședinței din Parlament.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:3920:13 EEST
Se simt: 1°C
Vânt : 0km/h W
Umiditate : 86%
Presiunea aerului: 1019.3mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/0°C
14/6°C
9/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR