Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Dezastru la Serviciul de Ambulanță Gorj: Echipamente contaminate cu COVID-19, în camera de dezinfecție!

Postat acum

pe

 

 

Situație de-a dreptul alarmantă la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, în contextul în care, managerul Constantin Mitroi și directorul medical Dan Vîlceanu, ignoră normativele privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale, iar materialele sanitare și echipamentele folosite de echipajele de pe autospeciale sunt depozitate, la voia întâmplării, chiar în așa zisa cameră de dezinfecție.
Direcția de Sănătate Publică Gorj nu a efectuat niciun control, în ultima vreme la Serviciul de Ambulanță, pentru a verifica modalitatea de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală, cu toate că cele două intituții sunt, practic, în aceeași curte.

Claudiu Matei

În mod normal, și dacă s-ar respecta procedurile operaționale, în actualul context epidemiologic, la SAJ Gorj ar trebui să existe spații special amenajate pentru echipare, respectiv decontaminare și dezechipare a echipajelor de pe ambulanțe. În realitate, e o singură încăpere, denumită pretențios ”camera de dezinfecție” care, de fapt, este un focar de infecție.
Camera e ticsită cu materiale sanitare și echipamente folosite! Saci și cutii din carton în care sunt combinezoane, neridicate cu săptămânile, o cutie din plastic în care au fost puse seringile folosite și vermorelul pentru ”decontaminare”, sunt depozitate pe jos, iar o ladă frigorifică din încăpere a fost transformată în container în care au fost îndesați alți saci și cutii cu combinezoane folosite.

Decontaminare cu vermorelul

În lipsa unei ”camere verzi”, echipajele de pe ambulanțe, medici, asistenți, ambulanțieri, se echipează în combinezoane pe holurile și în curtea instituției.
La revenirea de la intervenție, salvatorii ar trebui să se decontamineze, în tunelul special amenajat, la intrarea în instituție, dar nefuncțional de câteva zile, așa că folosesc o pompă de stropit pomii, un așa zis vermorel, cu care se decontaminează reciproc. Apoi, medicii, asistenții și ambulanțierii intră în acea cameră de dezinfecție unde se dezechipează și ar trebui să facă duș, numai că, în acea încăpere nu există decât o chiuvetă, singurul duș, imposibil de utilizat, fiind în WC-ul de la parterul instituției, așa că, rămân în echipamentul obișnuit de lucru și așteaptă să plece la un alt caz. Au fost situații în care personalul de pe ambulanțe au făcut duș cu jetiera, cu care se spală ambulanțele, la garajul instituției.

DSP, inexistentă!

Toată această situație se întâmplă chiar sub fereastra directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, cele două instituții fiind, practic, în aceeași curte, însă acesta nu a dispus niciun control la Serviciul Județean de Ambulanță pentru a verifica modalitatea de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

Măsuri

Liderul sindical Cristi Aldescu, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambu-San” a declarat că știe despre această situație și a sesizat conducerea ISU Gorj, cea care coordonează operațional Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.
”Am considerat că e de netolerat ce se întâmplă la SJA, fiind pusă în pericol sănătatea angajaților și a familiilor acestora, pentru că cei care conduc instituția nu respectă normele impuse de situația actuală. Acea camera este focar de infecție și vă spun că cei care compun echipajele medicale se tem că pot fi contaminați chiar în acea cameră. L-am sesizat pe dl. colonel Augustin Malacu, șeful ISU Gorj, care a și luat măsuri, în sensul în care a dispus conducerii instituției să fie ridicate de acolo toate acele echipamente și materialele sanitare folosite”, a precizat Aldescu.

 

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Achitat de Tribunalul Gorj, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor de Curtea de Apel Craiova

Postat acum

pe

Bărbatul de 61 de ani, din oraşul Ţicleni, care a stat 7 luni în închisoare pentru omor dar, a fost achitat la finalul anului trecut de Tribunalul Gorj, a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 10 ani de închisoare. Inculpatul a primit sentința pe 19 februarie, judecătorii din Craiova desființând sentința instanței din Gorj.

Ioan Vrînceanu a fost acuzat de omor, după ce şi-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeaşi situaţie cu Ţundrea”, a declarat, la acel moment, un consilier local din Ţicleni.

Bărbatul de 61 de ani, pensionar din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie a anului 2018, şi-a găsit concubina moartă în pat. Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor. Tribunalul Gorj, a dispus, însă, în ianuarie anul trecut, achitarea bărbatului. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

„Achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis judecătorii Tribunalului Gorj. În timpul procesului, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ca pensionarul să fie pus sub control judiciar. Tot magistrații aceleiași instanțe au decis: Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: „În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condiţiile art.60 C.p. În baza art.67 alin.1 C.p interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit a şi b Cp respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani”.

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

Minune: Un pod dintr-o comună din Gorj poate fi traversat doar vara!

Postat acum

pe

Un pod construit de autoritățile locale din Bumbesti-Pițic poate fi traversat de localnici doar vara, susține un ales local din comună. Acesta demonstrează că drumul spre pod este impracticabil.

„Felicitări dlui Nioață si angajatului de la primărie responsabil cu RESPINGEREA fondurilor europene pentru ca ne-au facut celebrii datorita faptului ca in comuna noastră exista o capodopera: PODUL DE VARA! Pana si Transfagaraseanul este inchis doar o anumită perioadă de timp într un an.Ceea ce șochează este ca poti sa traversezi acest pod doar cu ajutorul lui Dumnezeu, adică doar in zilele de vara cand nu plouă! Pe ce ati cheltuit banii daca drumul nu a fost amenajat?Proiectantul cum a gandit dimensiunea podului daca nu toate utilajele agricole il pot utiliza”, se întreabă un consilier USR din Bumbesti-Pițic.

Constructorul a crezut că face un pod de cale ferată pe care sa treaca vreo locomotiva, mai spune alesul.

„Inginerul responsabil de fondurile UE era ocupat intr un birou cu întocmirea unei oferte pentru Stăpân pe care sa o „ridice” pe SEAP si apoi sa fuga in alt birou ca sa o declare.castigatoare?Dirigintele de șantier încasează doar banii, fara sa verifice lucrarile conform legii”, completează Claudiu Golu.

 

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

70.000 de lei! Groapa de gunoi a încasat o nouă amendă

Postat acum

pe

Pentru că au expirat termenele la programul de măsuri stabilit de Garda Naţională de Mediu pentru combaterea disconfortului olfactiv generat de depozitul de deșeuri municipale Tg.Jiu, un nou control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a fost finalizat.

„În urma verificărilor efectuate, operatorului acestui depozit de deșeuri municipale, i-au fost imputate întârzieri în derularea măsurilor stabilite, motiv pentru care a fost aplicată o nouă sancțiune contravențională în valoare de 70 000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Practic, așa cum era de așteptat, operatorul gropii ecologice de gunoi a municipiului Târgu Jiu nu poate limita mirosul greu din zonă și măsurile de mediu. Cu siguranță nici după următoarea amendă, situația nu se va redresa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
12°
Însorit
07:0418:14 EET
Se simt: 11°C
Vânt : 14km/h NNW
Umiditate : 38%
Presiunea aerului: 1028.11mbar
Indexul UV: 2
MarțiMiercuriJoi
13/1°C
15/0°C
16/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI