Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Dezastru la Serviciul de Ambulanță Gorj: Echipamente contaminate cu COVID-19, în camera de dezinfecție!

Postat acum

on

0 Shares

 

 

Situație de-a dreptul alarmantă la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, în contextul în care, managerul Constantin Mitroi și directorul medical Dan Vîlceanu, ignoră normativele privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale, iar materialele sanitare și echipamentele folosite de echipajele de pe autospeciale sunt depozitate, la voia întâmplării, chiar în așa zisa cameră de dezinfecție.
Direcția de Sănătate Publică Gorj nu a efectuat niciun control, în ultima vreme la Serviciul de Ambulanță, pentru a verifica modalitatea de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală, cu toate că cele două intituții sunt, practic, în aceeași curte.

Claudiu Matei

În mod normal, și dacă s-ar respecta procedurile operaționale, în actualul context epidemiologic, la SAJ Gorj ar trebui să existe spații special amenajate pentru echipare, respectiv decontaminare și dezechipare a echipajelor de pe ambulanțe. În realitate, e o singură încăpere, denumită pretențios ”camera de dezinfecție” care, de fapt, este un focar de infecție.
Camera e ticsită cu materiale sanitare și echipamente folosite! Saci și cutii din carton în care sunt combinezoane, neridicate cu săptămânile, o cutie din plastic în care au fost puse seringile folosite și vermorelul pentru ”decontaminare”, sunt depozitate pe jos, iar o ladă frigorifică din încăpere a fost transformată în container în care au fost îndesați alți saci și cutii cu combinezoane folosite.

Decontaminare cu vermorelul

În lipsa unei ”camere verzi”, echipajele de pe ambulanțe, medici, asistenți, ambulanțieri, se echipează în combinezoane pe holurile și în curtea instituției.
La revenirea de la intervenție, salvatorii ar trebui să se decontamineze, în tunelul special amenajat, la intrarea în instituție, dar nefuncțional de câteva zile, așa că folosesc o pompă de stropit pomii, un așa zis vermorel, cu care se decontaminează reciproc. Apoi, medicii, asistenții și ambulanțierii intră în acea cameră de dezinfecție unde se dezechipează și ar trebui să facă duș, numai că, în acea încăpere nu există decât o chiuvetă, singurul duș, imposibil de utilizat, fiind în WC-ul de la parterul instituției, așa că, rămân în echipamentul obișnuit de lucru și așteaptă să plece la un alt caz. Au fost situații în care personalul de pe ambulanțe au făcut duș cu jetiera, cu care se spală ambulanțele, la garajul instituției.

DSP, inexistentă!

Toată această situație se întâmplă chiar sub fereastra directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, cele două instituții fiind, practic, în aceeași curte, însă acesta nu a dispus niciun control la Serviciul Județean de Ambulanță pentru a verifica modalitatea de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

Măsuri

Liderul sindical Cristi Aldescu, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambu-San” a declarat că știe despre această situație și a sesizat conducerea ISU Gorj, cea care coordonează operațional Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.
”Am considerat că e de netolerat ce se întâmplă la SJA, fiind pusă în pericol sănătatea angajaților și a familiilor acestora, pentru că cei care conduc instituția nu respectă normele impuse de situația actuală. Acea camera este focar de infecție și vă spun că cei care compun echipajele medicale se tem că pot fi contaminați chiar în acea cameră. L-am sesizat pe dl. colonel Augustin Malacu, șeful ISU Gorj, care a și luat măsuri, în sensul în care a dispus conducerii instituției să fie ridicate de acolo toate acele echipamente și materialele sanitare folosite”, a precizat Aldescu.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

SURSE: Iată cine sunt șefii din CEO vizați de ancheta DNA!

Postat acum

on

De către

Organele de anchetă desfășoară percheziții, joi, la sediul Complexului Energetic Oltenia, la sediile unor firme cu care compania a avut relații comerciale și la domiciliile unor directori din cadrul producătorului energetic.  

Potrivit unor surse, vizați în anchetă sunt directorul Direcției Energie, Cătălin Stănculescu, directorul Direcției Ofertare – Vânzare, Daniel Burlan, directorul Direcției Comerciale, Delia Chircă, precum și Tatiana Duma, șef serviciu în cadrul Direcției Comerciale, respectiv Cristian Pociovălișteanu, de la compartimentul de Achiziții.

Procurorii suspectează unele contracte pe care compania le-a încheiat cu societăți comerciale din Gorj și București, pentru reparații motoare electrice la cele trei termocentrale ale CEO.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Doi salariați de la Drumuri Naționale, accidentați la Brădești!

Postat acum

on

De către

Accident grav, în urmă cu puțin timp, în zona Răcari-Brădești spre Craiova, avertizează șoferi din Gorj. Doi salariați de la Drumuri Naționale au fost loviți, asta se pare în urma unui impact în care a fost implicată o autoutilitară și un TIR.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

15 procese! Elevii Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată IȘJ Gorj și unitatea de învățământ

Postat acum

on

De către

Elevi Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată unitatea de învățământ dar și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru neacordarea burselor profesionale.

Sunt 15 procese aflate pe rolul Judecătoriei Motru, până în prezent dar mai urmează și altele. O parte dintre elevii păgubiți au înaintate și plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru acuzându-i pe cei vinovați de abuz în serviciu.

132 de elevi, în anul școlar 2020-2021, nu au beneficiat de bursa profesională, acuzând-o pe directoarea în funcție a liceului de acest lucru. Recent, la unitatea de învățământ din Motru a fost Corpul de Control al ministrului Educației, dar liceul a fost vizat de nai multe controale similare în ultimii ani.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!