Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Dezastru la Serviciul de Ambulanță Gorj: Echipamente contaminate cu COVID-19, în camera de dezinfecție!

Postat acum

on

0 Shares

 

 

Situație de-a dreptul alarmantă la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, în contextul în care, managerul Constantin Mitroi și directorul medical Dan Vîlceanu, ignoră normativele privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale, iar materialele sanitare și echipamentele folosite de echipajele de pe autospeciale sunt depozitate, la voia întâmplării, chiar în așa zisa cameră de dezinfecție.
Direcția de Sănătate Publică Gorj nu a efectuat niciun control, în ultima vreme la Serviciul de Ambulanță, pentru a verifica modalitatea de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală, cu toate că cele două intituții sunt, practic, în aceeași curte.

Claudiu Matei

În mod normal, și dacă s-ar respecta procedurile operaționale, în actualul context epidemiologic, la SAJ Gorj ar trebui să existe spații special amenajate pentru echipare, respectiv decontaminare și dezechipare a echipajelor de pe ambulanțe. În realitate, e o singură încăpere, denumită pretențios ”camera de dezinfecție” care, de fapt, este un focar de infecție.
Camera e ticsită cu materiale sanitare și echipamente folosite! Saci și cutii din carton în care sunt combinezoane, neridicate cu săptămânile, o cutie din plastic în care au fost puse seringile folosite și vermorelul pentru ”decontaminare”, sunt depozitate pe jos, iar o ladă frigorifică din încăpere a fost transformată în container în care au fost îndesați alți saci și cutii cu combinezoane folosite.

Decontaminare cu vermorelul

În lipsa unei ”camere verzi”, echipajele de pe ambulanțe, medici, asistenți, ambulanțieri, se echipează în combinezoane pe holurile și în curtea instituției.
La revenirea de la intervenție, salvatorii ar trebui să se decontamineze, în tunelul special amenajat, la intrarea în instituție, dar nefuncțional de câteva zile, așa că folosesc o pompă de stropit pomii, un așa zis vermorel, cu care se decontaminează reciproc. Apoi, medicii, asistenții și ambulanțierii intră în acea cameră de dezinfecție unde se dezechipează și ar trebui să facă duș, numai că, în acea încăpere nu există decât o chiuvetă, singurul duș, imposibil de utilizat, fiind în WC-ul de la parterul instituției, așa că, rămân în echipamentul obișnuit de lucru și așteaptă să plece la un alt caz. Au fost situații în care personalul de pe ambulanțe au făcut duș cu jetiera, cu care se spală ambulanțele, la garajul instituției.

DSP, inexistentă!

Toată această situație se întâmplă chiar sub fereastra directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, cele două instituții fiind, practic, în aceeași curte, însă acesta nu a dispus niciun control la Serviciul Județean de Ambulanță pentru a verifica modalitatea de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

Măsuri

Liderul sindical Cristi Aldescu, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambu-San” a declarat că știe despre această situație și a sesizat conducerea ISU Gorj, cea care coordonează operațional Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.
”Am considerat că e de netolerat ce se întâmplă la SJA, fiind pusă în pericol sănătatea angajaților și a familiilor acestora, pentru că cei care conduc instituția nu respectă normele impuse de situația actuală. Acea camera este focar de infecție și vă spun că cei care compun echipajele medicale se tem că pot fi contaminați chiar în acea cameră. L-am sesizat pe dl. colonel Augustin Malacu, șeful ISU Gorj, care a și luat măsuri, în sensul în care a dispus conducerii instituției să fie ridicate de acolo toate acele echipamente și materialele sanitare folosite”, a precizat Aldescu.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Sterilizări de animale, în incinta Căminului Cultural Stejari! Cetățenii au sesizat autoritățile

Postat acum

on

De către

În perioada 3-4 decembrie 2024, incinta Căminului Cultural Stejari, clădire reabilitată și modernizată, a fost utilizată pentru o campanie de sterilizări de câini și pisici, desfășurată în localitate.

Acțiunea este bine venită dar spațiul în care s-a desfășurat este unul atipic și care a stârnit nemulțumirea chiar revolta cetățenilor. Mai mulți localnici au sesizat astfel Poliția Animalelor, Direcția Sanitar Veterinara și DSP pentru procedura desfășurată, în opinia lor, incorect, în căminul cultural din Stejari.

Cetățenii spun că deși peste parchetul din cămin s-a pus folii, operațiile făcute în spațiul respectiv s-au realizat fără o autorizație a vreunei instituții competente. În Căminul Cultural este organizată și o secție de votare.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Salariați ai Ocolului Silvic Stoina, surprinși la cârciumă, în timpul serviciului, în Logrești

Postat acum

on

De către

Doi salariați ai Ocolului Silvic Stoina au fost surprinși într-un bar de pe raza comunei Logrești, în timpul serviciului. Martorii susțin că nu este pentru prima dată când lucrătorii unității ar sta mai mult la cârciumă decât la serviciu. Pe genul „timpul trece, leafa merge”, situația pare atât de banală încât nimeni nu i-a măsuri.

„Cojocaru și tehnicianul silvic au coborât din mașină și au intrat într-un bar din satul Colțesti, comuna Logrești. Erau în timpul serviciului. Nu este corect ce se întâmplă”, spune unul dintre martorii care nu a tratat indiferent situația.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO/ Litigiu complicat la Crasna între vecini! Gard construit ILEGAL, două procese

Postat acum

on

De către

Valentin Frățilă din Crasna, sat Crasna din Vale, are în prezent, pe rolul Judecătoriei Novaci, două litigii cu vecinii săi, urmare a construirii de către familiei Zgrăbunță, Dumitru și Elisabeta, a unui gard de plasă de sârmă, la limita dintre proprietăți. Gardul a fost edificat în anul 2023, în lipsa lui Valentin Frățilă care deține în vecinătatea familiei Zgrăbunță casa bunicilor materni și un teren în suprafață de aproape un hectar.

Moștenitorul a văzut construcția abia în noiembrie anul trecut, gardul de sârmă cu ștompi de lemn fiind realizat pe o distanță de 35 de metri lungime, acesta trecând pe sub streașină casei sale.

Valentin Frățilă susține că a încercat să discute cu vecinii, nemulțumit fiind de construcția pe care o consideră ilegală, a chemat chiar și Poliția Crasna și reprezentanții Primăriei Crasna de la Registrul agricol. Un polițist și doi reprezentanți ai primăriei au încercat, la finalul anului trecut, să clarifice situația, dar, din păcate, în lipsa vecinilor incriminați de Frățilă. „Practic nu s-a făcut nimic atunci fapt care m-a determinat să încerc să clarific situația în instanță de judecată. Am inițiat în februarie o cerere de chemare în judecată a vecinilor, la Judecătoria Novaci, dar, după două luni m-am trezit că cererea mea a fost anulată. În aprilie am făcut o altă cerere de chemare în judecată a vecinilor, cerere care se află pe rol. Între timp, m-am trezit citat pe 22 octombrie într-un proces cu ginerele vecinilor, omul locuind în satul Grui. Nu înțeleg ce calitate are dansul în acest dosar, atâta timp cât eu mă judec cu rudele sale, mai exact cu socrii reclamantului. Dosarul se judecă acum la Judecătoria Novaci la fel că și cel deschis de mine împotriva vecinilor. Până la pronunțarea unei soluții nu îmi rămâne decât să ,,admir,, gardul care îmi afectează locuința”, a declarat Valentin Frățilă.

Reclamantul susține că una dintre camerele locuinței sale i-ar fi fost afectată, mai exact un perete care s-a umezit. Frățilă consideră că paguba ar fi creată de gardul edificat ilegal între proprietăți și mai exact de ștompul și gardul de sârmă peste care a curs apă rezultata din precipitații, ajungând să băltească lângă temelia locuinței sale.

Din păcate, vecinii lui Frățilă nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere legat de acest dublu litigiu aflat în judecată la Novaci.

 

 

 

Continuă să citeşti