Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Foto de coșmar! A fost lovit cu parul în cap, procurorii l-au lăsat pe agresor în libertate!

Foto de coșmar! A fost lovit cu parul în cap, procurorii l-au lăsat pe agresor în libertate!

Un conflict spontan între doi tineri scoate la iveală lentoarea cu care acționează organele de anchetă, deși e vorba despre fapte de o violență extremă, iar acestea sunt evidente. Un tânăr din Bustuchin a fost lovit cu parul în cap de un consătean al său, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești au considerat că agresorul poate rămâne sub control judiciar, adică în libertate, după doar 24 de ore cât a fost reținut inițial.

Laurențiu Argeșeanu, în vârstă de 41 de ani, a fost lovit cu un par în cap, de un necunoscut, în noaptea de sâmbătă, 7 martie a.c., în timp ce se întorcea spre casă, în satul Valea Pojarului, comuna Bustuchin. ”Fratele meu venea de la muncă spre casă și a fost lovit în cap, nu a văzut pe nimeni în acel moment. A căzut în stradă și când s-a ridicat l-a observat pe agresor fugind. M-a sunat pe mine, am ieșit repede la poartă și am sunat la 112. La câțiva pași de casa mea s-a întâmplat”, a declarat unul din frații bărbatului.Laurențiu Argeșeanu a fost dus cu ambulanța la Spitalul Tg-Cărbunești, unde a primit îngrijiri medicale.”L-am văzut și eu la reconstituire. E Victor, dar nu-i știu numele de familie, porecla e ”Dragalin”. Trecuse, mai devreme, alergând pe ulițele satului spunând că-l aleargă cineva, dar cine să-l alerge că doar era beat. Nu știu să fi avut vreun conflict cu Laurențiu”, a adăugat fratele tânărului lovit.Argeșeanu avea, la finele săptămânii trecute, 14 zile de îngrijiri medicale însă, în funcție de rezultatul investigațiilor suplimentare, perioada de convalescență ar putea crește.Chiar în acea seară, Poliția a deschis o anchetă, iar la fața locului au ajuns criminaliștii, însă agresorul a fost prins după două zile și a fost reținut pentru 24 de ore. ”La data de 9 martie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei nr.8 Poliţie Rurală Stoina au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Bustuchin, bănuit de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la data de 7 martie a.c., bărbatul, aflându-se pe drumul comunal Valea Pojarului, din comuna Bustuchin, pe fondul unui conflict spontan, ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat, de 40 de ani, din comuna Bustuchin, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a comunicat IPJ Gorj, la momentul reținerii agresorului.
Ce s-a întâmplat mai departe sau, mai bine zis, ce nu s-a întâmplat, ține de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești care nu au propus arestarea agresorului, ci aplicarea controlului judiciar, măsură preventivă care-l ține, practic, în libertate pe acesta.Laurențiu Argeșeanu e în convalescență, acasă, iar din cauza măsurilor restrictive din spitale, impuse de epidemia de coronavirus, n-a mai putut merge nici la medicul legist și nici la Spitalul Tg-Cărbunești, așa că, cel mai probabil, cercetările în dosarul penal vor rămâne pe aceeași încadrare juridică, ”loviri sau alte violențe”, cu toate că, fiind lovit cu parul în cap, viața i-a fost pusă în pericol.
Claudiu Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *