Connect with us

EVENIMENTE

FOTO. Atentat la sănătatea publică! Apă maro, la robinetele cetățenilor din Turceni!

Postat acum

on

Apă cu mocirlă curge la robinetele cetățenilor din Turceni, cu toate că administrația locală s-a lăudat cu o investiție de 3,6 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din oraș și localitățile componente. Oamenii sunt revoltați și spun că societatea Aparegio administrează rețelele de alimentare cu apă, după ce primarul Cristina Cilibiu și consilierii locali i-au delegat gestiunea serviciului de alimentare cu apă pentru 15 ani.

Orasul Turceni a aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a Apei – ADIA Gorj, sub autoritatea căreia funcționează operatorul regional Aparegio SA, care ar trebui să exploateze și să dezvolte sistemele de alimentare cu apă și canalizare, în iulie 2015.

Trei ani mai târziu, în mai 2018, în urma unui proiect inițiat de primarul orașului, Cristina Cilibiu, nouă consilieri locali au adoptat, într-o ședință convocată de îndată, o hotărâre prin care au aprobat încheierea unui act adițional la contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare ale orașului Turceni, în vederea administrării, exploatării și întreținerii pentru o perioadă de 15 ani, către Aparegio SA.

În luna octombrie a aceluiași an, Primaria Turceni a finalizat procedura de achiziție pentru lucrarile de reabilitare a sistemului integrat de alimentare cu apă a Orașului Turceni. Valoarea totală a investiției este de 17.431.924 de lei, adică în jur de 3,6 milioane de euro.

Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării și Fondurilor Europene, prin PNDL, iar durata de execuție a lucrărilor trebuia să fie de fix 24 de luni. 8325 de familii din Turceni și localitățile componente trebuiau să se bucure, deja, din octombrie, anul trecut de apă potabilă, mai ales că, în anul anterior demarării lucrărilor, Direcția de Sănătate Publică Gorj descoperise, în urma unui control, unele neconformități la instalatia de apa de la Turceni ( ZAP Turceni). ”Pentru că stația de tratare a apei nu deține treapta de reducerea amoniului teluric, s-a înregistrat neconformitatea prin parametrul amoniu la mai mult de 5 % din probele analizate”, se arăta în raportul inspectorilor în sănătate publică.

Cetățenii se așteptau ca lucrurile să se îmbunătățească considerabil, numai că, la mai bine de 5 luni de când trebuiau finalizate lucrările, apa în Turceni are culoarea maro și este imposibil de folosit.

” Asta este apa de la Turceni mai mereu! O mizerie pe care ne iau banii! Și o plătim potabilă. Nu se poate, mori cu zile!”, sunt doar câteva din mesajele care însoțesc imaginile postate pe facebook de către oamenii indignați de la Turceni.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Județul Gorj a scăpat de coduri

Postat acum

on

De către

Gorjul a scăpat de codurile cu restricții, aplicate în funcție de numărul persoanelor infectate, calculat la mia de locuitori. După mult timp, județul nostru este în scenariul verde și nicio localitate nu mai este în codul roșu, considerat cel mai drastic, din punct de vedere al măsurilor aplicate. „Pentru prima dată în ultimele săptămâni, nu avem nicio localitateîn scenariul roșu, iar la nivelul județului Gorj, incidența este sub 1, ceea ce ne plasează între județele fruntașe pe țară în primele patru. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare, medicilor, asistenților, doamnelor care sunt acolo cu partea de birocrație, cu scriptica și îi sfătuiesc pe toți gorjenii să se vaccineze, să se vaccinează și iar să se vaccineze”, a declarat Corneliu Răducan Morega, prefectul de Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Gravidă, ținută 2 ore la ușa Registrului Comerțului

Postat acum

on

De către

Registrul Comerțului din Târgu Jiu își bate joc de cetățenii care merg să-și rezolve problemele. Programul instituției este unul ca pentru gravide. Angajații au program cu publicul doar două ore dimineața, după care intră în pauză și mai primesc clienții, pentru alte două ore, după prânz. Asta în timpul săptămânii, iar vineri, programul se termină la ora 13:00. Cei care merg cu dosarele așteaptă cu orele, în fața instituției, în picioare, iar dacă nu au norocul să intre până la pauză, trebuie să-și piardă ziua la a doua coadă. Azi, o femeie însărcinată a așteptat aproape două ore, la ușa instituției, unde angajații își fac programul după cum vor, fără ca cineva să-i grăbească. Programul preferențial este aplicat în acest fel, de mai bine de un an, motivul invocat fiind pandemia de Covid. Nici după ce municipiul Târgu Jiu a ieșit din toate scenariile ce impun restricții, cei de la Registrul Comerțului nu au revenit la un program în care clienții să poată avea acces la ghișeu, pentru o perioadă mai mare, deși salariile funcționarilor nu au fost diminuate.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR