Connect with us

EVENIMENTE

FOTO. Atentat la sănătatea publică! Apă maro, la robinetele cetățenilor din Turceni!

Postat acum

on

Apă cu mocirlă curge la robinetele cetățenilor din Turceni, cu toate că administrația locală s-a lăudat cu o investiție de 3,6 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din oraș și localitățile componente. Oamenii sunt revoltați și spun că societatea Aparegio administrează rețelele de alimentare cu apă, după ce primarul Cristina Cilibiu și consilierii locali i-au delegat gestiunea serviciului de alimentare cu apă pentru 15 ani.

Orasul Turceni a aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a Apei – ADIA Gorj, sub autoritatea căreia funcționează operatorul regional Aparegio SA, care ar trebui să exploateze și să dezvolte sistemele de alimentare cu apă și canalizare, în iulie 2015.

Trei ani mai târziu, în mai 2018, în urma unui proiect inițiat de primarul orașului, Cristina Cilibiu, nouă consilieri locali au adoptat, într-o ședință convocată de îndată, o hotărâre prin care au aprobat încheierea unui act adițional la contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare ale orașului Turceni, în vederea administrării, exploatării și întreținerii pentru o perioadă de 15 ani, către Aparegio SA.

În luna octombrie a aceluiași an, Primaria Turceni a finalizat procedura de achiziție pentru lucrarile de reabilitare a sistemului integrat de alimentare cu apă a Orașului Turceni. Valoarea totală a investiției este de 17.431.924 de lei, adică în jur de 3,6 milioane de euro.

Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării și Fondurilor Europene, prin PNDL, iar durata de execuție a lucrărilor trebuia să fie de fix 24 de luni. 8325 de familii din Turceni și localitățile componente trebuiau să se bucure, deja, din octombrie, anul trecut de apă potabilă, mai ales că, în anul anterior demarării lucrărilor, Direcția de Sănătate Publică Gorj descoperise, în urma unui control, unele neconformități la instalatia de apa de la Turceni ( ZAP Turceni). ”Pentru că stația de tratare a apei nu deține treapta de reducerea amoniului teluric, s-a înregistrat neconformitatea prin parametrul amoniu la mai mult de 5 % din probele analizate”, se arăta în raportul inspectorilor în sănătate publică.

Cetățenii se așteptau ca lucrurile să se îmbunătățească considerabil, numai că, la mai bine de 5 luni de când trebuiau finalizate lucrările, apa în Turceni are culoarea maro și este imposibil de folosit.

” Asta este apa de la Turceni mai mereu! O mizerie pe care ne iau banii! Și o plătim potabilă. Nu se poate, mori cu zile!”, sunt doar câteva din mesajele care însoțesc imaginile postate pe facebook de către oamenii indignați de la Turceni.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

63 deținuți și doi polițiști, confirmați cu Covid

Postat acum

on

De către

63 de deţinuţi au fost confirmați cu Covid, în urma unei testări în masă, efectuată la la Penitenciarul Bistriţa. Reprezentanţii penitenciarului au declarat presei că primele două cazuri au apărut în data de 13 octombrie, după care, în zilele de 14 şi 15 octombrie, persoanele private de libertate au fost testate în masă, 63 de deţinuţi fiind confirmaţi cu COVID-19. În urma testărilor, au fost depistaţi pozitiv și  doi poliţişti de penitenciare.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Bistriţa, starea de sănătate a deţinuţilor este bună, aceştia urmând a fi transferaţi.

„Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind supravegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimptomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%”, au comunicat reprezentanții Penitenciarului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident la Roșiuța, mașină ieșită în decor

Postat acum

on

De către

Un autoturism a ajuns, astăzi, la câteva zeci de metri de carosabil, grav avariat. Accidentul cu motive necunoscute a avut loc la Roșiuța, iar un utilaj a făcut eforturi să mute mașina ajunsă pe deal, la distanță de carosabil. Traficul în zonă a fost paralizat, motiv pentru care circulația a fost oprită.

 

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Bărbat atacat de urs. Era la vânătoare

Postat acum

on

De către

Un bărbat a fost atacat de un urs, în timpul unei partide de vânătoare, în județul Neamț. Bărbatul rănit a fost transportat de spital, cu numeroase plăgi. „Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din Gârcina, care participa la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza fondului cinegetic Cuejdi Almaş, gestionat de AJVPS Neamţ, ar fi fost atacat de un urs”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu.
Poliţiştia a demarat cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut incidentul și dacă partida de vânătoare, la care participa bărbatul rănit, se desfășura legal.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR