Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Așa arată Parcul Central de 600.000 de lei de la Mătăsari

Postat acum

on

Primarul Gașpăr a cheltuit 600.000 de lei( șase miliarde de lei vechi) pentru ca Parcul Central Mătăsari să arate groaznic. Cu siguranță, edilul a aruncat banii publici, cu intenție, pentru că astfel nu se putea ca rezultatul să fie atât de prost. Grav este că unele investiții fie se înmulțesc în acte( de la o fântână arteziană la două), fie sunt de negăsit.

Totuși edilul a băgat banii in arbori pretențioși, în arcade și într-o fântână arteziană de prost gust, toate lucrate ieftin dar plătite scump. Prețurile supraevaluate, subliniate de către fostul viceprimar Ion Buzărin, le aveți mai jos:

Spații verzi – 92.004 lei; Loc de joacă – 164.306 lei; Alei pietonale – 28.104 lei; Pergola – 23.639 lei; Fântână arteziană – 29.411lei(în recepție sunt două); Stâlpi iluminat fotovoltaice – 22.728 lei; Arcade – 33.789; Mobilier și echipamente de joacă – 125.809 lei; Cheltuieli de proiectare și asistență tehnică -60.497 lei; Alte cheltuieli – 40.000 lei.

Calitatea lucrărilor este jalnică, susține consilierul USR, iar unele dintre așa-zisele investiții ar fi inexistente gen: 12 bucăți salcie Japoneză, 3 bucăți taxus sau media hicksii, 24 bucăți trandafiri Nina Weibull, 12 trandafiri cățărători, 25 ghiveci arbuști cu flori WEIGELA.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Efectul valiza la Primăria Drăgotești: Secretara Fineta nu mai vine de două zile la muncă!

Postat acum

on

De către

Situație de cascadorii râsului la Primăria Drăgotești, din judetul Gorj, după ce marți, primarul localității, Vili Pasare s-a trezit, în biroul său din UAT, cu doi investitori ucraineni, însoțiți de un translator. Totul se petrecea după orele amiezii, undeva in jurul orei 14.00, când cei trei bărbați, unul transportând o valiză de un metru, au trecut de secretara primarului, doamna Fineta, și au intrat la discuții cu Vili Pasare. Discuțiile au fost greoaie din cauza translatorului, dar edilul a înțeles că cei ucraineni doreau să cumpere 7,2 hectare de teren în comuna Drăgotești pentru a realiza un sat pitoresc cu specific ucrainian.

Interesant este că investitorii păreau că ar cunoaște zona și au indicat primarului un teren într-o zonă foarte bună, pretabil pentru astfel de construcții, undeva în mijlocul naturii. Terenul respectiv fusese primit de la CE Oltenia, societatea oferind comunității un teren de 46 de hectare. Bucata solicitată făcea parte din acea parcelă, fiind o oaza de apă și verdeață.

Cert este că terenul nu este ocupat în prezent dar nici nu se putea cumpăra cu banii jos de niciun investitor, indiferent că este român sau ucrainian.

Mai ceva că în Las Fierbinți! 

Discuțiile au dus în această direcție, dar primarul a refuzat categoric sa primească un milion de euro pentru terenul respectiv.

,,Am avut un dialog cu cei trei, am tot refuzat investiția încercând să explic că legislația în România nu permite astfel de tranzacții. În timpul discuție, cel care ținea valiza a deschis-o, nu știu dacă accidental sau intenționat, și am văzut maldărul de bani pe care eu îl refuzasem categoric. Am chemat-o pe Fineta, secretara mea, să explice ea cum sta treabă cu legislația. Când femeia a văzut banii a rămas șocată, de altfel nu a mai venit la serviciu de atunci”, spune, amuzat, primarul Pasare.

Acesta explica că cei trei, au fost invitați în afara sediului primăriei, au urcat în cele două mașini de ultimă generație și au părăsit comuna. Edilul nu regreta că a refuzat infuzia de bani ucraineni, dar spune că niciodată, de când este, nu a trecut printr-un astfel de eveniment și nici nu a văzut atâția bani câți erau în valiza ucrainianului.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Mașină percheziționată în Târgu Jiu, într-un dosar al Serviciului de Investigații Criminale

Postat acum

on

De către

Un autoturism aparținând unui cetățean de etnie rromă din Târgu Jiu a fost percheziționat peste o oră de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Gorj.

Polițiștii criminaliști, mascații și jandarmi au deschis după ora 11.00, vizavi de locuința proprietarului mașinii în cauză, iar mai multe persoane, inclusiv deținătorul mașinii Audi, un bogat afacerist, au fost ridicate pentru audieri. Este vorba despre cercetări făcute într-un dosar penal instrumentat de SIC. Mașina a fost ridicată pe o platforma și mutată la IPJ.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Novaci: Și-a omorât partenerul de pahar

Postat acum

on

De către

O crimă s-a petrecut, vineri, într-o locuință din Novaci. Proprietarul care locuia singur și-a omorât prin lovituri cu un corp dur, partenerul de pahar, un bărbat de 50 de ani din Moldova. Crimă a avut loc pe fondul consumului de alcool. Făptașul, o persoană în vârstă, a ajuns după gratii pentru 30 de zile.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR