Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Adaosul comercial la produsele de promovare vândute de Centrul Brâncuși, redus cu 20%

Postat acum

on

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu a aprobat în ședința din aprilie o scădere a adaosului comercial pentru produsele scoase la vânzare de către Centrul Brâncuși pentru turiști.

Aceste produse se vindeau cu un adaos de 40% în baza unei hotărâri de CL Târgu Jiu aflate în vigoare din anul 2013. Produsele nu se vindeau din cauza prețului ridicat, a concluzionat în raportul de specialitate chiar directorul Centrului Brâncuși care a cerut, abia acum, un adaos de doar 20%.

Aceste produse se vând la Centrul de Promovare Turistică a municipiului Târgu Jiu în cuantum destul de redus. Din 2013 și până în prezent nu s-a constatat însă o deficiență la acest capitol, deși vorbim de noua ani în care încasările la bugetul local au fost infime.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Troiță resfințită la Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Astăzi a avut loc resfințirea troiței din fața Bisericii ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Târgu Jiu, Calea Eroilor, ridicată în memoria eroilor români, anunță reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Troiţa, din lemn de stejar, a fost realizată după un proiect aparţinând profesorului Grigore Haidău. Această troiţă este un semn de cinstire şi omagiu pentru jertfa eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial şi din Revoluţia din 1989.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Mască de paradă din epoca romană, descoperită la Albeni

Postat acum

on

De către

Masca de fier de epocă romană a fost descoperită de un detectorist de metale în august anul trecut. Cel care a scos la iveală acest obiect deosebit este Betej Gabriel.

Aceasta mască de paradă este unicat in Romania, susține arheologul Muzeului Județean Gorj, Gheorghe Calotoiu, asta și pentru că obiecte similare au fost descoperite fiind confecționate doar din bronz. Calotoiu a explicat că astfel de măști erau folosite de soldații romani în diferite exerciții de luptă sau la diverse sărbători.

Masca de la Albeni se află acum la Muzeul Județean Gorj dar urmează să fie trimisă la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” din București pentru a fi restaurată. Abia după restaurare, obiectul unicat va fi expus publicului la muzeul din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Proiect de peste 95 de milioane de lei pentru restaurarea Muzeului Curtișoara

Postat acum

on

De către

Muzeul arhitecturii populare din Curtișoara, va intra într-un amplu proces de restaurare și revitalizare, anunță consilierul județean de la PSD, Ionuț Drăgoi.

„Proiectul de hotărâre pe care l-am votat, alături de colegii mei consilieri, în ultima ședință a Consiliului Județean Gorj din anul precedent, vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Restaurarea și revitalizarea Muzeului arhitecturii populare, Curtișoara”. Scopul realizării obiectivului de investiții este de a asigura condiții optime de organizare și desfășurare a activității muzeului și de dezvoltare a turismului în Gorj prin promovarea identității culturale a județului Gorj, valorificarea culturală a caselor, precum și prin asigurarea unui spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități culturale diverse: spectacole, expoziții etc.”, anunță alesul județean.

De altfel, valoarea totală a obiectivului de investiție este de 95.954.360,73 lei (inclusiv T.V.A.). Durata estimată de execuție este de 36 luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR