Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fostul șef al SGA Gorj, eșec într-unul din procesele prin care încearcă să scape de amenzile aplicate de inspectorii de muncă!

Postat acum

on

Fostul director al Sistemului de Gospodărire Apelor (SGA) Gorj, Alexandru Buduran, acuzat săvârșirea infracțiunilor de delapidare și instigare la fals intelectual, după ce a dispus ca angajații instituției să desfășoarea activități de construire și finisare la pensiunea turistică pe care o deține în stațiunea Rânca, a pierdut procesul cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Inspectorii de muncă au fost cei care i-au descoperit, la începutul lunii octombrie a anului trecut, pe angajații SGA efectuând lucrări la pensiunea lui Buduran, fără a avea vreo formă legală de angajare, și l-au amendat cu 140.000 de lei.

Judecătoria Novaci a respins, la finele săptămânii trecute, contestația formulată de fostul șef al SGA Gorj, Alexandru Buduran, împotriva procesului-verbal întocmit de inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj, prin care a fost amendat pentru nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă. Decizia nu este una definitivă, iar Buduran are dreptul să facă apel, dar e un prim eșec al fostului șef al SGA în încercarea sa de a scăpa de amenzile aplicate de către ITM.

Al doilea process, prin care acesta a contestat amenda de 140.000 de lei pentru muncă la negru se judecă, la aceeași instanță, la începutul lunii aprilie.

68 de zile au muncit angajații SGA Gorj la pensiunea fostului lor șef, Alexandru Buduran, din care, 65 de zile au fost cazați la Centrul Informațional Transmisie Date Hidro Rânca, o clădire a Apelor Române. La construirea pensiunii personale, Buduran a folosit și buldoexcavatorul instituției pe care o conducea, precum și o autospecială a SGA cu care erau transportați muncitorii.

După ce inspectorii ITM Gorj i-au descoperit pe angajații SGA efectuând lucrări la pensiunea sa, fără a avea vreo formă legală de angajare, Buduran a instigat-o pe Maria Irina Grămadă, secretarul SGA, să le înregistreze în fals muncitorilor cereri de concediu în registrul instituției.

Procurorii au început urmărirea penală, în cazul lui Buduran, fostul șef al SGA Gorj fiind acuzat săvârșirea infracțiunilor de delapidare și instigare la fals intelectual.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Bărbatul care s-a autoincendiat are arsuri de gradele II şi III pe coapse şi abdomen!

Postat acum

on

De către

Bărbatul din Brădiceni, în vârstă de 65 de ani, care s-a autoincendiat astăzi în fața Primăriei Peștișani supărat că nu i-au fost retrocedate niste terenuri, are arsuri de gradele II și III pe coapse și pe abdomen. Gravitatea situației impune transferarea pacientului de la SJU Târgu Jiu la Craiova, la spitalul care deține secție de chirurgie plastică.

Bărbatul a ajuns la spitalul din municipiu cu un echipaj SMURD. Omul și-a dat foc în fața primariei din supărare fără a discuta însă cu reprezentanții instituției. Omul a încercat să stingă singur focul de pe picioare și s-a așezat jos. Atunci a fost văzut de salariații primăriei care i-au sărit în ajutor cu apă și cu propriile haine.

„La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj care au constatat că persoana fusese ajutată de către martorii acestui eveniment în sensul că focul a fost stins. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 care este conştient şi care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare şi abdomenului. Colegii noştri i-au acordat primul ajutor calificat la faţa locului, iar ulterior l-au transportat la UPU Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

În cauză s-a întocmit însă dosar penal. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul unic 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce se afla în faţa unei instituţii publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Gorj şi Serviciului de Ambulanţă Gorj, bărbatului fiindu-i acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la o unitate medicală. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului”, au anunţat reprezentanţii IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR