Connect with us

EVENIMENTE

Fostul șef al SGA Gorj, Alexandru Budulan, urmărit penal!

Postat acum

on

Procurorii au început urmărirea penală, în cazul fostului director al SGA Gorj, Alexandru Budulan, acuzat săvârșirea infracțiunilor de delapidare și instigare la fals intelectual, după ce a dispus ca angajații instituției să desfășoarea activități de construire și finisare la pensiunea turistică pe care o deține în stațiunea Rânca. Trebuie spus că Administrația Bazinală de Apă Jiu s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 20.000 de lei, care reprezintă prejudiciu creat societății, în sensul în care aceasta a plătit salarii celor 7 angajați care au prestat, în fapt, la pensiunea lui Budulan, în perioada septembrie – octombrie a acestui an.

Alexandru Budulan a achitat prejudiciul chiar în ziua în care s-a început urmărirea penală împotriva sa.

68 de zile au muncit angajații SGA Gorj la pensiunea fostului lor șef, Alexandru Budulan, din care, 65 de zile au fost cazați la Centrul Informațional Transmisie Date Hidro Rânca, o clădire a Apelor Române. La construirea pensiunii personale, Budulan a folosit și buldoexcavatorul instituției pe care o conducea, precum și o autospecială a SGA cu care erau transportați muncitorii.

Mai mult, din ancheta organelor judiciare reiese faptul că fostul șef al SGA a dispus ca 11 muncitori și un inginer, care au executat, timp de două luni, diverse lucrări la pensiunea sa, să fie pontați în fals, iar în acest sens i-a instigat pe subordonații săi, cu atribuții în acest sens, să întocmească în fals fișele de prezență.

După ce inspectorii ITM Gorj i-au descoperit pe angajații SGA efectuând lucrări la pensiunea sa, fără a avea vreo formă legală de angajare, Budulan a instigat-o pe Maria Irina Grămadă, secretarul SGA, să le înregistreze în fals muncitorilor cereri de concediu în registrul instituției.

În timp ce încerca să-și acopere urmele și săvârșea alte infracțiuni, Budulan mințea, în declarațiile sale publice, la acel moment, că angajații SGA îl ajutau la curățenie la pensiune, iar ulterior aplicării unei amenzi de către inspectorii de muncă, s-a plâns că nu are bani să o achite, invocând faptul că are credite la bănci și un copil minor în întreținere, iar veniturile salariale abia îi acoperă cheltuielile lunare.

Trebuie spus că Alexandru Budulan deține o vilă somptuoasă, cu piscină, în cartierul Bicaz (pe insulița Jiului) din Tg-Jiu, evaluată, potrivit pieței imobiliare, la aproximativ 350.000 de euro și un autoturism BMW. Fostul director al SGA a mai deținut, în trecut, o cabana la Rânca pe care a vândut-o, a administrat o firmă de web design, dar banii au venit din afacerile cu lemn ale tatălui său.

Gorjexpress.ro

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

63 deținuți și doi polițiști, confirmați cu Covid

Postat acum

on

De către

63 de deţinuţi au fost confirmați cu Covid, în urma unei testări în masă, efectuată la la Penitenciarul Bistriţa. Reprezentanţii penitenciarului au declarat presei că primele două cazuri au apărut în data de 13 octombrie, după care, în zilele de 14 şi 15 octombrie, persoanele private de libertate au fost testate în masă, 63 de deţinuţi fiind confirmaţi cu COVID-19. În urma testărilor, au fost depistaţi pozitiv și  doi poliţişti de penitenciare.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Bistriţa, starea de sănătate a deţinuţilor este bună, aceştia urmând a fi transferaţi.

„Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind supravegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimptomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%”, au comunicat reprezentanții Penitenciarului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident la Roșiuța, mașină ieșită în decor

Postat acum

on

De către

Un autoturism a ajuns, astăzi, la câteva zeci de metri de carosabil, grav avariat. Accidentul cu motive necunoscute a avut loc la Roșiuța, iar un utilaj a făcut eforturi să mute mașina ajunsă pe deal, la distanță de carosabil. Traficul în zonă a fost paralizat, motiv pentru care circulația a fost oprită.

 

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Bărbat atacat de urs. Era la vânătoare

Postat acum

on

De către

Un bărbat a fost atacat de un urs, în timpul unei partide de vânătoare, în județul Neamț. Bărbatul rănit a fost transportat de spital, cu numeroase plăgi. „Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din Gârcina, care participa la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza fondului cinegetic Cuejdi Almaş, gestionat de AJVPS Neamţ, ar fi fost atacat de un urs”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu.
Poliţiştia a demarat cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut incidentul și dacă partida de vânătoare, la care participa bărbatul rănit, se desfășura legal.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR