Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Floarea și-a cerut iar eliberarea condiționată! Instanță a zis PAS

Floarea și-a cerut iar eliberarea condiționată! Instanță a zis PAS

La finalul lunii trecute, afaceristul Dan Floarea, deținut în Penitenciarul Târgu-Jiu, din luna noiembrie a anului trecut, a depus la Judecătoria din municipiu o cerere de eliberare condiționată. Solicitarea sa s-a judecat pe 16 iunie, dar instanță nu i-a dat curs, ci a trimis-o la biroul Petiții. Drept urmare, Floarea rămâne după gratii, în continuare, acesta revenind în detenție după doar o lună de eliberare condiționată.

La finalul lunii octombrie, Judecătoria Târgu-Jiu a acceptat cererea afaceristului de eliberare condiţionată. Dan Radu Floarea a fost trimis în judecată în anului 2017, de procurorii DNA, alături de un alt om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor în formă continuată.

”În perioada 2004-2005, directorul general al SC ELECTRICA SA a dispus funcționarilor din subordine efectuarea de achiziții publice de echipament individual de protecție și echipament de lucru în valoare totală de 147.506.85 lei (fără TVA) de la o societate comercială reprezentată de inculpații Floarea Radu Dan și Măruță Dumitru Ion. Echipamentele respective au fost achiziționate la un preț supraevaluat, fără a exista necesitatea efectuării acestor achiziții și cu încălcarea prevederilor legale. Ulterior, cei doi inculpați, cunoscând că sumele de bani provin din comiterea unor infracțiuni, pentru ascunderea și disimularea provenienței ilicite a folosului patrimonial obținut ca urmare a derulării relațiilor comerciale între SC Tech Safety SA și Electrica SA (în valoare de 4.173.090 lei), au efectuat mai multe operațiuni de schimbare și transferare a bunurilor mobile obținute în mod ilicit (contracte de vânzare cumpărare imobile, plata unor servicii neprestate în realitate etc.). În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Amintim că, anterior, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților pentru săvârșirea unor infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, alături de un director general Electrica SA, un director SISE Moldova și de un consilier în cadrul Administrației Prezidențiale”, se precizează în rechizitoriul Direcției Naționale Anticorupție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *