Connect with us

COMUNITATE

Festivalul Lăutarilor Gorjeni, la Bolboși

Postat acum

on

Cea de-a 34-a ediție a Festivalului lăutarilor de la Bolboși are loc în data de 14 septembrie, de la ora 16.00.

Lautarii sunt cei care duc traditia mai departe si fac acest lucru cu multa pasiune. Ca in fiecare an, pe scena din aer liber amplasata in Dumbrava Ohaba, cele mai bune tarafuri vor fi premiate de catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj, Primăria și Consiliul Local Bolboși. Invitatul special al evenimentului din acest an va fi maestrul Grigore Leșe.

SECȚIUNILE FESTIVALULUI

  1. Tarafuri

Aici pot participa doar tarafuri care au în componență vioară, fluier, braci, chitară și bas. Taraful trebuie să fie compus din minim 3 persoane. Nu se admit în concurs instrumente electronice. Fiecare taraf poate prezenta maxim 2 piese în concurs și poate avea în componență maxim 3 rapsozi.

  1. Rapsozi (soliști vocali): Această secțiune se adresează rapsozilor. Fiecare rapsod va avea în repertoriu o baladă sau o doină și un cântec de joc.

Participanții la Festival trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani.

Costumele populare sunt obligatorii pentru toți participanții.

Înscrierile pe secțiuni se vor face la fața locului, înainte de începerea Festivalului.

Juriul Festivalului va fi format din experți și personalități din domeniul muzical și cultural și reprezentanți ai autorităților publice locale și/sau județene.

Concurenții vor fi evaluați în funcție de autenticitate, calitatea interpretării, creativitatea și potrivirea cu tema tradițională.

Juriul are latitudinea de a redistribui premiile în funcție de performanța artistică a participanților.

La secțiunea Tarafuri, premiile acordate vor fi următoarele:

Marele Premiu și Trofeul Festivalului – 3500 lei (acordat de SC MGC PARS SRL)

Premiul I – 2000 lei (acordat de CJCPCT Gorj

Premiul II – 1500 lei (acordat de CJCPCT Gorj)

Premiul III – 1000 lei (acordat de CJCPCT Gorj)

Mențiune – 500 lei (acordat de CJCPCT Gorj)

 

La secțiunea Rapsozi, premiile acordate vor fi următoarele:

 

Premiul I – 1500 lei (acordat de  SC MGC PARS SRL)

Premiul II – 1100 lei (acordat de Primăria Bolboși)

Premiul III – 800 lei (acordat de Primăria Bolboși)

Mențiune – 450 lei (acordat de Primăria Bolboși)

 

Laureații ultimelor trei ediții (premiul I) nu au dreptul să mai concureze în aceeași secțiune.

Festivalul-Concurs este deschis sponsorizării, inclusiv pentru premii. Orice sponsorizare va fi menționată și recunoscută public.

Un instrumentist care a evoluat în concurs cu un taraf nu poate intra în componența altui taraf în aceeași ediție a Festivalului. Concurenții trebuie să fie prezenți în Dumbrava Ohaba – Bolboși la ora 15:00, pentru pregătirea și organizarea Festivalului. La acest Festival ca nu se admit în concurs instrumente electronice.

Festivalul este organizat de catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj, Primăria și Consiliul Local Bolboși.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR