Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Festival în Vatra Dacică de la Polovragi

Postat acum

on

Un festival inedit de teatru va avea loc săptămâna aceasta la Polovragi. Evenimentul va debuta pe 15 septembrie și este dedicat actorilor amatori.

„În câteva zile ne întâlnim la Festivalul de teatru pentru amatori „Vatra”, ediția a-II-a, ce se va desfășura la Polovragi, în perioada 15-17 septembrie 2023. Vă așteptăm la Polovragi, în Vatra Dacică, din Poiana Mânăstirii!!”, conform organizatorilor.

Astfel, în perioada 15-17 septembrie 2023, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, invită publicul iubitor de teatru la cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru pentru Amatori „Vatra”.

Festivalul va reuni 6 trupe de teatru amator din țară și din străinătate. Peste 63 de copii si adolescenți talentați vor juca pe scena Căminului Cultural din Polovragi. Din Cluj , trupa concurentă va fi ”Jar Art”, din Vâlcea  va participa trupa ”Leira”, din Sibiu Trupa de Teatru ”Noi și …Atât”, Botoșani – Trupa Mare,   din Polovragi – trupa Vatra Dacică, iar din Torino ne va onora cu prezența grupul ”Vatra”.

Concursul ”Vatra” se va desfășura după cum urmează:

  • Vineri, 15 septembrie 2023, ora 18:00 – Deschiderea festivalului prin prezentarea unor piese de teatru religios de către trupa Vatra Dacică din Polovragi;
  • Sâmbătă, 16 septembrie 2023, ora 09:00-12:00 si 17:00-20:00 – concursul
  • Duminică, 17 septembrie 2023, 09:00-11:00 – festivitatea de premiere, iar de la ora 11:00 – prezentarea unei piese de teatru antic de către trupa Vatra Dacică din Polovragi.

Spectacolele vor fi evaluate de un juriu profesionist, care, prin valoare și competență, vor garanta corectitudinea clasamentului, după următoarele criterii: interpretare, regie, scenografie și costume, mișcare scenică, impresie artistică, originalitate, transmitere a mesajului.

Invitatul special al acestei ediții este actorul și regizorul român cu o carieră de succes în SUA –  Eugene Buică.

Scopul festivalului este de a susține și de a promova teatrul pentru amatori din România, ca formă de manifestare artistică, mijloc de formare şi dezvoltare personală.

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Artiști din țară expun la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

Postat acum

on

Trei artiști cunoscuți la nivel național expun la Târgu Jiu. Publicul este așteptat joi, 5 octombrie, ora 18,00 la vernisajul expoziției „Imperceptibil” ce cuprinde lucrări semnate de valoroșii artiști: Mirela Anura, Ioan Burlacu și Ion Isaila.
🔹Mirela Anura, (născută în1957, la Blaj)
a studiat la UNArte din București unde absolvă, în 1982, la secția de artă monumentală și restaurare, după care continuă la Academia din Düsseldorf.
🔹Ioan Burlacu (n. 1954, la Botoșani) a studiat
la Universitatea Națională
de Arte George Enescu din Iași.
Desfășoară o amplă și largă activitate ce cuprinde: asamblaj/colaj, ceramică, desen, pictură, obiect și poezie.
🔹Ion Isaila, (n. 1953, la Sibiu) a studiat la UNArte București – arta monumentală
și la Academia de Arte din Dusseldorf, Germania.
Expoziția este curatoriată de conf.univ.dr. Vasile Fuiorea, artist plastic, președintele filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Expoziție de fotografie a francezilor Jean Paul și Maria Elena Senez, la GorjFest 2023

Postat acum

on

De către

O expoziție de fotografie a doi artiști francezi a fost vernisată astăzi la Centrul de Creație Gorj din municipiul Târgu Jiu. Lucrările sunt realizate în mediul școlar francez, pornind de la grădiniță, școală primară, școală gimnazială, liceu și chiar facultate.

Fotografiile transmit emoție, iar artiștii demonstrează că știu să lucreze cu lumina.

Vernisajul a fost cuprins în programul Festivalului de Arte Vizuale GorjFest ediția cu numărul XXXV.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Artiștii gorjeni expun la Salonul de Toamnă

Postat acum

on

Filiala Târgu Jiu a UAP din România în parteneriat cu Centrul de Cercetare Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, organizează joi 5. octombrie, de la ora 17.00, la Galeriile de Artă „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, vernisajul expoziției de Arte Vizuale „SALONUL DE TOAMNĂ”. Vor fi expuse lucrări ale membrilor Filialei Târgu Jiu a UAP din România. Curatori ai expoziției sunt Vasile Fuiorea și Landh Armand. Expoziția este deschisă publicului în intervalul 5 – 26 octombrie.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK