Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Festival de muzică populară, la Scoarța

Postat acum

on

Un festival dedicat tinerilor interpreți de muzică populară va avea loc la Scoarța. Consiliul Local și Primăria Scoarța, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Inspectoratul Școlar Județean Gorj organizează pe 29 iunie Festivalul-concurs  „Tineri interpreți de muzică populară Scoarța” 2023. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural „Pompiliu Marcea” din Scoarța. Sunt invitați în concurs soliști vocali din județul  Gorj pe trei categorii de vârstă: 8-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani. Festivalul este deschis tinerilor interpreți din județul Gorj. Pentru soliști vocali, vârsta de participare este între 8-18 ani. Soliștii vocali vor interpreta două piese, din care una – doină sau baladă – fără acompaniament. Pentru fiecare localitate din județul Gorj numărul concurenților este de 2 interpreți. Festivalul se adresează interpreților neprofesioniști.

Câștigătorii trofeului secțiunilor și premilor I nu au dreptul să participe timp de 3 ani la acest concurs. Totodată, câștigătorii ediției precendente vor susține un recital în deschiderea concursului. Concurenții sunt așteptați în ziua de 29 iunie, la Căminul Cultural „Pompiliu Marcea ” din comuna Scoarța, până la ora 11, 00.Juriul are latitudinea să redistribuie premiile. Acesta va fi alcătuit din specialiști pe domenii și din reprezentanți ai Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Persoanele interesate pot depune fișa de înscriere în concurs până la data de 22.06.2023 ora 15.00. Premiile sunt acordate de: Consiliul Local și Primăria Scoarța -Trofeul Festivalului; Consiliul Județean Gorj prin Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” –  premiul I și premiul II; Centrul Județean pentru Conservarea  și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – premiul III și mențiune.Tuturor participanților la festival li se înmânează o diplomă de participare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Artiști din țară expun la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

Postat acum

on

Trei artiști cunoscuți la nivel național expun la Târgu Jiu. Publicul este așteptat joi, 5 octombrie, ora 18,00 la vernisajul expoziției „Imperceptibil” ce cuprinde lucrări semnate de valoroșii artiști: Mirela Anura, Ioan Burlacu și Ion Isaila.
🔹Mirela Anura, (născută în1957, la Blaj)
a studiat la UNArte din București unde absolvă, în 1982, la secția de artă monumentală și restaurare, după care continuă la Academia din Düsseldorf.
🔹Ioan Burlacu (n. 1954, la Botoșani) a studiat
la Universitatea Națională
de Arte George Enescu din Iași.
Desfășoară o amplă și largă activitate ce cuprinde: asamblaj/colaj, ceramică, desen, pictură, obiect și poezie.
🔹Ion Isaila, (n. 1953, la Sibiu) a studiat la UNArte București – arta monumentală
și la Academia de Arte din Dusseldorf, Germania.
Expoziția este curatoriată de conf.univ.dr. Vasile Fuiorea, artist plastic, președintele filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Expoziție de fotografie a francezilor Jean Paul și Maria Elena Senez, la GorjFest 2023

Postat acum

on

De către

O expoziție de fotografie a doi artiști francezi a fost vernisată astăzi la Centrul de Creație Gorj din municipiul Târgu Jiu. Lucrările sunt realizate în mediul școlar francez, pornind de la grădiniță, școală primară, școală gimnazială, liceu și chiar facultate.

Fotografiile transmit emoție, iar artiștii demonstrează că știu să lucreze cu lumina.

Vernisajul a fost cuprins în programul Festivalului de Arte Vizuale GorjFest ediția cu numărul XXXV.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Artiștii gorjeni expun la Salonul de Toamnă

Postat acum

on

Filiala Târgu Jiu a UAP din România în parteneriat cu Centrul de Cercetare Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, organizează joi 5. octombrie, de la ora 17.00, la Galeriile de Artă „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, vernisajul expoziției de Arte Vizuale „SALONUL DE TOAMNĂ”. Vor fi expuse lucrări ale membrilor Filialei Târgu Jiu a UAP din România. Curatori ai expoziției sunt Vasile Fuiorea și Landh Armand. Expoziția este deschisă publicului în intervalul 5 – 26 octombrie.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK