Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Fărcășești: Fără festivități de deschidere a anului școlar. Măsuri anti-Covid

Postat acum

on

Autoritățile din Fărcășești încearcă să anticipeze măsurile pe care guvernanții le vor lua, săptămâna viitoare, pentru deschiderea anului școlar. Chiar dacă procedura ce va stabili modul în care se va intra la cursuri și măsurile interne pentru unitățile de învățământ va fi publicată săptămâna viitoare, primarul din comuna Fărcășești a luat deja măsurile de bază, pentru ca elevii să poată intra în săli sigure. În acest sens, a efectuat lucrări de igienizare, de dezinfecție și dezinsecție, în toate școlile și grădinițele din localitate. „Noi am făcut ce a depins de noi, am deratizat și am dezinfectat Liceul Roșia, Școala Rogojelu, Grădinița Peșteana, Școala V. Popescu. Avem, în total, 544 de elevi și am înțeles că după 7 septembrie va apărea procedura. Noi luăm măști și dezinfectanți pentru școli și grădinițe, pentru că o să fie nevoie de multă precauție, ca să nu avem cazuri de Covid, după începerea anului școlar. De data aceasta, nu vor mai fi festivități de deschidere, tot ca măsură de precauție”, a spus Constantin Drăgoescu, primarul comunei Fărcășești.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Trei proiecte pe PNRR pentru Primăria Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Două zeci de milioane de lei. Această este valoarea totală a proiectelor accesate de primăria municipiului Târgu Jiu cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Primul proiect care va fi implementat este „Sistem integrat de monitorizare şi control parcări publice”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10 – Fondul Local. Obiectivele proiectului sunt achiziţionarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) şi TIC (Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor) ce contribuie la îmbunătăţirea mobilităţii locale, respectiv a managementului urban/local şi achiziţionarea de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice. Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanţarea este 11.042.354,51 lei. Data de începere a proiectului este 14 februarie 2023, iar cea a finalizării – 14 februarie 2025.

Al doilea proiect este cel legat de „Înfiinţarea unui centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Târgu Jiu” cu o valoare de 4.558.787,66 de lei. Data începerii este 14 februarie 2023 şi cea a finalizării proiectului – 14 iulie 2024.

În ceea ce priveşte cel de-al treilea proiect, acesta vizează instalarea şi dotarea a 49 de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere) Tip 1 – Insulă supraterană încasetată cu 5 containere (5 fracţii) de câte 1,1 metri cubi pentru următoarele fluxuri de deşeuri colectate separat: biodegradabil; rezidual; sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton. Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanţarea este de 4.207.310, 45 lei, data de finalizare a proiectului fiind 28 ianuarie 2024.

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Căminul cultural din Bumbești Pițic a fost, în sfârșit, recepționat

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Bumbești Pițic anunță că s-a realizat, în cele din urmă, recepţia finală a lucrărilor la căminul cultural din localitate.

„Dincolo de toate neajunsurile şi piedicile pe care această investiţie a fost nevoită să le depăşească treptat, cu foarte mult efort, răbdare şi pricepere, graţie echipei din cadrul instituţiei noastre care s-a ocupat de implementarea acestui proiect, permanent încurajată, inspirată, ajutată şi susţinută de doamna primar, avem plăcerea să ne putem bucura cu toţii, în sfârşit, de o realizare gospodărească deosebită.
Credem că nu foarte multe localităţi din judeţul nostru se pot mândri cu un aşezământ cultural atât de spaţios şi modern”, a transmis instituția publică.

Recepția a fost amânată urmare a unor vicii apărute în realizarea construcției clădirii, vicii care au fost remediate de firma care a câștigat realizarea investiției.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Proiecte europene: Căminul cultural din Draguțesti și dispensarul uman din Iași Gorj, reabilitate

Postat acum

on

De către

Primarul comunei Drăguțești, Dumitru Ion Popescu, anunță aprobarea a încă două proiecte europene pentru localitate. Este vorba despre reabilitarea căminului cultural al comuna Drăguţeşti (valoare totală proiect: 1.158.949,29 de lei) dar și despre reabilitarea dispensarului uman din sat Iași Gorj, comuna Drăguţeşti (valoare totală proiect: 298.992,99 de lei). „Mulțumim domnului președinte Mihai Weber și domnului presedinte al Consiliului Județean, Cosmin Popescu”, a transmis edilul local.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR