Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

El este demnitarul cu CEA MAI MARE PENSIE din Gorj!

Postat acum

on

0 Shares

A trecut prin numeroase funcții publice, în ultimii 30 de ani, de la cea de prefect până la senator sau secretar general al Guvernului așa că, cumulează pensii de aproximativ 25.000 de lei, lunar.

Toni Mihail Greblă, fostul demnitar gorjean, se clasează, cu siguranță, pe podium, într-un clasament, neoficial, al celor mai mari venituri din pensii din județ, sumele provenind ca urmare a funcțiilor ocupate, adică de judecător la Curtea Constituțională a României și de senator, însă cele mai consistente sunt cele încasate potrivit Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.

Toni Greblă a fost prefect al județului Gorj în două rânduri și, ulterior, ales senator PSD, tot de două ori, numai că al doilea mandat nu l-a încheiat, fiind desemnat, în 2013, judecător la Curtea Constituțională a României.

La finele lui 2018, a fost numit secretar general al Guvernului, după trei ani în care ieșise din viața publică, fiind acuzat și judecat pentru fapte de corupție și achitat, în final, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, numai că, odată cu căderea Guvernului Dăncilă, în octombrie, anul trecut, a fost înlocuit de la conducerea SGG.

Greblă a încasat din poziția de secretar general al Guvernului, 38.000 de lei, o indemnizație mică, în aparență, însă completată de o alta, de 80.000 de lei, ca reprezentant al statului în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA) al Băncii de Export-Import a României EximBank, astfel că venitul lunar, s-a cifrat în jurul a 10.000 de lei.

 

De menționat însă sunt veniturile pe care Greblă le cumulează, annual, din pensii – în jur de 306.000 lei! Mai exact, fostul demnitar a încasat, în anul precedent, potrivit declarației de avere depusă la data de 7 noiembrie 2019, o data cu încetarea calității de secretar general al Guvernului, 42.000 de lei pensie pentru un mandat întreg de senator (2008-2012), plus un an din cel de-al doilea mandat (2012-2013). La aceștia s-au adăugat alți 12.000 de lei, acordați pe o lege special, cel mai probabil pentru perioada cât acesta a fost judecător la CCR.

Cea mai consistentă sumă, 252.000 de lei a fost încasată de Toni Greblă potrivit Legii 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române, știut fiind faptul că acesta a fost primul președintele Consiliului Județean al FSN Gorj, după demonstrațiile pașnice de la Tg-Jiu din decembrie 1989.

 

Corina Albulescu

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Doi salariați de la Drumuri Naționale, accidentați la Brădești!

Postat acum

on

De către

Accident grav, în urmă cu puțin timp, în zona Răcari-Brădești spre Craiova, avertizează șoferi din Gorj. Doi salariați de la Drumuri Naționale au fost loviți, asta se pare în urma unui impact în care a fost implicată o autoutilitară și un TIR.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

15 procese! Elevii Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată IȘJ Gorj și unitatea de învățământ

Postat acum

on

De către

Elevi Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată unitatea de învățământ dar și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru neacordarea burselor profesionale.

Sunt 15 procese aflate pe rolul Judecătoriei Motru, până în prezent dar mai urmează și altele. O parte dintre elevii păgubiți au înaintate și plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru acuzându-i pe cei vinovați de abuz în serviciu.

132 de elevi, în anul școlar 2020-2021, nu au beneficiat de bursa profesională, acuzând-o pe directoarea în funcție a liceului de acest lucru. Recent, la unitatea de învățământ din Motru a fost Corpul de Control al ministrului Educației, dar liceul a fost vizat de nai multe controale similare în ultimii ani.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Noaptea minții la Bustuchin: Viceprimar numit înainte de ședința de CL, prin proiect avizat deja de secretar

Postat acum

on

De către

Popa Iulius Claudiu, fratele viceprimarului cu atribuții de primar din Târgu Logrești, este nominalizat și deja aprobat, în acte, viceprimar la Bustuchin, deși ședința de Consiliu Local are loc abia pe 26 aprilie. 

Viceprimarul stabilit de primarul Ion Ciocea a fost avizat deja de noul secretar al UAT-ului, Mihăilescu Radu Danuț, în condițiile în care consilierii din Bustuchin nici nu știau de nominalizare.

Procedura a fost astfel încălcată, pentru că un astfel de proiect se propune în CL, pot exista și alte propuneri pentru funcție, se votează și abia apoi se declară noul viceprimar, prin vot secret. La Bustuchin însă procedura este doar maculatură iar votul nici nu mai contează.

Șocant este că nepotul candidează împotriva unchiului la fotoliul de primar, iar Ciocea a anunțat într-o emisiune TV că va conduce comuna doar 1-2 ani, se va retrage și va lăsa primăria pe mana nepotului său.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!