Breaking News
Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / El este demnitarul cu CEA MAI MARE PENSIE din Gorj!

El este demnitarul cu CEA MAI MARE PENSIE din Gorj!

A trecut prin numeroase funcții publice, în ultimii 30 de ani, de la cea de prefect până la senator sau secretar general al Guvernului așa că, cumulează pensii de aproximativ 25.000 de lei, lunar.

Toni Mihail Greblă, fostul demnitar gorjean, se clasează, cu siguranță, pe podium, într-un clasament, neoficial, al celor mai mari venituri din pensii din județ, sumele provenind ca urmare a funcțiilor ocupate, adică de judecător la Curtea Constituțională a României și de senator, însă cele mai consistente sunt cele încasate potrivit Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.

Toni Greblă a fost prefect al județului Gorj în două rânduri și, ulterior, ales senator PSD, tot de două ori, numai că al doilea mandat nu l-a încheiat, fiind desemnat, în 2013, judecător la Curtea Constituțională a României.

La finele lui 2018, a fost numit secretar general al Guvernului, după trei ani în care ieșise din viața publică, fiind acuzat și judecat pentru fapte de corupție și achitat, în final, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, numai că, odată cu căderea Guvernului Dăncilă, în octombrie, anul trecut, a fost înlocuit de la conducerea SGG.

Greblă a încasat din poziția de secretar general al Guvernului, 38.000 de lei, o indemnizație mică, în aparență, însă completată de o alta, de 80.000 de lei, ca reprezentant al statului în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA) al Băncii de Export-Import a României EximBank, astfel că venitul lunar, s-a cifrat în jurul a 10.000 de lei.

 

De menționat însă sunt veniturile pe care Greblă le cumulează, annual, din pensii – în jur de 306.000 lei! Mai exact, fostul demnitar a încasat, în anul precedent, potrivit declarației de avere depusă la data de 7 noiembrie 2019, o data cu încetarea calității de secretar general al Guvernului, 42.000 de lei pensie pentru un mandat întreg de senator (2008-2012), plus un an din cel de-al doilea mandat (2012-2013). La aceștia s-au adăugat alți 12.000 de lei, acordați pe o lege special, cel mai probabil pentru perioada cât acesta a fost judecător la CCR.

Cea mai consistentă sumă, 252.000 de lei a fost încasată de Toni Greblă potrivit Legii 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române, știut fiind faptul că acesta a fost primul președintele Consiliului Județean al FSN Gorj, după demonstrațiile pașnice de la Tg-Jiu din decembrie 1989.

 

Corina Albulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *