Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

El este demnitarul cu CEA MAI MARE PENSIE din Gorj!

Postat acum

on

A trecut prin numeroase funcții publice, în ultimii 30 de ani, de la cea de prefect până la senator sau secretar general al Guvernului așa că, cumulează pensii de aproximativ 25.000 de lei, lunar.

Toni Mihail Greblă, fostul demnitar gorjean, se clasează, cu siguranță, pe podium, într-un clasament, neoficial, al celor mai mari venituri din pensii din județ, sumele provenind ca urmare a funcțiilor ocupate, adică de judecător la Curtea Constituțională a României și de senator, însă cele mai consistente sunt cele încasate potrivit Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.

Toni Greblă a fost prefect al județului Gorj în două rânduri și, ulterior, ales senator PSD, tot de două ori, numai că al doilea mandat nu l-a încheiat, fiind desemnat, în 2013, judecător la Curtea Constituțională a României.

La finele lui 2018, a fost numit secretar general al Guvernului, după trei ani în care ieșise din viața publică, fiind acuzat și judecat pentru fapte de corupție și achitat, în final, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, numai că, odată cu căderea Guvernului Dăncilă, în octombrie, anul trecut, a fost înlocuit de la conducerea SGG.

Greblă a încasat din poziția de secretar general al Guvernului, 38.000 de lei, o indemnizație mică, în aparență, însă completată de o alta, de 80.000 de lei, ca reprezentant al statului în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA) al Băncii de Export-Import a României EximBank, astfel că venitul lunar, s-a cifrat în jurul a 10.000 de lei.

 

De menționat însă sunt veniturile pe care Greblă le cumulează, annual, din pensii – în jur de 306.000 lei! Mai exact, fostul demnitar a încasat, în anul precedent, potrivit declarației de avere depusă la data de 7 noiembrie 2019, o data cu încetarea calității de secretar general al Guvernului, 42.000 de lei pensie pentru un mandat întreg de senator (2008-2012), plus un an din cel de-al doilea mandat (2012-2013). La aceștia s-au adăugat alți 12.000 de lei, acordați pe o lege special, cel mai probabil pentru perioada cât acesta a fost judecător la CCR.

Cea mai consistentă sumă, 252.000 de lei a fost încasată de Toni Greblă potrivit Legii 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române, știut fiind faptul că acesta a fost primul președintele Consiliului Județean al FSN Gorj, după demonstrațiile pașnice de la Tg-Jiu din decembrie 1989.

 

Corina Albulescu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șoferul de pe ambulanță, transportat și el la Craiova, pacientul din salvare a decedat!

Postat acum

on

De către

Ambulanțierul SJA Gorj,de 53 de ani, implicat în evenimentul rutier de astăzi a fost transport și el la unitatea medicală din Craiova. Șoferul are traumatisme urmare a evenimentului rutier iar asistenta de 42 de ani, are traumatism cranian, fiind internată în Secția de Neurologie. Pacientul de 61 de ani cu hemoragie stomacală superioară, ce trebuia transportat în momentul accidentului la spitalul din Craiova, a decedat.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR