Connect with us

COMUNITATE

Echipament de ultimă generație, în dotarea salvamontiștilor gorjeni

Postat acum

on

0 Shares

Încă un pas uriaș în dotarea cu echipamente de intervenție de înaltă tehnologie a fost făcut de către salvamontiștii gorjeni prin achiziția unuia dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume.
Aparatul, foarte mic, compact, ușor de utilizat și intuitiv se bazează pe înaltă tehnologie și Inteligență artificială, fiind recunoscut ca vârf de gamă în sectorul său de activitate. Este un echipament revoluționar în domeniu, folosește un sistem de tip sonar digital pentru a scana în doar câteva secunde zona de căutare pe o rază de 50m sub apă. Continuând tradiția utilizării inteligenței artificiale, algoritmii de detecție sunt antrenați pentru a face diferența între oameni și alte obiecte aflate în apă, marcând poziția exactă a persoanei pierdute, astfel acoperind o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați într-o singură operare.
Acest echipament, unic la nivel național, a fost achiziționat cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Gorj și cu sprijinul Vodafone Romania, partenerul de tehnologie al Salvamontului românesc, și asigură intervenții mult mai facile, mai puțin costisitoare și cu mult mai puține riscuri pentru salvatorii acvatici și subacvatici din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
„Detectorul subacvatic de victime, împreună cu o multitudine de alte echipamente specifice salvării acvatice cu specific montan și nu numai, vor fi prezentate în cadrul exercițiului „Aquares 2023”, primul stagiul de pregătire profesională a salvatorilor în salvarea acvatica cu specific montan pentru salvatorii cu acest profil din cadrul echipelor Salvamont – Salvaspeo ce se va organiza în perioada în perioada 17-20 iulie 2023 în judetul Gorj. În ziua de 18 iulie, exercițiul se va organiza cu public, iar programul acestei manifestări va fi făcut public în zilele următoare.”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și președintele Salvamont România.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Măsuri de ordine publică de Sărbătorile de Rusalii 

Postat acum

on

De către

Jandarmii gorjeni din structurile de ordine publică și pază și protecție instituțională sunt planificați în misiuni în perioada minivacanței de Rusalii, pentru un climat de siguranță, pentru a preveni și combate faptele antisociale și pentru sprijinul și îndrumarea cetățenilor. Pentru a fi asigurat un climat de ordine și siguranță publică și pentru a putea răspunde la toate solicitările cetățenilor, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a suplimentat numărul de jandarmi planificați în misiunile de ordine publică pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice organizate în această perioadă.

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana vor acționa pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

„Dacă vă deplasați în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil cu privire la condițiile meteo locale, să vă echipați adecvat, să nu vă expuneți la riscuri și să solicitați sprijinul echipajelor de intervenție dacă întâmpinați probleme. Împreună în misiuni vom fi și cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, în cadrul patrulelor independente sau mixte jandarmi-polițiști, în zonele aglomerate din localități”, a transmis IJJ Gorj. În această perioadă se vor executa și acțiuni pentru protejarea pescuitului și a protecției resursei acvatice vii și a respectării mediului în județul Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Apă pentru animale, în parcurile din Motru

Postat acum

on

De către

Autoritățile locale din Motru s-au gândit și la animalele afectate de caniculă în aceste zile. Astfel, în parcurile din oraș s-au pus recipiente cu apa rece.

Măsură a fost foarte apreciată de cetățenii, iubitori de căței și pisici.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Elev de la CNET, bursier al Academiei Române

Postat acum

on

De către

Mario Scurtu, elev al Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu este unul dintre cei 12 elevi cu rezultate remarcabile care vor primi burse din partea Academiei Române în anul școlar 2024-2025.

Cei 12 elevi au fost selectați din cei 109 care au aplicat pentru programul de burse ”Academia Română în dialog cu tinerii”.

Elevul remarcabil a primit felicitări atât de la cadrele didactice ale liceului cât și de la proprii săi colegi.

Continuă să citeşti