Connect with us

COMUNITATE

Echipament de ultimă generație, în dotarea salvamontiștilor gorjeni

Postat acum

on

Încă un pas uriaș în dotarea cu echipamente de intervenție de înaltă tehnologie a fost făcut de către salvamontiștii gorjeni prin achiziția unuia dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume.
Aparatul, foarte mic, compact, ușor de utilizat și intuitiv se bazează pe înaltă tehnologie și Inteligență artificială, fiind recunoscut ca vârf de gamă în sectorul său de activitate. Este un echipament revoluționar în domeniu, folosește un sistem de tip sonar digital pentru a scana în doar câteva secunde zona de căutare pe o rază de 50m sub apă. Continuând tradiția utilizării inteligenței artificiale, algoritmii de detecție sunt antrenați pentru a face diferența între oameni și alte obiecte aflate în apă, marcând poziția exactă a persoanei pierdute, astfel acoperind o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați într-o singură operare.
Acest echipament, unic la nivel național, a fost achiziționat cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Gorj și cu sprijinul Vodafone Romania, partenerul de tehnologie al Salvamontului românesc, și asigură intervenții mult mai facile, mai puțin costisitoare și cu mult mai puține riscuri pentru salvatorii acvatici și subacvatici din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
„Detectorul subacvatic de victime, împreună cu o multitudine de alte echipamente specifice salvării acvatice cu specific montan și nu numai, vor fi prezentate în cadrul exercițiului „Aquares 2023”, primul stagiul de pregătire profesională a salvatorilor în salvarea acvatica cu specific montan pentru salvatorii cu acest profil din cadrul echipelor Salvamont – Salvaspeo ce se va organiza în perioada în perioada 17-20 iulie 2023 în judetul Gorj. În ziua de 18 iulie, exercițiul se va organiza cu public, iar programul acestei manifestări va fi făcut public în zilele următoare.”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și președintele Salvamont România.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR