Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dovezi! Incompatibilul Chivu A COMPLOTAT ÎMPOTRIVA FABRICILOR care au creat locuri de muncă în Rovinari!

Postat acum

on

Laurențiu Chivu, cel care a pierdut alegerile pentru funcția de primar al orașului Rovinari, în 2016, în fața lui Robert Dorin Filip, ține cu tot dinadinsul să se facă de râs, din nou, și intenționează să intre în competiție electorală cu actualul edil.

Chivu e însă într-o oarecare defensivă pentru că nu e sigur pe susținerea liberalilor, dar și-ar găsi un alt partid din partea căruia să candideze, numai că, perdantul, mai are o altă problemă: la finele acestui an poate rămâne incompatibil, definitiv, și poate pierde chiar dreptul de a mai deține o funcție publică în următorii trei ani, după ce, pe fond a eșuat în demersul său juridic de a anula raportul prin care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Și asta nu e tot: rovinărenii știu că, dincolo de circul perpetuu pe care l-a întreținut în Consiliul Local Rovinari, Chivu și-a pus pe unul dintre apropiații săi, Petre Goanță, să-l reclame la Inspecția în Construcții pe unul dintre investitorii care a construit una din cele două fabrici din oraș și a creat locuri de muncă pentru locuitorii urbei.

Indezirabilul Chivu

Liberalii par să nu riște pe mâna lui Laurențiu Chivu în alegerile locale din vara acestui an și să desemneze un alt candidat la Primăria Rovinari, ba chiar să-l susțină pe actualul primar, Robert Filip.

Chivu a picat în disgrația partidului, încă din toamna anului 2018 când a pierdut, la instanța de fond, procesul intentat ANI prin care a solicitat judecătorilor anularea raportului inspectorilor de integritate prin care a fost declarat incompatibil.

În luna iulie 2018, ANI a comunicat faptul că Laurențiu Chivu este incompatibil, deoarece în perioada 27 august 2014 – 04 septembrie 2015 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Raportul ANI a fost contestat, numai că, în luna noiembrie a aceluiași an, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins acțiunea. Chair în prima lună a anului trecut, consilierul liberal a declarat recurs împotriva deciziei magistraților doljeni, iar dosarul a primit termen, la Înalta Curte de Casație și Justiție abia pe 12 noiembrie 2020.

Soluția Curții de Apel Craiova este greu de schimbat, așa că, cel mai probabil, din această toamnă, Chivu și-ar pierde dreptul de a ocupa o funcție publică pentru următorii ani, în cazul în care decizia rămâne definitivă.

În acest context, liberalii nu mizează pe el la alegerile din luna iunie a acestui caz, iar cel legat de starea de incompatibilitate nu ar fi singurul motiv. Liberalii nu vor să se mai facă o data de râs cu Chivu și să fie învins în alegeri la un scor rușinos, susțin surse din partid, mai ales că din luna noiembrie își poate pierde calitatea de ales.

Chivu și ”măscăricii”, împotriva fabricilor din Rovinari

Într-o altă ordine de idei, din postura de consilier local și lider al grupului aleșilor PNL din Consiliul Local Rovinari, Laurențiu Chivu a întreținut o tensiune permanentă în forul dezisional al orașului minier. Practic grupul de consilieri liberali au generat un circ perpetuu și s-au ales cu porecla de ”măscărici”.

Pe lângă faptul că s-au opus la proiectele importante pentru comunitate, initiate de primarul Filip, aceștia au încercat să pună piedici investițiilor care au creat sute de locuri de muncă pentru rovinăreni și locuitorii din comunele învecinate orașului.

Concret, la începutul lui 2018, Chivu l-a pus pe Petre Goanță, un alt consilier liberal, să reclame la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Gorj că se execute lucrări fără autorizație la spațiul în care, în prezent, funcționează una din cele două fabrici edificate în ultimii trei ani în Rovinari.

Pe 22 februarie 2018, IJC Gorj a solicitat Primăriei Rovinari să verifice, în urma petiției lui Goanță, dacă constructorul fabricii s-a conformat la unele măsuri impuse, fiind reclamat faptul că s-au făcut unele recompartimentări prin desființarea unor pereți interiori. În aceste condiții, chiar primarul Filip a fost nevoit să sancționeze contravențional, atât beneficiarul cât și executantul lucrării.

Cu siguranță că atât Chivu, cât și ceilalți ”măscărici” din consiliul local, nu erau interesați decât de faptul ca acea fabrică să nu se realizeze, gândindu-se doar cum să-i pună piedici lui Filip, și în nici un caz la faptul că investiția crea locuri de muncă pentru concitadinii lor.

   CORINA ALBULESCU

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Un vânzător de lubeniță din Peșteana Jiu a dat jos un indicator care îi interzicea oprirea în zonă

Postat acum

on

De către

Gest șocant al unui comerciant din Peșteana Jiu. Dorin să își vândă lubeniță într-un loc în care oprirea era interzisă, Relu Tătaru a dat jos indicatorul că sa nu fie deranjat de polițiștii din Bâlteni.

Omul nu are nicio treabă în a da jos indicatorul, arătând că nu era la prima abatere de acest fel.

De altfel în gestul său interzis de lege, cetățeanul primește ajutorul unui vârstnic, care nu vede nimic greșit în gestul comerciantului. Polițiștii din Bâlteni, evident, nu au văzut lipsa indicatorului…

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

TMG Guard încasează 100.000 de lei că să păzească niste magazii dezafectate din Gara Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a scos, în februarie, la licitație serviciile de pază, protecție, ordine și control în gările de pe raza Regionalei Craiova. Contractul a fost împărțit în patru loturi și avea o valoare totală de circa 130.000 de euro. Era vorba despre gările din Râmnicu Vîlcea, Pitești, Drobeta Turnu Severin și Târgu-Jiu. Numai pentru gara din municipiu s-au pus la bătaie peste 100.000 de lei. Licitația a fost adjudecată de firma TMG Guard din Târgu Jiu care a făcut, în gară, patru posturi de pază, cu patru angajați.

Interesant este că, paznicii firmei din municipiu păzesc doua magazii dezafectate, peronul și stația de așteptare. În fapt, magaziile de la L5 care au piese CFR nu au intrat în acest contract de pază. Cum nu a intrat nici depoul de locomotive unde se încarcă drezinele cu motorină, care aparțin tot de CFR.

Pentru gara din Târgu-Jiu, valoarea estimată a contractului, fără TVA, a fost mai exact de 129.035 de lei. Era nevoie, de fapt, de un post mobil cu un agent pe tură, la program permanent, 24 de ore pe zi.

Obiectivele supuse pazei sunt: sala de așteptare, holul caselor de bilete, zona comercială, birourile stației, peroanele liniilor, perimetrul stației CF și toate clădirile din perimetrul obiectivului care aparțin beneficiarului, scria în caietul de sarcini.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Detalii cutremurătoare, în cazul tânărului de 28 de ani înecat în apele Jiului! Soția își strigă durerea și cere să se facă dreptate!

Postat acum

on

De către

Natalia Diana Beuran, soția lui Mihai Beuran, tânărul înecat în Jiu, în urmă cu mai bine de o lună, nu-și găsește liniștea și a detaliat, într-o postare pe contul său de pe o pagină de socializare, fiecare clipă din momentul dispariției soțului său și până când acesta a fost găsit. Amănuntele sunt sfâșietoare, iar femeia nu găsește răspunsuri la unele întrebări firești și spune că vrea să afle adevărul depre moartea cumplită a soțului său. Culmea este că, deși au trecut cinci săptămâni de când Mihai Beuran a fost găsit înecat, ancheta bate pasul pe loc, ba mai mult, polițiștii sunt iritați de telefoanele tinerei care întreabă de mersul anchetei.

Claudiu Matei

”Nu pot să îmi mai revin din coșmarul ăsta!”

În primele zile ale lunii iunie, Natalia Diana Beuran și Mihai Beuran s-au căsătorit și așteptau ca în câteva zile să li se nască primul copil. Nimic nu anunța nenorocirea care avea să se întâmple la doar o zi după nuntă, când tânărul a plecat cu câțiva  amici cu barca pe Jiu. Pe 6 iunie, acesta a fost dat dispărut, iar trupul său neînsuflețit a fost găsit după șase zile de căutări.

”Mi-e greu să scriu, dar nu mai am nopți, zile, de acum 1 lună și ceva de zile,dar văd că nu se face nimic în cazul soțului meu și am decis să îmi scriu aici povestea, așa poate cu ajutorul lui Dumnezeu o să se facă dreptate. Nu vreau să fac pe nimeni vinovat de ce s-a întâmplat cu soțul meu, pentru că nu am fost prezentă, dar nu se leagă nimic. Pe 06.06.2021 soțul meu a plecat de acasă, în jurul orei 13.30 și de atunci nu am stiut nimic de el. Am sunat prieteni, rude, să aflu dacă știu ceva de el, nimic. Pe la ora 22, dacă nu greșesc, am aflat că este cu acești 3 băieți care, doi dintre ei, i-am văzut doar de 2 ori în 3 ani de zile, unul dintre ei, cel care a fost cu el în barcă, era frizerul soțului meu. Vorbeau că eram din același cartier, au copilărit împreună, dar nu știam că sunt așa prieteni, cum știam de prieteni care ne vizitau și ieșeam cu ei. Am încercat să vorbesc, la ora 22, cu acel bărbat care era cu soțul meu, în acel moment, dar fără răspuns. Am insistat, la fel, nimic. La ora 01.30 am aflat că soțul meu este de negăsit și că a picat dintr-o barcă. Nu am știut că soțul meu este într-o barcă pe Jiu, asta am aflat când 2 polițiști au mers acasă la soacra mea. M-am dus mai mult incoștientă decât conștientă. Am ajuns la spital, între timp, eu am crezut că soțul meu este unul din cei salvați. După câteva ore de stat în spital, pe la 5 dimineața, am fost la Rovinari, la poliția de acolo pentru că se întâmplase pe acea rază și, surpriză, era închis. Am sunat la 112 spunând că este închis și vreau să aflu ce s-a întâmplat cu soțul meu, la care mi-au zis că <<stați puțin că vă fac legătură cu pompierii, că ei se ocupă>>. Am vorbit și cu ei, i-am rugat să meargă odată să îl găsească, au zis că la ora 7 încep căutările, că așa este procedura. După am mers la căutări, când ajungeam acolo îi găseam la cafele, îi imploram să facă ceva pentru că un copil a rămas fără tată, iar eu nu pot să îmi mai revin din coșmarul ăsta. Nimic. După 6 zile soțul meu a fost găsit, șoc!, eu mereu am sperat că este în viață și este inconștient pe undeva pe uscat”, a scris Natalia Beuran.

”Nu învinovățesc pe nimeni, dar vreau să aflu adevărul

La câteva zile după ce și-a înmormântat soțul, tânăra a născut o fetiță, însă nu și-a găsit liniștea și face orice pentru a afla adevărul.

”După ce am născut, am mers din nou la poliție, am sunat polițistul de caz, mi-a răspuns, mai nimic nu mi s-a legat. Am sunat pe fiecare zi, până ieri (miercuri – n.r.) când mi-a răspuns că ce tot sun. I-am răspuns frumos, <<pentru că vreau să aflu adevărul>> și l-am întrebat la ce oră au plecat cu barca și mi s-a răspuns, <<nu știu doamnă, aproximativ ora 13-14>>. Deci, dacă soțul meu a plecat la 13 ,30 de acasă, cum să fie acolo la 13 – 14? I-am explicat că am găsit o rovinetă plătită în acea zi, la ora 15,58 și nimic. Vreau doar să se facă dreptate, pentru că văd că nu le pasă. Și l-am mai întrebat dacă acei bărbați au fost puși unui detector de minciuni, la care mi s-a răspuns, <<numai dacă vor acei bărbați, că așa este legea>>. Păi cum, cineva moare și îi rogi dacă vor ei să fie supuși?”, a mai arătat tânăra în postarea de pe Facebook.

”Mi se pare ciudat tot

Din relatările femeii se desprind câteva întrebări legitime, iar răspunsurile anchetatorilor, pentru cei din familia tânărului înecat, întârzie nejustificat.

”Până acum nu am aflat aproape nimic, deși a trecut atât de mult timp. Eu nu învinovățesc pe nimeni, dar vreau să aflu adevărul, pentru că unii zic ceva, alții cu totul diferit, și mi se pare ciudat tot. Cum în acei curenți un om se poate ține de un fier 1 oră jumate, e imposibil. Cam atât știu eu și am încercat sa aflu adevărul, sa fiu eu liniștită cu mine. Sunt constienta că nu mai pot face nimic ca soțul meu să se întoarcă la mine și la fetița noastă. Mai menționez că nu a fost barcă, ci o plută, din punctul meu de vedere. Am o filmare înainte ca soțul meu să se înece. Acei 3 bărbați încercau să lipească pluta sau barca, ce o fi, după ce au reușit acest lucru și au mers mai departe. Cum poți lipi o așa zisă barcă dacă ești pe Jiu? De pe acel dig e imposibil să nu vezi ce te așteaptă, deși ei spun că nu știau că e periculos. Lucrul ăsta e imposibil. Din 4 persoane să nu vadă unul din ei ce îi aștepta? Nu șe știa ce este acolo, dar 2 din ei s-au dat jos că le-a fost frică. Păi cum să îți fie frică dacă nu știi ce e acolo? Soțul meu era un om mai fricos de fel și sigur dacă era singur nu trecea niciodată prin acel baraj. Anturajul a fost cheia, dar asta nu mai contează. Dar vreau să se facă ceva în acest caz, de aceea am scris aici. Durea mea e prea mare să o pot explica la cineva, numai cine nu are suflet și nu trece prin așa ceva nu mă poate înțelege. Dorul e mare, suferință mea e prea puternică. Nu doresc la nimeni să treacă prin aceste lucruri, momente grele care nu ar fi trebuit să existe”, a încheiat Diana Beuran.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR