Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dovezi! Incompatibilul Chivu A COMPLOTAT ÎMPOTRIVA FABRICILOR care au creat locuri de muncă în Rovinari!

Postat acum

on

Laurențiu Chivu, cel care a pierdut alegerile pentru funcția de primar al orașului Rovinari, în 2016, în fața lui Robert Dorin Filip, ține cu tot dinadinsul să se facă de râs, din nou, și intenționează să intre în competiție electorală cu actualul edil.

Chivu e însă într-o oarecare defensivă pentru că nu e sigur pe susținerea liberalilor, dar și-ar găsi un alt partid din partea căruia să candideze, numai că, perdantul, mai are o altă problemă: la finele acestui an poate rămâne incompatibil, definitiv, și poate pierde chiar dreptul de a mai deține o funcție publică în următorii trei ani, după ce, pe fond a eșuat în demersul său juridic de a anula raportul prin care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Și asta nu e tot: rovinărenii știu că, dincolo de circul perpetuu pe care l-a întreținut în Consiliul Local Rovinari, Chivu și-a pus pe unul dintre apropiații săi, Petre Goanță, să-l reclame la Inspecția în Construcții pe unul dintre investitorii care a construit una din cele două fabrici din oraș și a creat locuri de muncă pentru locuitorii urbei.

Indezirabilul Chivu

Liberalii par să nu riște pe mâna lui Laurențiu Chivu în alegerile locale din vara acestui an și să desemneze un alt candidat la Primăria Rovinari, ba chiar să-l susțină pe actualul primar, Robert Filip.

Chivu a picat în disgrația partidului, încă din toamna anului 2018 când a pierdut, la instanța de fond, procesul intentat ANI prin care a solicitat judecătorilor anularea raportului inspectorilor de integritate prin care a fost declarat incompatibil.

În luna iulie 2018, ANI a comunicat faptul că Laurențiu Chivu este incompatibil, deoarece în perioada 27 august 2014 – 04 septembrie 2015 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Raportul ANI a fost contestat, numai că, în luna noiembrie a aceluiași an, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins acțiunea. Chair în prima lună a anului trecut, consilierul liberal a declarat recurs împotriva deciziei magistraților doljeni, iar dosarul a primit termen, la Înalta Curte de Casație și Justiție abia pe 12 noiembrie 2020.

Soluția Curții de Apel Craiova este greu de schimbat, așa că, cel mai probabil, din această toamnă, Chivu și-ar pierde dreptul de a ocupa o funcție publică pentru următorii ani, în cazul în care decizia rămâne definitivă.

În acest context, liberalii nu mizează pe el la alegerile din luna iunie a acestui caz, iar cel legat de starea de incompatibilitate nu ar fi singurul motiv. Liberalii nu vor să se mai facă o data de râs cu Chivu și să fie învins în alegeri la un scor rușinos, susțin surse din partid, mai ales că din luna noiembrie își poate pierde calitatea de ales.

Chivu și ”măscăricii”, împotriva fabricilor din Rovinari

Într-o altă ordine de idei, din postura de consilier local și lider al grupului aleșilor PNL din Consiliul Local Rovinari, Laurențiu Chivu a întreținut o tensiune permanentă în forul dezisional al orașului minier. Practic grupul de consilieri liberali au generat un circ perpetuu și s-au ales cu porecla de ”măscărici”.

Pe lângă faptul că s-au opus la proiectele importante pentru comunitate, initiate de primarul Filip, aceștia au încercat să pună piedici investițiilor care au creat sute de locuri de muncă pentru rovinăreni și locuitorii din comunele învecinate orașului.

Concret, la începutul lui 2018, Chivu l-a pus pe Petre Goanță, un alt consilier liberal, să reclame la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Gorj că se execute lucrări fără autorizație la spațiul în care, în prezent, funcționează una din cele două fabrici edificate în ultimii trei ani în Rovinari.

Pe 22 februarie 2018, IJC Gorj a solicitat Primăriei Rovinari să verifice, în urma petiției lui Goanță, dacă constructorul fabricii s-a conformat la unele măsuri impuse, fiind reclamat faptul că s-au făcut unele recompartimentări prin desființarea unor pereți interiori. În aceste condiții, chiar primarul Filip a fost nevoit să sancționeze contravențional, atât beneficiarul cât și executantul lucrării.

Cu siguranță că atât Chivu, cât și ceilalți ”măscărici” din consiliul local, nu erau interesați decât de faptul ca acea fabrică să nu se realizeze, gândindu-se doar cum să-i pună piedici lui Filip, și în nici un caz la faptul că investiția crea locuri de muncă pentru concitadinii lor.

   CORINA ALBULESCU

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cu cine se iubește o îndrăgită solistă de muzică populară din Gorj, după divorț!

Postat acum

on

De către

Aura Stoican, una din interpretele apreciate de muzică populară din Gorj, și-a găsit fericirea în brațele unui coleg de breaslă, susțin surse din mediul artistic. După un mariaj de câțiva ani, eșuat, solista trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu naistul Daniel Șoșoi.

Deși în lumea artiștilor se cunoștea, de ceva vreme, povestea lor de iubire, Aura Stoican s-a afișat public, abia în urmă cu o lună, alături de Daniel Șoșoi. Fotografia cu cei doi, postată de tânăra solistă pe o rețea de socializare, a primit sute de aprecieri din partea celor care-i îndrăgesc.

Daniel Șoșoi este consilier județean PSD, profesor de muzică și, de câteva luni, a fost numit director al Liceului Tehnologic Țicleni.

Aura Stoican s-a născut în comuna Isverna, județul Mehedinți, însă a studiat la Tg-Jiu, la Liceul de Muzică și Arte Plastice și, mai apoi, la Universitatea ”Constantin Brâncuși”. Daniel Șoșoi este din Bustuchin și a absolvit Conservatorul de muzică din cadrul Universității din Craiova.

Pasiunea pentru cântec i-a adus pe același drum, iar de ceva vreme cei doi formează un cuplu, după cum susțin sursele citate. ”…nu trebuie să așteptăm momentul potrivit pentru a fi fericiți sau pentru a ne bucura de lucrurile care ni se întâmplă”, scria artista într-una din postările sale.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

O haită de câini terorizează un cartier din Târgu Jiu

Postat acum

on

O haită de câini fără stăpân terorizează un cartier din municipiul Târgu Jiu. Este vorba de cartierul 1 Mai Vest, Aleea Brândușei. O femeie a fost înconjurată de 8 câini aseară, la intrarea în bloc, și a fost salvată de familie pentru a ajunge acasă. Autoritățile nu au soluții pentru a ridica animalele de pe străzi și a le duce în padocul primăriei. Localnicii au învățat să aștepte să plece câinii sau să se ascundă pe unde apucă, însă se tem să nu se întâmple o nenorocire cu un copil sau cu o persoană care nu se poate apăra.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Meditațiile au explodat în perioada grevei profesorilor

Postat acum

on

Meditațiile au explodat în perioada grevei profesorilor. Unii dascăli au văzut lipsa elevilor din sălile de clasă ca pe o oportunitate. Astfel, unii copii care nu merg la școală se duc la meditații. Inclusiv Centrele de meditații își promovează mai mult ofertele pe rețelele de socializare. „Știm că părinții sunt angrenați în foarte multe activități și timpul prețios pe care îl mai au doresc să îl petreacă cu copiii într-un mod cât mai relaxant. Pentru oricare dintre nevoile copilului dumneavoastră (consolidarea cunoștințelor, efectuarea temelor, perfomanță școlară), contactați-ne cu încredere.

Ce ne recomandă? Seriozitatea, comunicarea permanentă cu părinții despre evoluția elevilor, capacitatea de a interacționa cu toți copiii și de a le insufla implicarea în procesul de învățare. Avem cadre didactice cu experință profesională de peste 8 ani, care își desfășoară activitatea la școli prestigioase și care au rezultate notabile!”, conform unei postări a Centrului de meditații „Comenius” Târgu Jiu, care asigură meditații pentru învățământul primar.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR