Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dovezi! Incompatibilul Chivu A COMPLOTAT ÎMPOTRIVA FABRICILOR care au creat locuri de muncă în Rovinari!

Postat acum

pe

Laurențiu Chivu, cel care a pierdut alegerile pentru funcția de primar al orașului Rovinari, în 2016, în fața lui Robert Dorin Filip, ține cu tot dinadinsul să se facă de râs, din nou, și intenționează să intre în competiție electorală cu actualul edil.

Chivu e însă într-o oarecare defensivă pentru că nu e sigur pe susținerea liberalilor, dar și-ar găsi un alt partid din partea căruia să candideze, numai că, perdantul, mai are o altă problemă: la finele acestui an poate rămâne incompatibil, definitiv, și poate pierde chiar dreptul de a mai deține o funcție publică în următorii trei ani, după ce, pe fond a eșuat în demersul său juridic de a anula raportul prin care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Și asta nu e tot: rovinărenii știu că, dincolo de circul perpetuu pe care l-a întreținut în Consiliul Local Rovinari, Chivu și-a pus pe unul dintre apropiații săi, Petre Goanță, să-l reclame la Inspecția în Construcții pe unul dintre investitorii care a construit una din cele două fabrici din oraș și a creat locuri de muncă pentru locuitorii urbei.

Indezirabilul Chivu

Liberalii par să nu riște pe mâna lui Laurențiu Chivu în alegerile locale din vara acestui an și să desemneze un alt candidat la Primăria Rovinari, ba chiar să-l susțină pe actualul primar, Robert Filip.

Chivu a picat în disgrația partidului, încă din toamna anului 2018 când a pierdut, la instanța de fond, procesul intentat ANI prin care a solicitat judecătorilor anularea raportului inspectorilor de integritate prin care a fost declarat incompatibil.

În luna iulie 2018, ANI a comunicat faptul că Laurențiu Chivu este incompatibil, deoarece în perioada 27 august 2014 – 04 septembrie 2015 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Raportul ANI a fost contestat, numai că, în luna noiembrie a aceluiași an, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins acțiunea. Chair în prima lună a anului trecut, consilierul liberal a declarat recurs împotriva deciziei magistraților doljeni, iar dosarul a primit termen, la Înalta Curte de Casație și Justiție abia pe 12 noiembrie 2020.

Soluția Curții de Apel Craiova este greu de schimbat, așa că, cel mai probabil, din această toamnă, Chivu și-ar pierde dreptul de a ocupa o funcție publică pentru următorii ani, în cazul în care decizia rămâne definitivă.

În acest context, liberalii nu mizează pe el la alegerile din luna iunie a acestui caz, iar cel legat de starea de incompatibilitate nu ar fi singurul motiv. Liberalii nu vor să se mai facă o data de râs cu Chivu și să fie învins în alegeri la un scor rușinos, susțin surse din partid, mai ales că din luna noiembrie își poate pierde calitatea de ales.

Chivu și ”măscăricii”, împotriva fabricilor din Rovinari

Într-o altă ordine de idei, din postura de consilier local și lider al grupului aleșilor PNL din Consiliul Local Rovinari, Laurențiu Chivu a întreținut o tensiune permanentă în forul dezisional al orașului minier. Practic grupul de consilieri liberali au generat un circ perpetuu și s-au ales cu porecla de ”măscărici”.

Pe lângă faptul că s-au opus la proiectele importante pentru comunitate, initiate de primarul Filip, aceștia au încercat să pună piedici investițiilor care au creat sute de locuri de muncă pentru rovinăreni și locuitorii din comunele învecinate orașului.

Concret, la începutul lui 2018, Chivu l-a pus pe Petre Goanță, un alt consilier liberal, să reclame la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Gorj că se execute lucrări fără autorizație la spațiul în care, în prezent, funcționează una din cele două fabrici edificate în ultimii trei ani în Rovinari.

Pe 22 februarie 2018, IJC Gorj a solicitat Primăriei Rovinari să verifice, în urma petiției lui Goanță, dacă constructorul fabricii s-a conformat la unele măsuri impuse, fiind reclamat faptul că s-au făcut unele recompartimentări prin desființarea unor pereți interiori. În aceste condiții, chiar primarul Filip a fost nevoit să sancționeze contravențional, atât beneficiarul cât și executantul lucrării.

Cu siguranță că atât Chivu, cât și ceilalți ”măscărici” din consiliul local, nu erau interesați decât de faptul ca acea fabrică să nu se realizeze, gândindu-se doar cum să-i pună piedici lui Filip, și în nici un caz la faptul că investiția crea locuri de muncă pentru concitadinii lor.

   CORINA ALBULESCU

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Achitat de Tribunalul Gorj, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor de Curtea de Apel Craiova

Postat acum

pe

Bărbatul de 61 de ani, din oraşul Ţicleni, care a stat 7 luni în închisoare pentru omor dar, a fost achitat la finalul anului trecut de Tribunalul Gorj, a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 10 ani de închisoare. Inculpatul a primit sentința pe 19 februarie, judecătorii din Craiova desființând sentința instanței din Gorj.

Ioan Vrînceanu a fost acuzat de omor, după ce şi-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeaşi situaţie cu Ţundrea”, a declarat, la acel moment, un consilier local din Ţicleni.

Bărbatul de 61 de ani, pensionar din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie a anului 2018, şi-a găsit concubina moartă în pat. Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor. Tribunalul Gorj, a dispus, însă, în ianuarie anul trecut, achitarea bărbatului. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

„Achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis judecătorii Tribunalului Gorj. În timpul procesului, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ca pensionarul să fie pus sub control judiciar. Tot magistrații aceleiași instanțe au decis: Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: „În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condiţiile art.60 C.p. În baza art.67 alin.1 C.p interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit a şi b Cp respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani”.

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

Minune: Un pod dintr-o comună din Gorj poate fi traversat doar vara!

Postat acum

pe

Un pod construit de autoritățile locale din Bumbesti-Pițic poate fi traversat de localnici doar vara, susține un ales local din comună. Acesta demonstrează că drumul spre pod este impracticabil.

„Felicitări dlui Nioață si angajatului de la primărie responsabil cu RESPINGEREA fondurilor europene pentru ca ne-au facut celebrii datorita faptului ca in comuna noastră exista o capodopera: PODUL DE VARA! Pana si Transfagaraseanul este inchis doar o anumită perioadă de timp într un an.Ceea ce șochează este ca poti sa traversezi acest pod doar cu ajutorul lui Dumnezeu, adică doar in zilele de vara cand nu plouă! Pe ce ati cheltuit banii daca drumul nu a fost amenajat?Proiectantul cum a gandit dimensiunea podului daca nu toate utilajele agricole il pot utiliza”, se întreabă un consilier USR din Bumbesti-Pițic.

Constructorul a crezut că face un pod de cale ferată pe care sa treaca vreo locomotiva, mai spune alesul.

„Inginerul responsabil de fondurile UE era ocupat intr un birou cu întocmirea unei oferte pentru Stăpân pe care sa o „ridice” pe SEAP si apoi sa fuga in alt birou ca sa o declare.castigatoare?Dirigintele de șantier încasează doar banii, fara sa verifice lucrarile conform legii”, completează Claudiu Golu.

 

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

70.000 de lei! Groapa de gunoi a încasat o nouă amendă

Postat acum

pe

Pentru că au expirat termenele la programul de măsuri stabilit de Garda Naţională de Mediu pentru combaterea disconfortului olfactiv generat de depozitul de deșeuri municipale Tg.Jiu, un nou control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a fost finalizat.

„În urma verificărilor efectuate, operatorului acestui depozit de deșeuri municipale, i-au fost imputate întârzieri în derularea măsurilor stabilite, motiv pentru care a fost aplicată o nouă sancțiune contravențională în valoare de 70 000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Practic, așa cum era de așteptat, operatorul gropii ecologice de gunoi a municipiului Târgu Jiu nu poate limita mirosul greu din zonă și măsurile de mediu. Cu siguranță nici după următoarea amendă, situația nu se va redresa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Sunny
07:1118:08 EET
Feels like: 5°C
Wind: 3km/h SSW
Humidity: 76%
Pressure: 1035.22mbar
UV index: 1
FriSatSun
17/4°C
15/1°C
11/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI