Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dovezi! Incompatibilul Chivu A COMPLOTAT ÎMPOTRIVA FABRICILOR care au creat locuri de muncă în Rovinari!

Postat acum

on

Laurențiu Chivu, cel care a pierdut alegerile pentru funcția de primar al orașului Rovinari, în 2016, în fața lui Robert Dorin Filip, ține cu tot dinadinsul să se facă de râs, din nou, și intenționează să intre în competiție electorală cu actualul edil.

Chivu e însă într-o oarecare defensivă pentru că nu e sigur pe susținerea liberalilor, dar și-ar găsi un alt partid din partea căruia să candideze, numai că, perdantul, mai are o altă problemă: la finele acestui an poate rămâne incompatibil, definitiv, și poate pierde chiar dreptul de a mai deține o funcție publică în următorii trei ani, după ce, pe fond a eșuat în demersul său juridic de a anula raportul prin care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Și asta nu e tot: rovinărenii știu că, dincolo de circul perpetuu pe care l-a întreținut în Consiliul Local Rovinari, Chivu și-a pus pe unul dintre apropiații săi, Petre Goanță, să-l reclame la Inspecția în Construcții pe unul dintre investitorii care a construit una din cele două fabrici din oraș și a creat locuri de muncă pentru locuitorii urbei.

Indezirabilul Chivu

Liberalii par să nu riște pe mâna lui Laurențiu Chivu în alegerile locale din vara acestui an și să desemneze un alt candidat la Primăria Rovinari, ba chiar să-l susțină pe actualul primar, Robert Filip.

Chivu a picat în disgrația partidului, încă din toamna anului 2018 când a pierdut, la instanța de fond, procesul intentat ANI prin care a solicitat judecătorilor anularea raportului inspectorilor de integritate prin care a fost declarat incompatibil.

În luna iulie 2018, ANI a comunicat faptul că Laurențiu Chivu este incompatibil, deoarece în perioada 27 august 2014 – 04 septembrie 2015 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Raportul ANI a fost contestat, numai că, în luna noiembrie a aceluiași an, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins acțiunea. Chair în prima lună a anului trecut, consilierul liberal a declarat recurs împotriva deciziei magistraților doljeni, iar dosarul a primit termen, la Înalta Curte de Casație și Justiție abia pe 12 noiembrie 2020.

Soluția Curții de Apel Craiova este greu de schimbat, așa că, cel mai probabil, din această toamnă, Chivu și-ar pierde dreptul de a ocupa o funcție publică pentru următorii ani, în cazul în care decizia rămâne definitivă.

În acest context, liberalii nu mizează pe el la alegerile din luna iunie a acestui caz, iar cel legat de starea de incompatibilitate nu ar fi singurul motiv. Liberalii nu vor să se mai facă o data de râs cu Chivu și să fie învins în alegeri la un scor rușinos, susțin surse din partid, mai ales că din luna noiembrie își poate pierde calitatea de ales.

Chivu și ”măscăricii”, împotriva fabricilor din Rovinari

Într-o altă ordine de idei, din postura de consilier local și lider al grupului aleșilor PNL din Consiliul Local Rovinari, Laurențiu Chivu a întreținut o tensiune permanentă în forul dezisional al orașului minier. Practic grupul de consilieri liberali au generat un circ perpetuu și s-au ales cu porecla de ”măscărici”.

Pe lângă faptul că s-au opus la proiectele importante pentru comunitate, initiate de primarul Filip, aceștia au încercat să pună piedici investițiilor care au creat sute de locuri de muncă pentru rovinăreni și locuitorii din comunele învecinate orașului.

Concret, la începutul lui 2018, Chivu l-a pus pe Petre Goanță, un alt consilier liberal, să reclame la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Gorj că se execute lucrări fără autorizație la spațiul în care, în prezent, funcționează una din cele două fabrici edificate în ultimii trei ani în Rovinari.

Pe 22 februarie 2018, IJC Gorj a solicitat Primăriei Rovinari să verifice, în urma petiției lui Goanță, dacă constructorul fabricii s-a conformat la unele măsuri impuse, fiind reclamat faptul că s-au făcut unele recompartimentări prin desființarea unor pereți interiori. În aceste condiții, chiar primarul Filip a fost nevoit să sancționeze contravențional, atât beneficiarul cât și executantul lucrării.

Cu siguranță că atât Chivu, cât și ceilalți ”măscărici” din consiliul local, nu erau interesați decât de faptul ca acea fabrică să nu se realizeze, gândindu-se doar cum să-i pună piedici lui Filip, și în nici un caz la faptul că investiția crea locuri de muncă pentru concitadinii lor.

   CORINA ALBULESCU

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

ABUZ. Inspectoratul Școlar Gorj a creat post de director adjunct pentru cumnatul primarului PSD de la Padeș! Pora a picat, de două ori, concursul pentru funcția de director!

Postat acum

on

De către

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a decis, la finele lunii august, numirea în funcția de director adjunct la Școala Gimnazială Padeș a lui Constantin Pora, cumnatul primarului PSD al comunei, Mihăiță Troacă.

Paradoxul este că postul de adjunct nu a fost în lista posturilor libere, pentru ocuparea căruia ar fi trebuit organizat concurs, însă când e vorba de cumnatul unui primar PSD, pentru cei care conduc, în prezent, destinele învățământului în Gorj nu a contat că Pora a picat de două ori la concursul pentru funcția de director, așa că ISJ a inventat o ”trambulină”.

Conducerea pesedistă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj continuă bătaia de joc la adresa învățământului din județ, în același mod în care a procedat și echipa liberală.

Inspectorul școlar general Marcela Mrejeru, în calitatea sa de președinte al Consiliului de Administrație al ISJ Gorj, a avizat, pe 23 august a.c., lista cadrelor didactice propuse pentru detașarea în interesul învățământului în funcțiile de director sau director adjunct.

Practic, conducerea ISJ a pregătit terenul pentru numirea clientelei de partid în aceste funcții. Așa se face că, peste numai două zile, pe 25 august, Consiliul de Administrație al ISJ l-a numit în postul de director adjunct la Școala Gimnazială Padeș pe Constantin Pora, consilier local PSD în comună, cumnat al primarului social-democrat Mihăiță Troacă.

 

Președinta Organizației de Femei a PSD Tg-Jiu, Marcela Mrejeru, a invocat ”interesul învățământului” și l-a numit pe colegul său de partid, Costel Pora, ”manager la director”, după cum se prezintă acesta pe Facebook, în contextul în care Pora a picat de două ori concursul pentru postul de director al instituției de învățământ.

Numirea e una abuzivă, având în vedere că unitatea școlară nu a solicitat acest post, de aceea nici nu a fost scos la nicio etapă de concurs din acest an și nu se afla în lista posturilor libere.

Pora nu e singuru pesedist căruia i s-a oferit cadou o funcție de conducere la unitățile de învățământ. Consilierul local PSD Gabriel Matei a fost și el numit în conducerea Școlii Nr.2 Motru. La Școala Gimnazială Mușetești, în postul de director, a fost numită președinta Organizației comunale de Femei a PSD, Elena Ghițan, consilier local.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Reacțiile lui Marcel Romanescu, înainte de investirea prefectului Cilibiu

Postat acum

on

De către

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, ca alți numeroși primari ai PNL Gorj, au participat astăzi la investirea noului prefect, Cristina Cilibiu. Deși primarul, lider al PNL Târgu Jiu, părea că a acceptat numirea și chiar a susținut că a felicitat-o telefonic pe Cilibiu încă de ieri, subliniind că, în sfârșit, un primar ajunge pe o astfel de funcție, gesturile sale la investire au trădat nervozitate și chiar o stare clară de neliniște.

Cert este că numirea Cristinei Cilibiu nu este doar cireașa de pe tort, liberalii prezenți la investire, cel de la Novaci, Cîlnic, Roșia de Amaradia, realizând că noul prefect revine în PNL la pachet cu senatorul Ion Iordache, care are toate șansele să preia președinția PNL Gorj.

Astfel, dacă după intervenția centrului și îndepărtarea lui Dan Vîlceanu de la cârma PNL Gorj, cel creditat cu cele mai mari șanse pentru funcția de lider al PNL Gorj a fost Marcel Romanescu, mutarea făcută de Iordache în privința noului prefect a schimbat total datele problemei.

Cu siguranță, prezența numeroasă din Sala Maură de astăzi a liberalilor de forță din PNL, a președintelui interimar Gigel Știrbu, a senatorului Ion Iordache și absența deputatul Vîlceanu a demonstrat schimbarea care se conturează în organizația județeană dar și acceptarea noilor veniți pe o poziție de forță la cârma PNL Gorj. 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Șefa Casei de Pensii, la consfătuirea de partid, cu mașina de serviciu! Cu PSD în suflet, pentru funcție și salariu!

Postat acum

on

De către

Nisipurile mișcătoare din mediul politic local i-a făcut, tot timpul, pe șefii serviciilor deconcentrate să caute sprijin la partidele aflate la putere, indiferent dacă, zilnic, zgâriau la alte uși. Așa se face că, la ultima întâlnire a social-democraților, care a avut loc, în urmă cu o săptămână, la un restaurant din zona mall-ului din Tg-Jiu, au participat mai mulți șefi ai instituțiilor deconcentrate printre care și Ioana Talău, șefa Casei de Pensii Gorj.

Ioana Talău, a avut susținere puternică în PSD, până în urmă cu doi ani, când și-a pierdut funcția de director executiv al Casei de Pensii. La acel moment, directoarea făcuse o solicitare de prelungire a mandatului, însă în loc de răspuns a primit un ordin de pensionare. Totul s-a tranșat în instanță, așa că după două luni, Ioana Talău a revenit în funcție. A reușit să suspende, inițial, și mai apoi să anuleze ordinul de pensionare, însă trebuie remercat că, niciuna din cele două sentințe nu a fost atacată de Casa Națională de Pensii.

În prezent, Ioana Talău încasează și salariu, în jur de 89.000 de lei pe an, adică 7.400 de lei, lunar, la care se adaugă și o pensie pentru limită de vârstă.

Directoarea Casei de Pensii a fost prezentă, luni, 5 septembrie a.c., la întâlnirea social-democraților gorjeni pentru a arăta că rezonează din punct de vedere politic cu partidul din care face și șeful său, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ioana Talău a venit la consfătuirea de partid cu Dacia Duster a instituției, după orele de program, în contextul în care are în garaj un Audi Q3, proprietate personală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR