Home / EVENIMENTE / Dosar penal pentru răspândirea necontrolată a virusului SARS Cov 2 la Spitalul Județean de Urgență!

Dosar penal pentru răspândirea necontrolată a virusului SARS Cov 2 la Spitalul Județean de Urgență!

În temeiul art. 292 C.p.p., Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat astăzi din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 și 2 CP, urmare a mai multor articole din presa locală, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului SARS-Cov-2, precum și la pacienții internați în această unitate spitalicească.

De asemenea, s-a reținut că, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg- Jiu, nu există circuite epidemiologice și nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical și a personalului TESA, care în prezent se afla în izolare la domiciliu.

Declarațiile din presa locală a unei persoane infectate cu virusul SARS- Cov-2, pe perioada internării acesteia în Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, au relevat faptul că persoana respectivă a fost infectată cu virusul SARS-Cov-2 ca urmare a neglijenței, manifestată de personalul medical. Cadrele medicale, citate de publicații, au relatat că măsurile dispuse de conducerea spitalului nu corespund protocoalelor și măsurilor epidemiologice necesare în vederea combaterii virusului SARS-Cov-2.

Cauza a fost înregistrată la data de 05.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1330/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 si 2 C.p.., cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *