Connect with us

EVENIMENTE

Dosar penal pentru răspândirea necontrolată a virusului SARS Cov 2 la Spitalul Județean de Urgență!

Postat acum

on

În temeiul art. 292 C.p.p., Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat astăzi din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 și 2 CP, urmare a mai multor articole din presa locală, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului SARS-Cov-2, precum și la pacienții internați în această unitate spitalicească.

De asemenea, s-a reținut că, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg- Jiu, nu există circuite epidemiologice și nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical și a personalului TESA, care în prezent se afla în izolare la domiciliu.

Declarațiile din presa locală a unei persoane infectate cu virusul SARS- Cov-2, pe perioada internării acesteia în Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, au relevat faptul că persoana respectivă a fost infectată cu virusul SARS-Cov-2 ca urmare a neglijenței, manifestată de personalul medical. Cadrele medicale, citate de publicații, au relatat că măsurile dispuse de conducerea spitalului nu corespund protocoalelor și măsurilor epidemiologice necesare în vederea combaterii virusului SARS-Cov-2.

Cauza a fost înregistrată la data de 05.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1330/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 si 2 C.p.., cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Un avion utilitar a survolat de la prima oră municipiul Târgu Jiu

Postat acum

on

Un avion utilitar a survolat de la prima oră municipiul Târgu Jiu. A fost prima etapă a campaniei de dezinsecție realizată de municipalitate. În același timp a fost declanșată dezinsecția la sol. Astfel de acțiuni vor continua pe perioada verii. Obiectivul este stârpirea țânțarilor și a căpușelor.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Amenzi pentru pescari pe final de prohibiție

Postat acum

on

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean au verificat mai multe fonduri cinegetice în această perioadă, fiind identificate persoane fizice ce procedau la pescuirea în habitat piscicol natural.
Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 lei cât și avertismente, atât pentru pescuirea speciilor de viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție, cât și pentru lipsa permiselor de pescuit. Prohibiția se încheie pe 8 iunie.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Arde o mașină la Scoarța

Postat acum

on

De către

Un autoturism arde pe marginea drumului, pe raza localității Copăcioasa. Participanții la trafic au trecut pe lângă autoturismul care ardea că o torță, fără să își explice ce s-a întâmplat. Mașina se afla la mică distanță de o societate comercială care se ocupă de dezmembrări auto. Proprietarul nu era în apropiere și nici cineva care sa fi încercat să stingă incendiul.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR