Connect with us

EVENIMENTE

Dosar penal pentru răspândirea necontrolată a virusului SARS Cov 2 la Spitalul Județean de Urgență!

Postat acum

on

În temeiul art. 292 C.p.p., Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat astăzi din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 și 2 CP, urmare a mai multor articole din presa locală, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului SARS-Cov-2, precum și la pacienții internați în această unitate spitalicească.

De asemenea, s-a reținut că, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg- Jiu, nu există circuite epidemiologice și nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical și a personalului TESA, care în prezent se afla în izolare la domiciliu.

Declarațiile din presa locală a unei persoane infectate cu virusul SARS- Cov-2, pe perioada internării acesteia în Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, au relevat faptul că persoana respectivă a fost infectată cu virusul SARS-Cov-2 ca urmare a neglijenței, manifestată de personalul medical. Cadrele medicale, citate de publicații, au relatat că măsurile dispuse de conducerea spitalului nu corespund protocoalelor și măsurilor epidemiologice necesare în vederea combaterii virusului SARS-Cov-2.

Cauza a fost înregistrată la data de 05.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1330/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 si 2 C.p.., cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A intrat cu mașina în gard, lângă barajul de pe Jiu

Postat acum

on

De către

Un accident rutier s-a petrecut în această după-amiază, la barajul de pe Jiu, de pe centura municipiului Târgu Jiu. Un autoturism scăpat de sub control a intrat în gardul de protecție. Revenim cu detalii

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Recidivist, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Postat acum

on

De către

Un gorjean, recidivist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după ce l-a bătut cu pumnii și picioarele pe un consătean din Dănciulești, cu care era în conflict. Victima a suferit leziuni interne și a fost operată de urgență.
”În după-amiaza zilei de 04.11.2023, în jurul orelor 16:04, pe fondul unei stări conflictuale recente (un conflict fizic minor desfășurat anterior la localul aparținând SC RALSOFAD SRL din aceiași localitate), inculpatul C.E., aflat în stare de recidivă, după ce s-a întâlnit cu persoana vătămată D.I., pe Strada Principală din satul Obârșia, comuna Dănciulești, județul Gorj, l-a lovit puternic și repetat pe aceasta, cu pumnii și mai ales cu picioarele, în zona toraco-abdominală, provocându-i astfel leziuni interne grave care i-au pus în pericol viața şi care, fără intervenţia chirurgicală de urgenţă, ar fi condus în mod previzibil la deces”, arată un comunicat emis de procurorii gorjeni.
În data de 05.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi reţinerea acestuia pe o durată de 24 de ore, ulterior cerând arestarea preventivă a agresorului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trei drumuri din Gorj, închise până la primăvară

Postat acum

on

De către

Trei sectoare de drum din județul Gorj vor fi închise pe timpul iernii. Consiliul Județean a anunțat măsuri speciale, după o analiză. Reprezentanții județului au anunțat că traficul pe cele trei drumuri va rămâne blocat până la data de 15 martie 2024.
Drumurile închise sunt: DJ 664 Schela – limita județului Hunedoara;
DJ 672C Runcu – Cheile Sohodolului – limita județului Hunedoara; DJ 662 Vladimir – Hurezani.
Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că măsura a fost luată pentru a preîntâmpina eventuale accidente.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!