Home / EVENIMENTE / DECIZIE: Barurile, INCHISE în șase comune și un oraș din Gorj! Masca, obligatorie, în zonele aglomerate!

DECIZIE: Barurile, INCHISE în șase comune și un oraș din Gorj! Masca, obligatorie, în zonele aglomerate!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Gorj a decis, vineri, 9 octombrie a.c., suspendarea activităților cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în alte șapte localități din Gorj în care rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit limita de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

De asemenea, CJSU a stabilit că în comunele Stănești, Săcelu, Negomir, Mușetești, Alimpești, Ciuperceni și în orașul Novaci, cu excepția zonei montane Rânca, se suspendă activitățile cu publicul ale instituțiilor de spectacole și concerte, a sălilor cu jocuri de noroc, a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, iar instituțiile publice și private din aceste zone au obligația să organizeze programul de lucru în regim de muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului.

Mai mult, CJSU a hotărât instituirea obligativității purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale în zonele aglomerate (zonele urbane cu trafic pietonal intens, piețe, magazine, târguri, școli, licee, grădinițe, etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *