Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cuțitarul Alinuș are mai multe victime înjunghiate! S-a tăvălit și cu polițiștii locali!

Postat acum

on

Alinuș, așa cum e cunoscut de tot cartierul, a căpătat notorietate în zona Piața Mică – Nicolae Titulescu, din cauza deselor scandaluri în care a fost implicat. Are 20 de ani acum, dar poartă briceagul la el din adolescență. A ajuns prin arestul poliției de vreo două ori, după ce a înjunghiat alte trei persoane. Acum e pentru a treia oară. A lovit cu cuțitul un tânăr de 27 de ani cu care băuse într-un apartament din zona în care locuia. În urmă cu nici un an s-a tăvălit cu polițiștii locali prin fața blocului. Niciodată nu a fost arestat, pentru că niciun procuror nu a mers cu propunere în fața instanței…

Tribunalul Gorj a judecat, duminică seara, propunerea de arestare preventive a lui Alinuș, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, dar instanța nu a publicat soluția adoptată. De fapt, instanța nu are obiceiul să publice, decât rareori, soluțiile cu privire la măsurile preventive.

Sâmbătă seara, în jurul orelor 23, 10, ”pe fondul unui conflict spontan generat de consumul de alcool, tânărul de 20 de ani a lovit cu un cuțit tip briceag un alt bărbat, de 27 de ani, provocându-i leziuni. Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea documentării întregii activități infracționale a tânărului, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propuneri legale”, a transmis IPJ Gorj.

Alinuș a fost reținut, inițial, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Până după miezul nopții de duminică spre luni, tribunalul nu afișase soluția în cazul lui Alinuș, deși procesul privind măsura arestării era programat să înceapă la orele 20,00.

În urmă cu vreo trei ani l-a înjunghiat cu briceagul pe un bărbat, pe strada Minerilor, pentru că a refuzat să-i dea bani.

În luna mai a anului trecut, Alinuș l-a înjunghiat cu un cuţit în abdomen pe un bărbat, cauzându-i leziuni care necesitau, pentru vindecare 35- 40 de zile îngrijiri medicale. Bărbatul coborâse din autoturism să-i ceară socoteală lui Alinuș pentru că acesta lovise cu piciorul portiera mașinii, care tocmai îi dăduse prioritate la o trecere de pietoni.

Peste numai câteva zile, tânărul de 20 de ani a avut o altercație cu polițiștii locali. Practic, în momentul în care au încercat să-l imobilizeze, acesta a opus rezistentă și i-a pus la pământ. Alinuș băuse bine cu prietenii și s-a luat la harță cu polițiștii locali care le atrăseseră atenția că fac gălăgie, iar vecinii chefliilor reclamaseră deranjul. La un moment dat, pe filmare se vede cum Alinuș s-a prăbușit pe caldarâm împreună cu cei doi polițiști care încercau să-l imobilizeze și cu bunica sa, care voia să-și extragă nepotul din ghearele polițiștilor.

Alinuș a ajuns, pentru prima oară, în beciul IPJ Gorj, pentru 24 de ore, după ce la începutul lunii mai 2021 i-a adresat amenințări cu acte de violență, unui bărbat, iar apoi a scos un cuțitul cu intenția de a-l înjunghia. Episodul violent i-a provocat o stare de temere atât bărbatului, cât și tinerei cu care acesta se afla în mașină.

Niciodată, procurorii nu au propus arestarea sa, ci s-au rezumat la măsuri preventive mai blânde.

Revenim cu detalii despre soluția adoptată de judecători!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Tupeu maxim, un șofer din Târgu Jiu a fugit de polițiștii locali

Postat acum

on

De către

Tupeu de tupeu, astăzi, pentru un șofer oprit de un echipaj al Poliției Locale Târgu Jiu. Acesta nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor și chiar a încercat să de-a cu mașina peste unul dintre agenți. Într-un final a dat cu spatele și a plecat fără să încaseze amenda pe care o pregăteau localii.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

În timp de AGA și CA dorm, Paraschiv îl angajează ȘEF în Transloc pe amicul său Horhoianu

Postat acum

on

De către

Concursurile cu circuit închis de la societatea de transport public Transloc SA, deținută de Consiliul Local al Municipiului Tg-Jiu și subvenționată cu 2 milioane de euro, anual, din banii târgujienilor, sunt tolerate de reprezentanții municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor, dar și de către Consiliul de Administrație. Practic, la Transloc SA, legile directorului general Mihai Paraschiv sunt mai presus de oricare alt act normativ care ar trebui să reglementeze activitatea societății comerciale.

Transloc SA a scos la concurs un post de coordonator activitate ridicări auto și unul de legător de sarcină. Așa zisul concurs nu respectă regulile minimale de transparență și publicitate, în contextul în care despre acesta s-a știut doar de la avizierul aflat în curtea societății. Procedura aflată în afara cadrului legal este tolerată atât de consilierii locali PNL Emilian David și Ion Slivilescu, reprezentanții municipalității în AGA, cât și de Consiliul de Administrație, dar și de structura de Resurse Umane a societății și de cei desemnați în comisia de evaluare și selecție.


Potrivit procesului-verbal afișat la avizierul Transloc SA, în urma selecției de dosare, pentru fiecare din cele două posturi a fost admis câte un singur candidat. Astfel, pentru postul de legător de sarcină va concura Eduard Teodor Pirici, iar pentru cel de coordonator activitate ridicări auto, singurul dosar admis este cel al lui Sebastian Bogdan Horhoianu, amicul directorului general al Transloc SA, Mihai Paraschiv și colegi, mulți ani, în organizația PNL Tg-Jiu.

Trebuie spus că, în urmă cu mai bine de doi ani, soția lui Horhoianu a fost și ea încadrată, direct, pe un post de economist la Transloc.

Acuzații

Horhoianu deține două spălătorii auto în Tg-Jiu și, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, a fost consilier al lui Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Anterior, Horhoianu a manageriat punctul de lucru de la Tg-Jiu al firmei IFTPR SRL, care deschisese un centru de pregătire profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturi. Până în 2021, firma a fost condusă de către Gabor Sandor, în calitate de preşedinte/proprietar/fondator, potrivit unei scrisori deschise a Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) remisă premierului Nicolae Ciucă și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Printre altele, COTAR semnala faptul că, În perioada 2019 – 2022, centrul de pregătire şi perfecţionare profesională SC IFPTR SRL, punctul de lucru din Tg. Jiu, A EFECTUAT CURSURI DE PREGĂTIRE ŞI PERFECŢIONARE PENTRU INSTRUCTORI AUTO ŞI PENTRU PROFESORI DE LEGISLAŢIE RUTIERĂ, FĂRĂ A DEŢINE AUTORIZAŢIE VALABILĂ, eliberată potrivit legislaţiei în vigoare. Această faptă a fost constatată de ISCTR, în urma unui control la inceputul lunii noiembrie 2022, dispunându-se măsura retragerii autorizaţiei centrului de pregătire şi perfecţionare în cauză. (…)Cu alte cuvinte, acest centru de pregătire IFPTR Târgu Jiu, a facilitat în perioada 2019 – 2022, prin încălcarea legii, obţinerea unor certificate de pregătire profesională de instructori auto şi profesori de legislaţie, pentru 66 de persoane. SC IFPTR SRL a fost condusă până în 2021 de către domnul secretar de stat Gabor Sandor, în calitate de preşedinte/proprietar/fondator etc al societăţii/fundaţiei, care ştia cu siguranţă ce se întâmplă la punctul de lucru din Tg. Jiu, pentru că acesta coordona activitatea societăţii pe toată ţara, avea evidenţa fiecărui punct de lucru privind persoanele înscrise la cursuri, tipurile de cursuri şi promovarea candidaţilor la examenele susţinute. Mai mult decât atât, managerul centrului de pregătire din Târgu Jiu a fost în perioada menţionată Bogdan Horhoianu care, după numirea domnului Gabor Sandor în funcţia de secretar de stat, a devenit consilier personal la cabinetul acestuia în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, apoi s-a întors la conducerea centrului de la Târgu Jiu, precizează sursa citată.


În final, COTAR a cerut transmiterea datelor deţinute la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu privire la faptele săvârşite de către SC IFPTR TG. JIU către instituţiile competente în domeniul legislaţiei penale.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fiul lui Traian Pătrășcoiu, la un pas să preia locul Doinei Isar la SGA Gorj

Postat acum

on

De către

Conducerea SGA Gorj a transmis referatul de numire în funcția, lăsată vacantă de către Doina Isar de inginer șef la Serviciul de Gospodărire a Apelor, pentru Șerban Pătrășcoiu. Acesta este fiul șefului de la Aparegio și lucrează de șapte ani la Inspecție în cadrul SGA Gorj, după ce anterior a prestat, pentru scurt timp, la Biroul Tehnic.

În prezent, Șerban Pătrășcoiu este inspector în cadrul Biroului Inspecția Apelor. Nu se laudă cu amenzi date singur ci, doar in echipa cu colegii de la Craiova, acesta fiind inginer cu specializare instalații fitosanitare. Promovarea lui Șerban Pătrășcoiu este vehiculată însă de mai mult timp, încă de când postul avea ocupant pe Doina Isar care însă abia recent a intrat la pensie. Postul va fi ocupat în interimat până la organizarea unui concurs.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR