Connect with us

ACTUALITATE

Cuplurile care doresc să se căsătorească își pot face certificatul medical prenupțial în cadrul Ambulatoriului SJU

Postat acum

on

Cabinetul de Planificare familială funcționează în cadrul Ambulatoriului (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, sediul de pe strada Progresului, nr. 18 (Spitalul 700). Cuplurile care doresc să se căsătorească își pot face certificatul medical prenupțial la acest cabinet contra sumei de 120 lei/persoană.

Anual sunt eliberate la Cabinetul de Planning câteva sute de astfel de certificate. Din cauza pandemiei, numărul de certificate medicale prenupțiale eliberate de medicii din cadrul Cabinetului de Planificare famială în cursul anului 2020 a fost mai mic – 260 certificate emise. Iar de la începutul acestui an și până în prezent, au fost eliberate 309 de certificate medicale prenupțiale.

Investigațiile medicale pe baza cărora se eliberează certificatul medical prenuptial necesită pentru efectuare câteva ore dintr-o singură zi lucrătoare (până la ora 13:30).

Analizele medicale pe care tinerii cre doresc să se căsătorească le fac sunt următoarele: analize de sânge pentru detectarea infecției cu HIV și a sifilisului, radiografie cardiopulmonară pentru detectarea TBC pulmonară și un consult psihiatrie care să determine dacă partenerii sunt apți psihic în vederea căsătoriei.

La Cabinetul de Planificare familială activează două cadre medicale: medicul primar Viorela Flitan și medicul specialist Cristina Cornoiu.
„Eliberarea acestor certificate este doar o parte a activității noastre de la acest cabinet medical. Lumea se căsătorește și vin pentru a își face aceste certificate aici, la SJU Târgu-Jiu. Îi și consiliem, discutăm mult cu dumnealor. Este bine să vină pentru a fi informați”, a spus medicul primar Viorela Flitan.

„Eliberăm aceste certificate medicale, sunt patru consulturi care se fac pentru aceste certificate. Avantajul este că aceste analize se fac în aceeași zi, dacă cuplul vine la ora 08:00 până la ora 13:30 vor avea acel certificat. La final, consiliez cuplul, în principal mă refer la prevenția bolilor cu transmitere sexuală și pentru alegerea momentului optim când își doresc o sarcină. Se face și consiliere pre-gravidică, căci o femeie care își dorește să aibă un copil, trebuie să știe că este nevoie să își facă anumite analize medicale”, a afirmat medicul specialist Cristina Cornoiu.

Așadar, vă puteți adresa specialiștilor din cadrul Cabinetului de Planificare familială din cadrul Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu. Nu aveți nevoie de programare și nici de trimitere de la medicul de familie, ci doar de cartea de identitate!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Utilaj care transportă victimele în munte

Postat acum

on

De către

Salvamontiștii gorjeni au intrat în posesia unui utilaj de intervenție în munte, care poate transporta victimele pe teren accidentat. Noul echipament va fi folosit atât la căratul echipamentelor, cât și al persoanelor rănite, cu tot cu targă. În ultima perioadă, salvamontiștii au fost dotați cu echipamente și tehnici moderne, care ajută la căutarea victimelor sau a persoanelor dispărute. Serviciul de la Târgu Jiu dispune de o dronă subacvatică, pentru căutarea victimelor înecate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A exercitat acte de violență asupra unui membru al familiei! A fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Radulescu Dumitru, deținut al Penitenciarului Târgu Jiu, condamnat în 2021 de o instanță a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pentru violență în familie, la 1 an și patru luni de închisoare cu executare și încă șase luni pentru distrugere, a fost eliberat condiționat de o instanță a Judecătoriei din municipiu. Acesta a ajuns după gratii pentru că era recidivist. A executat însă doar o parte din pedeapsa pusă în aplicare în acest an prin ordinul Nr.530/2022 asta deoarece comisia pentru liberare condiționată din Penitenciarul Târgu Jiu a decis că acesta poate fi pus în libertate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O absolventă de Drept din Gorj, care și-a finalizat studiile cu media 9.70, caută de șase luni un loc de muncă

Postat acum

on

De către

Adela Maria Drăghescu, o tânără absolventă a Facultății de Drept, a postat pe rețelele de socializare în urmă cu șase luni că își caută de muncă, în Târgu Jiu. Tânăra explica atunci că are studii, nu și experiență dar nu se teme de muncă. Mai multe persoane i-au indicat un serviciu plătit cu aproape 3000 de lei lunar la o casă de pariuri, un job de broker de asigurări ori de casieră la o casa de schimb valutar. Tabăra a ales până a cules, cert este că recent a revenit cu anunțul de angajare astfel:

Absolventă a facultății de Drept (medie generală 9,86; medie absolvire 9,70) și masterat în Drept (media 10); modul 1 si modul 2, cu examen de titularizare în învățământ absolvit, caut loc de muncă, preferabil începând după data de 25 august. Sunt conștientă că nu voi găsi un loc de muncă pe măsura studiilor terminate dar conform principiului nici o muncă nu este rușinoasă atâta timp cât obții un ban cinstit, consider că totul are un început și nimeni nu s-a născut direct în fruntea piramidei ( excepție cei cu bani și relații ). Menționez faptul că nu am experiență dar am dorință și voință de a învăța indiferent care ar fi domeniul, singura pretenție ar fi respectul reciproc dintre angajat și angajator și înțelegere reciprocă. Precizez, faptul că momentan sunt în șomaj în urma finalizării studiilor masterale”.

Cei care i-au văzut noul anunț au fost mai mult decât binevoitori și i-au indicat tinerei locuri de muncă în mai multe domenii. Unii i-au transmis chiar că are prea multă pregătire și că nu îi pot oferi decât ceva pe studii medii.

În situația Adelei sunt însă numeroși absolvenți ai facultăților din Gorj și numai. În lipsa oportunităților, tinerii absolvenți aleg însă să plece din județ pentru orașe mari în care oferta de locuri de muncă este mult mai generoasă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR