Connect with us

ACTUALITATE

Cuplurile care doresc să se căsătorească își pot face certificatul medical prenupțial în cadrul Ambulatoriului SJU

Postat acum

on

Cabinetul de Planificare familială funcționează în cadrul Ambulatoriului (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, sediul de pe strada Progresului, nr. 18 (Spitalul 700). Cuplurile care doresc să se căsătorească își pot face certificatul medical prenupțial la acest cabinet contra sumei de 120 lei/persoană.

Anual sunt eliberate la Cabinetul de Planning câteva sute de astfel de certificate. Din cauza pandemiei, numărul de certificate medicale prenupțiale eliberate de medicii din cadrul Cabinetului de Planificare famială în cursul anului 2020 a fost mai mic – 260 certificate emise. Iar de la începutul acestui an și până în prezent, au fost eliberate 309 de certificate medicale prenupțiale.

Investigațiile medicale pe baza cărora se eliberează certificatul medical prenuptial necesită pentru efectuare câteva ore dintr-o singură zi lucrătoare (până la ora 13:30).

Analizele medicale pe care tinerii cre doresc să se căsătorească le fac sunt următoarele: analize de sânge pentru detectarea infecției cu HIV și a sifilisului, radiografie cardiopulmonară pentru detectarea TBC pulmonară și un consult psihiatrie care să determine dacă partenerii sunt apți psihic în vederea căsătoriei.

La Cabinetul de Planificare familială activează două cadre medicale: medicul primar Viorela Flitan și medicul specialist Cristina Cornoiu.
„Eliberarea acestor certificate este doar o parte a activității noastre de la acest cabinet medical. Lumea se căsătorește și vin pentru a își face aceste certificate aici, la SJU Târgu-Jiu. Îi și consiliem, discutăm mult cu dumnealor. Este bine să vină pentru a fi informați”, a spus medicul primar Viorela Flitan.

„Eliberăm aceste certificate medicale, sunt patru consulturi care se fac pentru aceste certificate. Avantajul este că aceste analize se fac în aceeași zi, dacă cuplul vine la ora 08:00 până la ora 13:30 vor avea acel certificat. La final, consiliez cuplul, în principal mă refer la prevenția bolilor cu transmitere sexuală și pentru alegerea momentului optim când își doresc o sarcină. Se face și consiliere pre-gravidică, căci o femeie care își dorește să aibă un copil, trebuie să știe că este nevoie să își facă anumite analize medicale”, a afirmat medicul specialist Cristina Cornoiu.

Așadar, vă puteți adresa specialiștilor din cadrul Cabinetului de Planificare familială din cadrul Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu. Nu aveți nevoie de programare și nici de trimitere de la medicul de familie, ci doar de cartea de identitate!

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Oficial. Facturile greșite trebuie recalculate în 15 zile

Postat acum

on

De către

Facturile emise greșit trebuie recalculate în 15 zile. Este decizia guvernului, care a stabilit azi că furnizorii de energie au obligația de a recalcula facturile, în care nu au fost aplicate mecanismele de plafonare şi compensare, furnizorii având obligaţia recalculării în termen de 15 zile. „Furnizorii au obligaţia să le recalculeze fără penalităţi în termen de 15 zile şi, de asemenea, pe perioada acestor de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În Gorj, mai multe unități publice au primit facturi uriașe, de câteva ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Bărbat reținut pentru hărțuire. Victima, o femeie din Motru

Postat acum

on

De către

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 34 de ani, din comuna Bala, județul Mehedinți, bănuit de săvârșirea infracțiunii de hărțuire.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi hărțuit o femeie, de 32 ani, din municipiul Motru, prin trimiterea unor mesaje în mod repetat, pe mai multe căi de comunicare.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Frigul a pornit cinci grupuri la Complexul Oltenia

Postat acum

on

De către

Iarna dovedește din nou că producția de energie pe bază de cărbune este esențială, în sistemul energetic din România. Complexul Energetic Oltenia funcționează cu cinci grupuri, trei în Gorj și două în Craiova. Conform reprezentanților CEO, la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune blocurile energetice 3 și 4, ambele încărcate la capacitate maximă. La Termocentrala de la Turceni este funcțional grupul energetic numărul 4, la Sucursala Electrocentrale Ișalnița este pornit blocul energetic numărul 7, iar la Sucursala Electrocentrale Craiova 2, grupul energetic 1.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR