Connect with us

ACTUALITATE

CORONAVIRUS: ALERTĂ! 16 decese în ultimele 24 de ore în Gorj

Postat acum

on

În data de 19 octombrie 2021, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

-1155 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;

– 12429 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 11374 persoane vindecate, externate și la domiciliu; 472 persoane internate în spital și 583 persoane decedate.
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate 16 decese:
– bărbat în vârstă de 38 ani (nevaccinat) – comorbidități: neoplasm tiroidian, metastaze ganglionare;
– femeie în vârstă de 45 ani (nevaccinată) – comorbidități: diabet zaharat tip II;
– bărbat în vârstă de 52 ani (nevaccinat) – comorbidități: boală cronică renală stadiul V, diabet zaharat insulino-dependent, hipertensiune arterială, encefalopatie uremică, psoriazis vulgar și artropatie psoriazică.
– bărbat în vârstă de 62 ani (nevaccinat) – comorbidități: hepatită cronică, hepatosteatoză și hipertensiune arterială;
– femeie în vârstă de 63 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate și tulburare depresivă majoră.
– femeie în vârstă de 64 ani (vaccinată) – comorbidități: LLC (leucemie limfocitară cronică) și obezitate;
– bărbat în vârstă de 68 ani (nevaccinat) – comorbidități: fibrilație atrială și hipertensiune arterială;
– bărbat în vârstă de 71 ani (nevaccinat) – comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație atrială, dislipidemie, insuficiență cardiacă,
hepatomegalie și adenom de prostată;
– bărbat în vârstă de 73 ani (nevaccinat) – comorbidități: CICD (cardiopatie ishemică cronică dureroasă);
– femeie în vârstă de 75 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială;
– femeie în vârstă de 76 ani (nevaccinată) – comorbidități: insuficiență
cardiacă, hipertensiune arterială și steatoză hepatică;
– bărbat în vârstă de 80 ani (nevaccinat) – comorbidități: hipertensiune
arterială;
– bărbat în vârstă de 82 ani (nevaccinat) – comorbidități: fibrilație atrială permanentă și boala Parkinson;
– femeie în vârstă de 84 ani (nevaccinată) – comorbidități: obezitate gradul 2, hipertensiune arterială și diabet zaharat tip II ;
– femeie în vârstă de 84 ani (nevaccinată) – comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și obezitate gradul 1/2;
– femeie în vârstă de 89 ani (vaccinată)- comorbidități: bloc de ramură dreaptă, CICD, ateromatoză și BPOC (bronhopneumopatie cronică obstructivă).
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 114 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 733 teste efectuate, situația prezentându-se astfel:
– 130 teste RT- PCR efectuate: – 17 rezultate pozitive
– 20 rezultate pozitive, la retestare
– 93 rezultate negative;
– 603 teste rapide efectuate: – 97 rezultate pozitive;
-506 rezultate negative.
Până astăzi, 19 octombrie 2021, ora 14.00, s-au primit 186877 doze vaccin anti-Covid și au fost administrate 159786 doze, dintre care:
– 62588 doza a II-a;
– 8042 doza a III-a.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Utilaj care transportă victimele în munte

Postat acum

on

De către

Salvamontiștii gorjeni au intrat în posesia unui utilaj de intervenție în munte, care poate transporta victimele pe teren accidentat. Noul echipament va fi folosit atât la căratul echipamentelor, cât și al persoanelor rănite, cu tot cu targă. În ultima perioadă, salvamontiștii au fost dotați cu echipamente și tehnici moderne, care ajută la căutarea victimelor sau a persoanelor dispărute. Serviciul de la Târgu Jiu dispune de o dronă subacvatică, pentru căutarea victimelor înecate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A exercitat acte de violență asupra unui membru al familiei! A fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Radulescu Dumitru, deținut al Penitenciarului Târgu Jiu, condamnat în 2021 de o instanță a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pentru violență în familie, la 1 an și patru luni de închisoare cu executare și încă șase luni pentru distrugere, a fost eliberat condiționat de o instanță a Judecătoriei din municipiu. Acesta a ajuns după gratii pentru că era recidivist. A executat însă doar o parte din pedeapsa pusă în aplicare în acest an prin ordinul Nr.530/2022 asta deoarece comisia pentru liberare condiționată din Penitenciarul Târgu Jiu a decis că acesta poate fi pus în libertate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O absolventă de Drept din Gorj, care și-a finalizat studiile cu media 9.70, caută de șase luni un loc de muncă

Postat acum

on

De către

Adela Maria Drăghescu, o tânără absolventă a Facultății de Drept, a postat pe rețelele de socializare în urmă cu șase luni că își caută de muncă, în Târgu Jiu. Tânăra explica atunci că are studii, nu și experiență dar nu se teme de muncă. Mai multe persoane i-au indicat un serviciu plătit cu aproape 3000 de lei lunar la o casă de pariuri, un job de broker de asigurări ori de casieră la o casa de schimb valutar. Tabăra a ales până a cules, cert este că recent a revenit cu anunțul de angajare astfel:

Absolventă a facultății de Drept (medie generală 9,86; medie absolvire 9,70) și masterat în Drept (media 10); modul 1 si modul 2, cu examen de titularizare în învățământ absolvit, caut loc de muncă, preferabil începând după data de 25 august. Sunt conștientă că nu voi găsi un loc de muncă pe măsura studiilor terminate dar conform principiului nici o muncă nu este rușinoasă atâta timp cât obții un ban cinstit, consider că totul are un început și nimeni nu s-a născut direct în fruntea piramidei ( excepție cei cu bani și relații ). Menționez faptul că nu am experiență dar am dorință și voință de a învăța indiferent care ar fi domeniul, singura pretenție ar fi respectul reciproc dintre angajat și angajator și înțelegere reciprocă. Precizez, faptul că momentan sunt în șomaj în urma finalizării studiilor masterale”.

Cei care i-au văzut noul anunț au fost mai mult decât binevoitori și i-au indicat tinerei locuri de muncă în mai multe domenii. Unii i-au transmis chiar că are prea multă pregătire și că nu îi pot oferi decât ceva pe studii medii.

În situația Adelei sunt însă numeroși absolvenți ai facultăților din Gorj și numai. În lipsa oportunităților, tinerii absolvenți aleg însă să plece din județ pentru orașe mari în care oferta de locuri de muncă este mult mai generoasă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR