Connect with us

ACTUALITATE

CORONAVIRUS: ALERTĂ! 16 decese în ultimele 24 de ore în Gorj

Postat acum

on

În data de 19 octombrie 2021, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

-1155 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;

– 12429 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 11374 persoane vindecate, externate și la domiciliu; 472 persoane internate în spital și 583 persoane decedate.
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate 16 decese:
– bărbat în vârstă de 38 ani (nevaccinat) – comorbidități: neoplasm tiroidian, metastaze ganglionare;
– femeie în vârstă de 45 ani (nevaccinată) – comorbidități: diabet zaharat tip II;
– bărbat în vârstă de 52 ani (nevaccinat) – comorbidități: boală cronică renală stadiul V, diabet zaharat insulino-dependent, hipertensiune arterială, encefalopatie uremică, psoriazis vulgar și artropatie psoriazică.
– bărbat în vârstă de 62 ani (nevaccinat) – comorbidități: hepatită cronică, hepatosteatoză și hipertensiune arterială;
– femeie în vârstă de 63 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate și tulburare depresivă majoră.
– femeie în vârstă de 64 ani (vaccinată) – comorbidități: LLC (leucemie limfocitară cronică) și obezitate;
– bărbat în vârstă de 68 ani (nevaccinat) – comorbidități: fibrilație atrială și hipertensiune arterială;
– bărbat în vârstă de 71 ani (nevaccinat) – comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație atrială, dislipidemie, insuficiență cardiacă,
hepatomegalie și adenom de prostată;
– bărbat în vârstă de 73 ani (nevaccinat) – comorbidități: CICD (cardiopatie ishemică cronică dureroasă);
– femeie în vârstă de 75 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială;
– femeie în vârstă de 76 ani (nevaccinată) – comorbidități: insuficiență
cardiacă, hipertensiune arterială și steatoză hepatică;
– bărbat în vârstă de 80 ani (nevaccinat) – comorbidități: hipertensiune
arterială;
– bărbat în vârstă de 82 ani (nevaccinat) – comorbidități: fibrilație atrială permanentă și boala Parkinson;
– femeie în vârstă de 84 ani (nevaccinată) – comorbidități: obezitate gradul 2, hipertensiune arterială și diabet zaharat tip II ;
– femeie în vârstă de 84 ani (nevaccinată) – comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și obezitate gradul 1/2;
– femeie în vârstă de 89 ani (vaccinată)- comorbidități: bloc de ramură dreaptă, CICD, ateromatoză și BPOC (bronhopneumopatie cronică obstructivă).
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 114 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 733 teste efectuate, situația prezentându-se astfel:
– 130 teste RT- PCR efectuate: – 17 rezultate pozitive
– 20 rezultate pozitive, la retestare
– 93 rezultate negative;
– 603 teste rapide efectuate: – 97 rezultate pozitive;
-506 rezultate negative.
Până astăzi, 19 octombrie 2021, ora 14.00, s-au primit 186877 doze vaccin anti-Covid și au fost administrate 159786 doze, dintre care:
– 62588 doza a II-a;
– 8042 doza a III-a.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Și părinții vaccinați împotriva COVID-19 vor putea primi un concediu de carantină

Postat acum

on

De către

În prezent, doar părinții nevaccinați sau care nu au trecut prin boală pot cere un concediu în care pot să îngrijească un copil bolnav de COVID-19 cu vârsta cuprinsă între șapte și 18 ani, mai exact, pot intra în concediu de carantină. Pentru a îndrepta această situație, parlamentarii propun, printr-un proiect pus vineri în dezbaterea Senatului, ca și părinții vaccinați sau cei ce au fost bolnavi de COVID-19, ce, potrivit regulilor actuale, nu trebuie să stea în carantină în cazul în care sunt contacți direcți, să poată primi, cu condiția să nu-și poată desfășura munca de acasă, concediu pentru îngrijirea copilului de până la 18 ani, aflat în izolare sau carantină.

Proiectul de la Senat introduce, de fapt, „o formă specială a concediului pentru îngrijirea copilului aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, acordată părinților pentru care nu s-a dispus măsura izolării sau carantinei și a căror activitate nu se poate realiza de la domiciliu”, după cum apare în nota de fundamentare a măsurii.

Astfel, în cazul copilului aflat în carantina sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, asigurații pentru care nu a fost stabilită măsura carantinării sau izolării și a căror activitate nu poate fi prestată de la domiciliu vor avea dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 18 ani.

Proiectul stabilește că valoarea indemnizației pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 18 ani va fi, în aceste cazuri, de 100% din baza de calcul, care poate fi media veniturilor brute lunare din ultimele șase luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de asigurare, media indemnizațiilor de șomaj etc.

În prezent, valoarea brută lunară a indemnizației aferente concediului pentru carantină este de 100% din baza de calcul, în timp ce, în cazul concediului pentru îngrijirea copilului, indemnizația aferentă este de doar 85% din baza de calcul.

Atunci când în grupa de creșă/ grădiniță sau clasa unui copil apare un caz confirmat cu COVID-19, copiii care sunt stabiliți ca fiind contacți direcți primesc din partea direcției de sănătate publică o decizie de carantinare pentru o perioada de 14 zile. Pe baza acestei decizii, părinții celor cu vârstă de până în șapte ani pot primi concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav.

Pentru a se putea aplica, proiectul trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Pârtiile din Rânca, pregătite cu zăpadă artificială. Se folosesc tunuri

Postat acum

on

De către

Pârtiile din Rânca sunt pregătite pentru cei care vor să simtă iarna. Administratorii domeniului de schi din centrul stațiunii au pus în funcțiune tunurile de zăpadă, care să aducă stratul de omăt, la o dimensiune optimă pentru practicarea sporturilor de iarnă. În Rânca sunt, în această mini-vacanță de 1 Decembrie, mii de turiști, care au venit din toată țara.

Stratul de zăpadă este de câteva zeci de centimetri, după ce a nins, începând de vineri. Ninsoarea a scos pe drum utilajele de deszăpezire, care au împrăștiat material antiderapant, așa încât turiștii să poata urca și coborî din stațiune.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Trei gorjeni au decedat din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore

Postat acum

on

De către

Trei noi decese din cauza coronavirusului au fost înregistrate în județul Gorj în ultimele 24 de ore. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

109 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată; 15122 persoane confirmate cu COVID-19 din care: 14218 persoane vindecate, externate și la domiciliu; 112 persoane internate în spital și 792 persoane decedate. De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate 3 decese:

-femeie în vârstă de 61 ani (nevaccinată) – comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă clasa NYHA IV, obezitate și diabet zaharat tip II;

-bărbat în vârstă de 68 ani (nevaccinat) – comorbidități: diabet zaharat tip II, sindrom icteric și tumoră renală dreaptă (operată);

-bărbat în vârstă de 82 ani (nevaccinat) – comorbidități: diabet zaharat tip II.
De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 2 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 115 teste efectuate, situația prezentându-se astfel: – 43 teste RT- PCR efectuate:- 0 rezultate pozitive – 0 rezultate pozitive, la retestare -43 rezultate negative;

72 teste rapide efectuate: – 2 rezultate pozitive
– 70 rezultate negative.
Până astăzi, 29 noiembrie 2021, ora 14.00, s-au primit 270871 doze vaccin anti-Covid și au fost administrate 220871 doze, dintre care:
– 77807 doza a II-a;
– 19752 doza a III-a.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR