Home / BUCĂTĂRIE / Conopidă cu cașcaval la cuptor

Conopidă cu cașcaval la cuptor

Ingrediente pentru rețeta conopidă la cuptor: O conopidă; 400 g smântână; 250 g cașcaval; 2 ouă; Unt; Ceapă; Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Conopida se curăță, se spală și se taie cubulețe. Un vas încăpător se pune pe foc cu apă și sare, iar când apa începe să fiarbă se adaugă conopida pentru 10 minute. Conopida nu trebuie să se înmoaie foarte mult. Între timp, se amestecă cașcavalul, ouăle, smântâna și ceapa tăiată cubulețe. Se scoate conopida de la fiert și se lasă la scurs. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Conopida se așează într-un vas ceramic uns în prealabil cu unt, iar deasupra se adaugă compoziția lichidă, Se amestecă totul și se pune la cuptor pentru 40 – 45 de minute, până când conopida se rumenește.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *