Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Concursul penal de la Ambulanță, la ultima probă! Instituțiile acționează cu viteza melcului!

Postat acum

on

0 Shares

Mecanismul de fraudare a concursului pentru ocuparea postului vacant de inginer, grad II, la Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, se dovedește a fi mai tare decât legea și instituțiile care o pun în aplicare!

Deși frauda e mai mult decât elocventă și a fost detaliată de gorjexpress.ro AICI și AICI, constatată de Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj și investigată de ofițerii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice (SICE) din cadrul IPJ Gorj, concursul nu a fost anulat sau suspendat și a ajuns la ultima probă, cea a interviului, una formală de altfel, în urma căreia liderul sindical Ionel Ianc, șeful de facto al managerului Tiberiu Tătaru, va deveni inginer, postul care îl va propulsa către funcția de director tehnic.

Ofițerii SICE au ridicat toate documentele concursului penal de la sediul Serviciului de Ambulanță, dar și de la Corpul de Control al Instituției Prefectului, inclusiv constatările acestui organism, consemnate în două rapoarte. De altfel, Corpul de Control al Instituției Prefectului a sesizat Ministerul Sănătății, în acest caz.

Numai că, până se mișcă instituțiile, concursul a ajuns la ultima etapă, ce a interviului, care are loc joi, 9 noiembrie. La proba scrisă, comisia de concurs l-a notat pe unicul candidat, Ionel Ianc cu 92 de puncte, fiind declarat ”Admis”.

Astfel că, după finalizarea concursului și încununarea lui Ianc ca inginer, doar instanța de judecată mai poate dispune cu privire la legalitatea acestuia.

Culmea este că, deși știau că încalcă legea, membrii comisiei au continuat să particile la etapele concursului. Președinte al comisiei este Nicușor Cîțu, directorul tehnic al SJA Mehedinți, care are și el niște rude ce trebuie transferate la Serviciul de Ambulanță Gorj. Din comisie mai fac parte Cătălin Arbagic, șef birou la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” Runcu și Cătălin Cosor, director tehnic la SAJ Gorj.

La fel de grav este că, și cei din comisia de contestații au fost de acord cu criteriul discriminator care îl avantaja de Ianc, au respins contestația unuia din cei patru participanți eliminați în urma etapei de selecție a dosarelor și l-au lăsat pe Ianc să concureze singur, fără emoții.

Din comisia de contestații au făcut parte Mircea Bunaiașu, șef birou în cadrul SAJ Gorj, Cristinel Toma, fostul centralist al spitalului din Tg-Jiu, ajuns director tehnic al instituției medicale și Sorin Cârstoiu, șef birou la SJU Tg-Jiu.

Trebuie remarcat faptul că…

… la începutul lunii octombrie, Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a stabilit că una din condițiile specifice impuse la concursul pentru ocuparea postului de inginer, grad II, în cadrul Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică, și anume pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă, ”nu are suport legal și este considerată discriminatorie  pentru viitorii candidați la concurs, aducând atingere principiului nediscriminării și egalității de șanse în ocuparea unui post în sectorul public”.

Mai mult, Corpul de Control a constatat că fișa postului vacant, acela de inginer, nu prevede acea condiție specifică pentru ocuparea sa, adică o pregătire sau o calificare de specialitate în domeniul securității și sănătății în muncă. În final, printr-o adresă remisă Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, în care sunt enumerate și alte nereguli în organizarea concursului, Corpul de Control al Instituției Prefectului a recomandat reanalizarea situației de fapt și luarea unei decizii temeinice și legale.

După numai două zile, ignorând în totalitate recomandările Corpului de Control al Instituție Prefectului, SAJ Gorj a scos, din nou, postul la concurs, fără să fie eliminată condiția considerată ca fiind discriminatorie. Ba mai mult, a fost introdusă o nouă cerință nelegală și discriminatorie: diploma de licență în inginerie. Cu alte cuvinte, nespecificându-se clar, spre exemplu ”diploma de licență inginer autovehicule rutiere / inginer mecanic” și lăsând, cu titlu general, ”inginer” asta înseamnă că la concurs pot participa și cei care au absolvit ingineria mediului, cum este cazul lui Ianc, sau orice alt inginer a cărui pregătire nu are legătură cu domeniul auto.

Luni, 30 octombrie au fost publicate rezultatele selecției dosarelor de înscriere, iar patru din cei cinci candidați au fost respinși pentru ”lipsă pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă”, adică exact condiția discriminatorie cu care a fost de acord managerul Tătaru, șefa de la Resurse Umane și membrii comisiei de concurs.

Singurul rămas în cursă este… Ionel Ianc, lider sindical și cel care este responsabil pe linie de sănătate și securitate în muncă în cadrul  instituției.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Curtea de Apel Craiova a amânat pronunțarea în dosarul de înșelăciune al Simonei Filip

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova a decis să se pronunțe abia luna viitoare în dosarul de înșelăciune al Simonei Filip, fostă Margăian. Mai precis pe 18 iulie a stabilit instanța pronunțarea în acest dosar penal, care a devenit de notorietate nu numai în România ci și în Italia.

Tribunalul Gorj a condamnat inculpata la o pedeapsă de 5 ani de închisoare în regim de detenție pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și spălarea banilor. Tânăra din Scoarța a fost acuzată că a înșelat un italian cu aproape un milion de euro, sub promisiunea că se va căsători cu acesta, că vor întemeia o familie și vor face copii. Judecătorii au decis ca tânăra să-i plătească italianului 675.923 euro, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale și 10.000 de euro, cu titlu de despăgubiri pentru daunele morale suferite.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

95.000 de lei pentru Zilele Orașului Bumbești-Jiu, doar o sticlă de apă pentru copiii ajunși pe scenă

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Bumbești Jiu, una care se laudă cu excedent bugetar la fiecare final de an, a investit 95.000 de lei în Zilele Orașului, care au avut loc în weekend.

Banii s-au dus pe artiști, dar de umplutură pe scenă au urcat și copiii talentați ai orașului. Evident gratuit.. la finalul spectacolului copiii primind doar cate o sticlă de apă.

Nu la fel au stat lucrurile cu consilierii locali pentru care Constantin Bobaru a fost darnic, întinzând mesele.

O spune viitorul consilier local independent Georgian Urdescu care critica nepăsarea primarului și a aleșilor vizavi de copiii localității.

„Au trecut și zilele orașului Bumbești-Jiu. Elevii și copii localități Bumbești-Jiu după ce au cântat, au dansat, au recitat poezii nu au primit decât o sticlă de apă( și asta nu toți). Măcar bine că au primit mâncare și băutură consilierii locali, foști consilieri locali și personalitățile orașului și județului Gorj. Nu ne mai facem bine!Vai de soarta noastră. Dacă se dădea o prăjitură, o înghețată, 3 mici, o cutie de bomboane sau o friptură pentru fiecare copil care a prestat activități pentru a încânta cetățenii orașului Bumbești-Jiu nu mai rămâneau bani pentru lăutari”, spune alesul local care a obținut 515 voturi că și independent pe 9 iunie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ilie Petroi: „Simpatizanții PNL, fără limite! Au bătut în drumul mare o persoană care făcea campanie PSD”!

Postat acum

on

De către

Primarul de Aninoasa, Ilie Petroi, avertizează că simpatizații PNL din localitate ar fi în stare de orice: „de la rupt de afișe la bătaie”, făcând public un incident petrecut în localitate.

„Simpatizanții lui Marius Dimulescu fără limite! Au bătut în drumul mare o persoana care făcea campanie PSD. Să ne închipuim cum va arata Primăria cu astfel de oamenii!”, a transmis Ilie Petroi, cu fotografia de mai sus.

Cristian Mîndruț i-a răspuns primarului astfel: „Eu sunt Cristian Mîndruț, așadar când trimiți oameni să supravegheze comuna, nu-i pune neapărat să se uite în curțile oamenilor. Atât așteptai să te victimizezi puțin, Primarul suprem care ești dumneata!.

 

Continuă să citeşti