Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Concursul penal de la Ambulanță, la ultima probă! Instituțiile acționează cu viteza melcului!

Postat acum

on

Mecanismul de fraudare a concursului pentru ocuparea postului vacant de inginer, grad II, la Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, se dovedește a fi mai tare decât legea și instituțiile care o pun în aplicare!

Deși frauda e mai mult decât elocventă și a fost detaliată de gorjexpress.ro AICI și AICI, constatată de Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj și investigată de ofițerii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice (SICE) din cadrul IPJ Gorj, concursul nu a fost anulat sau suspendat și a ajuns la ultima probă, cea a interviului, una formală de altfel, în urma căreia liderul sindical Ionel Ianc, șeful de facto al managerului Tiberiu Tătaru, va deveni inginer, postul care îl va propulsa către funcția de director tehnic.

Ofițerii SICE au ridicat toate documentele concursului penal de la sediul Serviciului de Ambulanță, dar și de la Corpul de Control al Instituției Prefectului, inclusiv constatările acestui organism, consemnate în două rapoarte. De altfel, Corpul de Control al Instituției Prefectului a sesizat Ministerul Sănătății, în acest caz.

Numai că, până se mișcă instituțiile, concursul a ajuns la ultima etapă, ce a interviului, care are loc joi, 9 noiembrie. La proba scrisă, comisia de concurs l-a notat pe unicul candidat, Ionel Ianc cu 92 de puncte, fiind declarat ”Admis”.

Astfel că, după finalizarea concursului și încununarea lui Ianc ca inginer, doar instanța de judecată mai poate dispune cu privire la legalitatea acestuia.

Culmea este că, deși știau că încalcă legea, membrii comisiei au continuat să particile la etapele concursului. Președinte al comisiei este Nicușor Cîțu, directorul tehnic al SJA Mehedinți, care are și el niște rude ce trebuie transferate la Serviciul de Ambulanță Gorj. Din comisie mai fac parte Cătălin Arbagic, șef birou la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” Runcu și Cătălin Cosor, director tehnic la SAJ Gorj.

La fel de grav este că, și cei din comisia de contestații au fost de acord cu criteriul discriminator care îl avantaja de Ianc, au respins contestația unuia din cei patru participanți eliminați în urma etapei de selecție a dosarelor și l-au lăsat pe Ianc să concureze singur, fără emoții.

Din comisia de contestații au făcut parte Mircea Bunaiașu, șef birou în cadrul SAJ Gorj, Cristinel Toma, fostul centralist al spitalului din Tg-Jiu, ajuns director tehnic al instituției medicale și Sorin Cârstoiu, șef birou la SJU Tg-Jiu.

Trebuie remarcat faptul că…

… la începutul lunii octombrie, Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a stabilit că una din condițiile specifice impuse la concursul pentru ocuparea postului de inginer, grad II, în cadrul Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică, și anume pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă, ”nu are suport legal și este considerată discriminatorie  pentru viitorii candidați la concurs, aducând atingere principiului nediscriminării și egalității de șanse în ocuparea unui post în sectorul public”.

Mai mult, Corpul de Control a constatat că fișa postului vacant, acela de inginer, nu prevede acea condiție specifică pentru ocuparea sa, adică o pregătire sau o calificare de specialitate în domeniul securității și sănătății în muncă. În final, printr-o adresă remisă Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, în care sunt enumerate și alte nereguli în organizarea concursului, Corpul de Control al Instituției Prefectului a recomandat reanalizarea situației de fapt și luarea unei decizii temeinice și legale.

După numai două zile, ignorând în totalitate recomandările Corpului de Control al Instituție Prefectului, SAJ Gorj a scos, din nou, postul la concurs, fără să fie eliminată condiția considerată ca fiind discriminatorie. Ba mai mult, a fost introdusă o nouă cerință nelegală și discriminatorie: diploma de licență în inginerie. Cu alte cuvinte, nespecificându-se clar, spre exemplu ”diploma de licență inginer autovehicule rutiere / inginer mecanic” și lăsând, cu titlu general, ”inginer” asta înseamnă că la concurs pot participa și cei care au absolvit ingineria mediului, cum este cazul lui Ianc, sau orice alt inginer a cărui pregătire nu are legătură cu domeniul auto.

Luni, 30 octombrie au fost publicate rezultatele selecției dosarelor de înscriere, iar patru din cei cinci candidați au fost respinși pentru ”lipsă pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă”, adică exact condiția discriminatorie cu care a fost de acord managerul Tătaru, șefa de la Resurse Umane și membrii comisiei de concurs.

Singurul rămas în cursă este… Ionel Ianc, lider sindical și cel care este responsabil pe linie de sănătate și securitate în muncă în cadrul  instituției.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

El este câștigătorul marelui premiu de 540 000 lei la păcănele! Max Mădălin

Postat acum

on

Câștigătorul marelui premiu la o sală de jocuri din Târgu Jiu este Max Mădălin. Tânărul este pasionat de jocuri și a devenit un profesionist în domeniu, fiind cunoscut în branșă. A dat lovitura pe 4 decembrie, când a obținut marele premiu de 100.000 de euro, la o sală de jocuri din municipiu. Mesajul său de la profilul de pe pagina de socializare este următorul: „Păsările care se nasc în cușcă au impresia că a zbura este o boală!”.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un tânăr din Târgu Jiu, câștig fabulos la o sală de jocuri din municipiu!

Postat acum

on

S-a dat marele premiu la o sală de jocuri din Târgu Jiu! Un pasionat de ruletă din Târgu Jiu, Mădălin, a câștigat fabuloasa suma de 541.943,56 lei la Jackpotul Cards Spades în Sala de Jocuri Magnum. O explozie de bucurie a avut loc în sala de jocuri Magnum din Târgu Jiu în data de 4 decembrie, când Mădălin, un client fidel și pasionat de ruleta electronică, a câștigat un incredibil jackpot de peste 100.000 de euro la celebrul Jackpot Cards.
Acesta nu este doar un moment notabil pentru Mădălin, ci și pentru Magnum, care se mândrește cu al doilea jackpot acordat în aceeași locație într-un interval scurt de timp. După cum s-ar spune, „șansa bate din nou la aceeași ușă”, iar această expresie prinde contur în lumina evenimentelor recente petrecute în sala de jocuri Magnum.
Mădălin, un jucător dedicat al ruletei electronice, a dovedit că perseverența și pasiunea pot fi răsplătite în mod spectaculos. Acesta a fost martorul unui moment de exaltare atunci când cărțile au făcut dintr-o simplă miză o avere de peste 100.000 de euro. Acesta nu este doar cel mai mare premiu câștigat de Madalin, ci și un record în istoria Magnum. Cu un alt jackpot acordat în scurt timp, sala de jocuri devine cunoscută nu doar pentru ambianța sa vibrantă, ci și pentru generozitatea sa în oferirea unor premii impresionante.
Premiul a fost acordat prompt, banii intrând în posesia câștigătorului în ziua următoare. Acest gest subliniază angajamentul Magnum față de clienții săi și modul în care aceștia sunt tratați cu profesionalism și promptitudine.
Nu doar o experiență terestră, brandul Magnum oferă și o platformă online, www.magnumbet.ro, unde clienții pot experimenta aceeași emoție a jocului atât în mediul land-based, cât și online. Sloturile de top disponibile și pe platforma online aduc laolaltă entuziasmul jocului și posibilitatea câștigurilor considerabile.
În concluzie, câștigul impresionant al lui Mădălin la jackpotul Cards Spades nu marchează doar o victorie personală notabilă, ci subliniază și angajamentul Magnum de a oferi o experiență de joc excepțională clienților săi. Cu a doua mare recompensă acordată într-un timp atât de scurt, sala de jocuri Magnum devine destinația ideală pentru cei pasionați de noroc și câștiguri fabuloase.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tătaru și Ianc s-au prins în flagrant! ”Inginerul” care a câștigat concursul șmenuit de la Ambulanță nu s-a prezentat la post, de teamă că va rămâne șomer (!?)

Postat acum

on

De către

 

Situație halucinantă și care frizează penalul, la modul grosolan, la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj! Managerul instituției, Tiberiu Tătaru, a anunțat, miercuri, 6 decembrie a.c., că a fost anulat (?!) concursul pentru ocuparea postului, cu normă întreagă, de inginer, grad II, din cadrul Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică. Numai că, în urmă cu trei săptămâni, pe 14 noiembrie, comisia de concurs anunțase rezultatele finale, și urma doar ca, în termen de 15 zile calendaristice, candidatul declarat ”admis” să se prezinte la post pentru a-i fi încheiat contract de muncă.

Cum concursul a fost contestat la Tribunalul Gorj, din cauza condițiilor discriminatorii care l-au avantajat pe Ionel Ianc, ambulanțier și lider sindical în cadrul SJA, să rămână singur în cursa pentru ocuparea postului, fiind declarat câștigător, acesta nu s-a prezentat la noul loc de muncă, de teamă că va rămâne șomer. Adică, pentru încadrarea sa în postul de inginer urma să-i fie încetat contractul de muncă de pe postul de ambulanțier și încheiat un altul pentru noua poziție din organigramă, doar că, în cazul în care instanța anula concursul, acesta rămânea fără loc de muncă. Așa s-a ajuns în situația în care Ianc să nu se prezinte la noul post, iar managerul SJA a fost nevoit să anuleze concursul.  

GorjExpress.ro a semnalat încă de la demararea concursului pentru ocuparea postului de inginer în cadrul SJA GORJ că s-au comis mai multe încălcări ale legii pentru a fi avantajat ambulanțierul Ionel Ianc, președintele Sindicatului ”Salvamed” și consilier local PSD, susținătorul managerului Tiberiu Tătaru. Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a confirmat, în urma verificărilor efectuate, că cel puțin una din condițiile impuse era discriminatorie și îl avantaja, în mod evident pe Ianc, iar concursul a fost anulat. În mod sfidător, după două zile, concursul a fost reluat, fără să fie eliminată condiția considerată discriminatorie, iar după etapa selecției dosarelor, patru candidați au fost declarați ”respins”, tocmai pentru că nu îndeplineau acea condiție, singurul rămas în ”competiție” fiind Ionel Ianc.

Pe 14 noiembrie a.c., comisia de concurs a anunțat rezultatele finale, Ianc fiind declarat ”admis”, cu 78,5 puncte, și urma ca, în termen de 15 zile calendaristice, să se prezinte la post pentru a-i fi încheiat contract de muncă.

Între timp, Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a sesizat Ministerul Sănătății, iar unul dintre candidații dezavantajați, respins din concurs în baza acelor condiții discriminatorii, a contestat concursul la Tribunalul Gorj. În condițiile în care procesul se judecă, iar instanța a fixat următorul termen pe 12 decembrie, lucrurile s-au complicat, iar ”aranjamentul” de la Ambulanță a picat.

Adică, în mod normal, Ianc trebuia să se prezinte la post pe 29 noiembrie, să-i fie încetat contractual individual de muncă în postul de ambulanțier și să-i fie încheiat un nou contract pentru postul de inginer. Cu o zi înainte însă, pe 28 noiembrie, Tribunalul Gorj a acordat termen, așa că toate calculele au fost date peste cap. În acest context, exista riscul ca, în cazul unui verdict nefavorabil al instanței, adică judecătorii să decidă anularea concursului, Ianc să rămână șomer.

În actul normativ pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice există o excepție de la cele 15 zile în care candidatul admis era obligat să se prezinte la post și anume, o cerere scrisă şi ”temeinic motivată, candidatul declarat „admis” la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului final al concursului, un alt termen de prezentare la post care nu poate depăşi termenul de preaviz prevăzut pentru demisie”, însă era imposibil de aplicat în acest caz.

Așa că, miercuri, pe 6 decembrie, managerul SJA Gorj, Tiberiu Tătaru, a semnat, cu lacrimi în ochi și mâna tremurândă, anunțul prin care a fost ANULAT (?!) concursul pentru ocuparea postului de inginer.

Practic, tot ce s-a ”croșetat” minuțios, în avantajul lui Ianc, s-a destrămat, iar toată manevra poate fi considerată un autodenunț amănunțit care luminează ancheta polițiștilor Serviciului de Investigarea Criminalității Economice (SICE) din cadrul IPJ Gorj.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!