Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Poliția a intrat pe firul ilegalităților la concursul de la Ambulanță! Candidații respinși fac plângere la DNA!

Postat acum

on

0 Shares

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj a comunicat că au fost dispuse verificări, în cazul concursului pentru ocuparea unui post de inginer la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj. Mai mult, potrivit unor informații, Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj va efectua, din nou, un control la SAJ, pentru că nu au fost respectate recomandările lăsate în urma verificărilor condițiilor de concurs, în sensul că nu au fost eliminate condițiile discriminatorii, impuse fără suport legal, luna trecută, atunci când s-a încercat pentru prima oară fraudarea concursului. De asemenea, trebuie remarcat faptul că unul dintre cei patru candidați respinși, în urma selecției dosarului, invocându-se tocmai neîndeplinirea acelei condiții discriminatorii menținută în mod abuziv de către managerul SAJ și comisia de examinare, a solicitat Tribunalului Gorj anularea concursului. Un alt candidat respins a declarat jurnaliștilor GorjExpress.ro că va face plângere la DNA.

GorjExpres.ro a devoalat întregul mecanism de fraudare a concursului pentru ocuparea postului vacant de inginer, grad II, la Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

Reprezentanții IPJ Gorj au comunicat, la solicitarea jurnaliștilor GorjExpress, că șefii instituției au dispus efectuarea de verificări cu privire la aspectele semnalate.

În cursul zilei de miercuri se așteaptă ca prefectul județului, Iulian Popescu, să trimită, din nou, Corpul de Control la SAJ Gorj, deoarece nu au fost respectate recomandările lăsate în urma verificărilor de la începutul lunii octombrie, atunci când au constatat că cel puțin una dintre condițiile specifice impuse la concursul pentru ocuparea postului de inginer ”nu are suport legal și este considerată discriminatorie  pentru viitorii candidați la concurs, aducând atingere principiului nediscriminării și egalității de șanse în ocuparea unui post în sectorul public”. Conducerea SAJ Gorj a ignorant recomandările și, după numai două zile, a reluat organizarea concursului. De această dată, prefectul județului Gorj poate sesiza poliția și Parchetul, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și poate cere Ministerului Sănătății demiterea managerului Tiberiu Tătaru.

Zilele trecute, patru dintre cei cinci candidați au fost respinși, în urma selecției dosarelor, din cauza ”lipsă pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă”, adică exact condiția discriminatorie și nelegală menținută în criteriile de concurs.

Unul dintre aceștia a contestat rezultatul etapei de selecție a dosarelor la Tribunalul Gorj și a solicitat judecătorilor anularea concursului, motivând faptul că, pentru a-l avantaja pe unul dintre candidați, conducerea SAJ Gorj a impus, nelegal, o condiție discriminatorie în criteriile de selecție pentru postul vacant de inginer.

Demersul acestuia a fost comunicat comisiei de concurs, însă până la ora redactării acestui articol, nu a fost publicată nicio decizie a acesteia.

Mai mult, un alt candidat respins la concurs, a comunicat, redacției GorjExpress, prin intermediul unui mesaj scris, că va sesiza procurorii DNA. ”Mi se pare o ilegalitate totală. Am absolvit TCM-ul în cadrul Facultății de Mecanică Aplicată a Universității ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu, având trei ani experiență, lucrând ca inginer mecanic, iar pe partea de întreținere auto, experiență de trei ani. E cea mai mare hoție și totuși nu pățesc nimic”, a scris, revoltat, candidatul respins.

Reamintim…

 

  condițiile de concurs au fost ”preparate” în acest fel pentru a-l avantaja pe ambulanțierul Ionel Ianc, președintele Sindicatului ”Salvamed”, susținător fervent al managerului SAJ Gorj, Tiberiu Tătaru, colegi pe linie politică în PSD, singurul care îndeplinește condiția ” pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă”, fiind responsabil pe linie de sănătate și securitate în muncă în cadrul  instituției.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ilie Petroi: „Simpatizanții PNL, fără limite! Au bătut în drumul mare o persoană care făcea campanie PSD”!

Postat acum

on

De către

Primarul de Aninoasa, Ilie Petroi, avertizează că simpatizații PNL din localitate ar fi în stare de orice: „de la rupt de afișe la bătaie”, făcând public un incident petrecut în localitate.

„Simpatizanții lui Marius Dimulescu fără limite! Au bătut în drumul mare o persoana care făcea campanie PSD. Să ne închipuim cum va arata Primăria cu astfel de oamenii!”, a transmis Ilie Petroi, cu fotografia de mai sus.

Cristian Mîndruț i-a răspuns primarului astfel: „Eu sunt Cristian Mîndruț, așadar când trimiți oameni să supravegheze comuna, nu-i pune neapărat să se uite în curțile oamenilor. Atât așteptai să te victimizezi puțin, Primarul suprem care ești dumneata!.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fostul primar a refuzat să spele geamurile la Școala Gimnaziala Dănești

Postat acum

on

De către

Fostul primar de Dănesti, Mădălin Paliță, a ignorat sentința instanței de judecată privind efectuarea celor 60 de zile de muncă în folosul comunității, la școala gimnazială din localitate. Printr-un tertip a cerut instanței, după ce Serviciul de Probațiune Gorj l-a dat în judecată, să efectueze zilele respective la distanță de Dănești, pentru a fi doar pontat și deloc pus la muncă.

Instanța a impus că acesta să facă zilele de muncă în folosul comunității la Direcția de Patrimoniu Târgu Jiu sau la Liceul nr.2 din municipiu. În paralel a făcut contestație în anulare, la instanță, cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj, pentru care a fost deja condamnat cu suspendare.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tupeu: Inculpatul Stan strigă hoții! Vrea dezbatere publică

Postat acum

on

De către

Silviu Ionuț Stan, fostul primar de Albeni care își așteaptă sentința în dosarul de luare de mită, susține, public, faptul că în comună se vor cumpăra voturi. Deși nu candidează la alegerile locale, a făcut-o nevasta sa, Stan invită candidații la o dezbatere publică,pe motiv că cetățenii ar fi fost mințiți, în ultimii doi ani de zile.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!