Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Poliția a intrat pe firul ilegalităților la concursul de la Ambulanță! Candidații respinși fac plângere la DNA!

Postat acum

on

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj a comunicat că au fost dispuse verificări, în cazul concursului pentru ocuparea unui post de inginer la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj. Mai mult, potrivit unor informații, Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj va efectua, din nou, un control la SAJ, pentru că nu au fost respectate recomandările lăsate în urma verificărilor condițiilor de concurs, în sensul că nu au fost eliminate condițiile discriminatorii, impuse fără suport legal, luna trecută, atunci când s-a încercat pentru prima oară fraudarea concursului. De asemenea, trebuie remarcat faptul că unul dintre cei patru candidați respinși, în urma selecției dosarului, invocându-se tocmai neîndeplinirea acelei condiții discriminatorii menținută în mod abuziv de către managerul SAJ și comisia de examinare, a solicitat Tribunalului Gorj anularea concursului. Un alt candidat respins a declarat jurnaliștilor GorjExpress.ro că va face plângere la DNA.

GorjExpres.ro a devoalat întregul mecanism de fraudare a concursului pentru ocuparea postului vacant de inginer, grad II, la Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

Reprezentanții IPJ Gorj au comunicat, la solicitarea jurnaliștilor GorjExpress, că șefii instituției au dispus efectuarea de verificări cu privire la aspectele semnalate.

În cursul zilei de miercuri se așteaptă ca prefectul județului, Iulian Popescu, să trimită, din nou, Corpul de Control la SAJ Gorj, deoarece nu au fost respectate recomandările lăsate în urma verificărilor de la începutul lunii octombrie, atunci când au constatat că cel puțin una dintre condițiile specifice impuse la concursul pentru ocuparea postului de inginer ”nu are suport legal și este considerată discriminatorie  pentru viitorii candidați la concurs, aducând atingere principiului nediscriminării și egalității de șanse în ocuparea unui post în sectorul public”. Conducerea SAJ Gorj a ignorant recomandările și, după numai două zile, a reluat organizarea concursului. De această dată, prefectul județului Gorj poate sesiza poliția și Parchetul, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și poate cere Ministerului Sănătății demiterea managerului Tiberiu Tătaru.

Zilele trecute, patru dintre cei cinci candidați au fost respinși, în urma selecției dosarelor, din cauza ”lipsă pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă”, adică exact condiția discriminatorie și nelegală menținută în criteriile de concurs.

Unul dintre aceștia a contestat rezultatul etapei de selecție a dosarelor la Tribunalul Gorj și a solicitat judecătorilor anularea concursului, motivând faptul că, pentru a-l avantaja pe unul dintre candidați, conducerea SAJ Gorj a impus, nelegal, o condiție discriminatorie în criteriile de selecție pentru postul vacant de inginer.

Demersul acestuia a fost comunicat comisiei de concurs, însă până la ora redactării acestui articol, nu a fost publicată nicio decizie a acesteia.

Mai mult, un alt candidat respins la concurs, a comunicat, redacției GorjExpress, prin intermediul unui mesaj scris, că va sesiza procurorii DNA. ”Mi se pare o ilegalitate totală. Am absolvit TCM-ul în cadrul Facultății de Mecanică Aplicată a Universității ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu, având trei ani experiență, lucrând ca inginer mecanic, iar pe partea de întreținere auto, experiență de trei ani. E cea mai mare hoție și totuși nu pățesc nimic”, a scris, revoltat, candidatul respins.

Reamintim…

 

  condițiile de concurs au fost ”preparate” în acest fel pentru a-l avantaja pe ambulanțierul Ionel Ianc, președintele Sindicatului ”Salvamed”, susținător fervent al managerului SAJ Gorj, Tiberiu Tătaru, colegi pe linie politică în PSD, singurul care îndeplinește condiția ” pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă”, fiind responsabil pe linie de sănătate și securitate în muncă în cadrul  instituției.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un polițist cu reacție întârziată! A ”cercetat” două luni…o zgârietură!

Postat acum

on

De către

În vremea regimului comunist au ajuns în structurile statului și persoane fără prea multă școală sau fără o minimă pregătire în domeniu, doar la recomandarea vreunui șef de partid sau de CAP. În mediul cazon, dar mai ales pentru milițieni, exista expresia că a fost făcut ”la apelul bocancilor”.

Acea expresie e la fel de actuală, după mai bine de trei decenii de la Revoluție, când în Poliția Română intră tot felul de specimene, școlite pe la universitățile de apartament, sub pretextul așa ziselor ”angajări din sursă externă” și transformate în polițiști după un stagiu ”intensiv” la școlile de profil ale MAI. În acest fel, o recunosc chiar cei din sistem, se deprofesionalizează, constant Poliția Română.

Un incident minor care a avut loc pe 4 octombrie, în Tg-Jiu, în parcarea Prefecturii Gorj, de pe strada Crișan, relevă, fără echivoc, că logica unui polițist din cadrul Biroului Poliției Rutiere Tg-Jiu , făcut ”la apelul bocancilor”, bate orice banc cu polițiști, ba chiar și seria ”Academia de poliție”, cea mai spumoasă comedie despre polițiști.

Concret: în acea parcare super aglomerată pe parcursul fiecărei zile, o șoferiță și-a abandonat mașina, parcată neregulamentar, în fața șirului de autoturisme parcate pe locurile marcate, blocând practic calea de rulare din acea parcare. Un tânăr din Tg-Jiu căreia șoferița îi blocase autoturismul soției a sunat-o pe femeie de mai multe ori pentru a-i solicita să-și mute mașina din acel loc, însă aceasta nu a răspuns la telefon. După două ore de așteptare, tânărul s-a urcat la volanul autoturismului soției și a reușit, totuși, să-și facă loc printre acea mașină și cele parcate regulamentar, însă a zgâriat, aproape insesizabil, acel autoturism și, implicit, pe al său. Inițial, proprietara mașinii a fost de acord că a parcat neregulamentar, că vina îi aparține și ei în egală măsură și fiecare să-și repare stricăciunile minore, adică un polish auto și zgârietura era ”reparată”. Ulterior, s-a răzgândit și a căzut la înțelegere cu tânărul târgujian ca acesta să suporte o parte din cheltuiala cu ”reparația” mașinii și a acceptat că 100 de lei sunt suficienți.

A doua zi însă, femeia l-a sunat pe tânăr și l-a anunțat că-i returnează banii și va merge la poliție.

Intră în scenă agentul ”000”

 ”Cazul” a fost preluat de agentul Florin Ungureanu de la Biroul Poliției Rutiere Tg-Jiu care a investigat ”zgârietura”, a solicitat imagini de pe camerele de supraveghere ale Instituției Prefectului Județul Gorj pentru a constata în mod direct cum s-a produs ”coliziunea”. Cum Prefectura Gorj i-a răspuns polițistului că acele camere de supraveghere montate pe sediul instituției nu sunt funcționale, ”ancheta” s-a blocat. Cel mai probabil, agentului Ungureanu i-a trecut prin cap să ceară chiar și o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă, în urma zgârieturii, autoturismul a sângerat sau i-a fost pusă viața în pericol. Dar n-a făcut-o. A mai așteptat ceva vreme. După aproape două luni de investigații aprofundate, agentul Ungureanu a făcut o psihanaliză și a ajuns la concluzia că tânărul este unicul vinovat pentru acel incident, așa că, marți, 28 noiembrie a.c., a întocmit un proces-verbal prin care l-a sancționat pe acesta cu 8 puncte amendă, adică cu 1.160 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. (?!)

Motivul: ”În ziua de 05.10.2023 (incidentul a avut loc pe 4 octombrie – n.r.)…nu s-a asigurat în mod corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a acroșat autoturismul VW Golf (…) care se afla parcat/oprit neregulamentar (!!!) Totodată acesta nu s-a prezentat în termen de 24 de ore la sediul Poliției Mun. Tg-Jiu pentru declararea evenimentului rutier”.

Adică agentul Ungureanu a pitrocit o ”mega-anchetă”, timp de aproape două luni, pentru o zgârietură, ca să ajungă la o inepție. Potrivit logicii agentului Ungureanu, care interpretează legea într-un mod cel puțin bizar, orice șofer care încearcă să se strecoare pe lângă autoturismele parcate neregulamentar și atinge vreunul, riscă să rămână fără permisul de conducere, plus amendă de aproape 1.200 de lei, iar cel care parchează neregulamentar e protejat în fața legii! În acest context, Ungureanu e adeptul ”Legii junglei” – adică scapă cine poate!

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primăria Bumbești Jiu se folosește de Ordonanța Austerității să nu le ofere pachete cu dulciuri copiilor din localitate

Postat acum

on

De către

Primăria Bumbești Jiu se laudă, în fiecare an, cu excedent bugetar, dar, cu toate acestea, nu are bani să le ofere copiilor din oraș nici măcar o plăsuță cu dulciuri de sărbătorile de iarnă. Primarul Constantin Bobaru este nepăsător la acest capitol și consideră că austeritatea trebuie înțeleasă și de copii.

Consilierii se folosesc, pentru a-i lăsa pe copii fără aceste mici bucurii, de noua ordonanță a austerității. Situația este jenantă pentru că aleșii locali puteau găsi alte soluții pentru această așa zisă problemă: donații, sponsorizări pentru micuții din localitate.

De altfel, părinții micuților sunt revoltați de această măsură aberantă iar pe grupurile de la școli și grădinițe mulți au fost foarte supărați și s-au manifestat ca atare. Situația de la Bumbești Jiu este, astfel, absolut jenantă.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Peste 51.000 de euro: Primarul Remetea de la Tismana a recuperat de la executor casa părintească scoasă la licitație!

Postat acum

on

De către

Lichidatorul judiciar „Consultant Insolvență SPRL” a scos, recent, la licitație publică casa părintească a primarului de Tismana, Petre Remetea. Casa și terenul aferent se vindeau prin licitație cu strigare cu o sumă ce pornea de la 51.200 de euro.

Proprietatea a fost scoasă la licitație în urma falimentului firmei primarului, SC ELIMASTRO SRL.

Ieri însă primarul a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a recuperat casa părintească de la Costeni, care fusese scoasă la mezat.

Postarea publică a primarului a stârnit însă discuții în rândul membrilor comunității care se tem că Remetea, urmare a celor întâmplate, va duce și primăria spre faliment. „Oare ce se va intampla cu persoanele care au domiciliul acolo, inclusiv domnul Primar. Da, înțelegem faptul ca el nu stă acolo, ci că locuința lui nu se află pe raza Orașului Tismana, însă „Casa Părintească” se află acolo. Oare cum poate fi văzută chestia asta din toate punctele de vedere? Omul aflat în „Slujba Cetățeanului” să își piardă Casa Părintească în urma falimentului? Ce se va intampla cu toate persoanele care au domiciliul (in buletin) la acea adresă peste noapte? Ce încredere putem avea intr-o persoană care își declară falimentul personal”, sunt doar câteva întrebări venite de la cititorii gorjexpress.ro.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!