Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Comuna Plopșoru, pe drumul spre modernizare

Postat acum

on

În comuna Plopșoru se muncește intens. Constructorii au început asfaltarea ulițelor, iar în paraleel, autoritățile așteaptă finanțarea pentru un proiect amplu, de alimentare cu gaze a localității. În satul Olari, se lucrează la foc automat, deoarece toate drumurile urmează a fi asfaltate, în perioada următoare. Lucrările sunt urmărite îndeaproape de primarul Grigorie Petre, care speră să înceapă și alimentarea satelor comunei, cu gaze naturale.

„Avem 70 de ulițe de asfaltat, avem sistem de alimentare cu apă în cele 11 sate ale comunei și sistem de canalizare în lucru, pe care îl recepționăm în această toamnă. Avem 36 km de drumuri agricole. Ăsta e un lucru mare, pentru că pe aceste drumuri se creează accesul cetățenilor către tarlalele agricole și pot să-și facă o afacere acasă la ei, în agricultură, să nu mai plece în străinătate. Pe aceste drumuri agricole vom dezvolta sisteme de irigații, lateral”, a spus primarul Grigorie Petre. De asemenea, autoritățile locale au elaborat un program, pentru alimentarea cu gaze a comunei Plopșoru. Localitatea este una dintre cele mai întinse din județ, iar edilul încearcă să rezolve problemele localnicilor, astfel încât să le ofere confortul unui trai modern.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Handbal pentru fete, unicat la Jupânești! Copiii și tinerii din comună fac sport sub umbrela Asociației Club Sportiv

Postat acum

on

De către

Administrația locală din comuna Jupânești, condusă de către primarul Ionuț Gîrniceanu, este prima care susține, cu adevărat, sportul în localitate. De altfel, anul acesta, s-a înființat și Asociația Club Sportiv Jupânești sub umbrela căreia se practică fotbal, pe mai multe categorii de vârstă, dar și handbal pentru fete, lucru unic la nivelul județului Gorj.

Sportivii de la clubul din Jupânești au deja cea mai mare parte a echipamentelor dar se vor achiziționa și altele, promite edilul local, cu mențiunea că până acum sportul s-a realizat fără bani de la bugetul local.

Lucrurile se vor schimba însă, deoarece autoritatea locală intenționează ca în ședința de Consiliul Local de joi să se aloce fonduri și pentru sportul din localitate.

Clubul are, de altfel 37 de jucători, la echipa mare de fotbal AS Jupânești, alți 20 la echipa A1 de juniori, sportivii având vârste cuprinse între 14 și 18 ani dar și o grupă de fotbal cu copii care au vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

Clubul are în componență și două grupe de handbal fete, fiecare numărând cate 20 de jucătoare. Fetele au vârste cuprinse între 7 și 12 ani, respectiv 12 și 14 ani.

Edilul local este mândru că Jupâneștiul este prima comună din Gorj cu handbal fete. Iar acestea au fost programate să joace anul viitor, câteva meciuri amicale, la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Handbalistele dar și jucătorii de fotbal vor avea în curând și o sală de sport la standarde în comuna, este vorba despre o investiție pe CNI, lucrările urmând să fie începute în luna martie.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Vor să reia o lucrare abandonată de constructor

Postat acum

on

De către

Autoritățile din comuna Bălănești vor să reia o lucrare, abandonată de constructorul care a câștigat licitația. Investiția la sala de sport trebuia să fie finalizată în noiembrie anul trecut, însă firma care de construcții a abandonat lucrările, la doar 30%. Lucrările sunt efectuate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI), iar autoritățile locale au cerut rezilierea contractului, pentru a putea fi desemnată o altă firmă, care să continue lucrările. „Anul acesta, constructorul aproape că nu a lucrat deloc. Nici nu a trecut prin șantier. Am adus la cunoștință Companiei Naționale de Investiții, care finanțează această investiție, s-au deplasat la fața locului, cred că se va ajunge la rezilierea contractului cu firma respectivă. Înseamnă că se va face expertiză tehnică la ce s-a executat până acum și scoaterea restului de lucrare la licitație. S-a realizat în proporție de 30%, ceea ce este foarte puțin, ținând cont că această investiție trebuia predată primăriei, la sfârșitul lunii noiembrie 2021”, a spus Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Proiectul lui Romanescu, copiat după cel propus de PSD?!

Postat acum

on

De către

Proiectul cu parcarea de lângă sediul executiv al CEO, ar fi copiat din cel propus de consilierii municipali PSD!

Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a anunțat ieri că va realiza o parcare nouă pe spațiul în care trebuia construit sediul fostei Case de Pensii Gorj, proiect eșuat de ani buni. Interesant este însă că proiectul anunțat acum de Romanescu a fost propus în luna mai de consilierii PSD din CL Târgu Jiu, a anunțat, joi, alesul Eduard Ladaru. Consilierul PSD susține că proiectul în cauză este unul inspirat din cel al social-democraților, cu diferența că inițiatorii au propus o parcare de mari dimensiuni, supraterană, în timp ce Romanescu vrea o parcare obișnuită care nu va rezolva lipsa locurilor de parcare din zonă.

„Pregătim o nouă parcare la Târgu Jiu, de data aceasta în zona CEO, pe terenul preluat de la Consiliul Județean. Sunt mai multe cauze care au dus la această decizie. În primul rând este destinată, cu prioritate, cetățenilor ce locuiesc în zonă. De asemenea, aici sunt instituții cu mulți angajați, dar și cu un număr mare de vizitatori. Este vorba de spital, CEZ, CEO, Direcția de Venituri etc. De cealaltă parte, pe strada Republicii, prima bandă pe fiecare sens va fi destinată transportului în comun, parcarea autoturismelor urmând a fi interzisă”, a anunțat edilul Romanescu.

Lădaru a menționat că PSD duce o lipsă de comunicare iar acest proiect nu a fost făcut public la momentul respectiv de organizație nici printr-un comunicat și nicio printr-o conferință de presă. Lădaru susține că proiectul anunțat de Romanescu poate fi însă îmbunătățit.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR