Connect with us

ULTIMA ORĂ

CEO și-a redus producția la jumătate. De unde luăm energie

Postat acum

on

Activitatea Complexului Energetic Oltenia a fost redusă, angajații fiind trimiși în șomaj tehnic, până în iunie, ca măsură de prevenție, în răspândirea virusului Covid-19. Reducerea activității afectează și producția, care s-a diminuat la jumătate.
Complexul Energetic Oltenia, principalul producător de energie pe bază de cărbune, închide, pe rând, unitățile pe care le are în cele cinci județe. Începând cu data de 13 aprilie, angajații intră într-un proces eșalonat de șomaj tehnic, care se întinde pe două luni. “Am redus activitățile în toate subunitățile, s-a redimensionat personalul, funcționăm cu un personal între 30% și 40%. Producția s-a diminuat, avem în funcțiune maxim trei grupuri mari și unul mic, la Craiova. Implicit producția de cărbune necesară grupurilor s-a diminuat și în cariere funcționăm cu 2-3 utilaje, pentru a satisfice necesarul pentru termocentrale”, a afirmat managerul interimar al CEO, Daniel Burlan. Conducerea Complexului Oltenia a anunțat că producția de energie a fost și ea afectată, fiind redusă la jumătate. “Reducerea funcționării afectează, dar nu o reducem că vrem noi. Asta e solicitarea pieței. Dar ne afectează, este o reducere semnificativă, de 50%”, a mai spus Daniel Burlan. Șefii CEO spun că au achiziționat echipamente de protecție pentru angajații care sunt în producție și dezinfectant, astfel încât, cei care lucrează să nu fie afectați de pandemia de Coronavirus.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgu Jiu: I s-a făcut rău în stradă

Postat acum

on

De către

O persoană a fost ridicată, în urmă cu scurt timp, de un echipaj SMURD din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Bărbatului i s-a făcut rău, iar un tânăr a văzut și a apelat la 112. Persoana a primit îngrijiri de specialitate.

Continuă să citeşti

SPORT

A început Cupa Artego la Șah, ediția a II-a

Postat acum

on

De către

Cupa Artego la șah, ediția a II-a, a început astăzi de la ora 9:00, în sala de festivități a SC Artego S.A.

Alături de Asociația Clubul de Șah „Tinerii Spartani” Târgu Jiu, Artego organizează pentru a doua oară un concurs de șah rapid (15 minute/jucător) structurat pe două categorii: turneul A – OPEN și turneul B – U18, ambele în sistem elvețian (6 runde), fără omologare.

La această ediție s-a perceput o taxă de participare de 60 de lei. S-au acordat premii în bani (400 lei – locul I, 300 lei locul II, 200 lei, locul III, OPEN, și 300 lei – locul I, 200 lei – locul II, 100 lei – locul III, U18), cupe și diplome.

La ambele turnee, prima rundă din cele șase trecute în regulament a început la ora 10:00, iar festivitatea de premiere a avut loc imediat după ultima rundă din concurs.

Continuă să citeşti

SOCIAL

După Bălești și Primăria Peștișani oferă examinări trichineloscopice gratuite

Postat acum

on

De către

După inițiativa luată de autoritățile locale din Bălești, și Primăria Peștișani a decis să ofere populației o gratuitate cu privire la efectuarea examinării trichineloscopice a cărnii de porc, pe tot parcursul lunii decembrie.

Anunțul a fost făcut de edilul localității Peștișani, Cosmin Pigui. De anul acesta, cabinetul veterinar din Peștișani a achiziționat și un asomator pentru porci, venind, astfel, în sprijinul localnicilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!