Connect with us

ULTIMA ORĂ

CEO și-a redus producția la jumătate. De unde luăm energie

Postat acum

on

Activitatea Complexului Energetic Oltenia a fost redusă, angajații fiind trimiși în șomaj tehnic, până în iunie, ca măsură de prevenție, în răspândirea virusului Covid-19. Reducerea activității afectează și producția, care s-a diminuat la jumătate.
Complexul Energetic Oltenia, principalul producător de energie pe bază de cărbune, închide, pe rând, unitățile pe care le are în cele cinci județe. Începând cu data de 13 aprilie, angajații intră într-un proces eșalonat de șomaj tehnic, care se întinde pe două luni. “Am redus activitățile în toate subunitățile, s-a redimensionat personalul, funcționăm cu un personal între 30% și 40%. Producția s-a diminuat, avem în funcțiune maxim trei grupuri mari și unul mic, la Craiova. Implicit producția de cărbune necesară grupurilor s-a diminuat și în cariere funcționăm cu 2-3 utilaje, pentru a satisfice necesarul pentru termocentrale”, a afirmat managerul interimar al CEO, Daniel Burlan. Conducerea Complexului Oltenia a anunțat că producția de energie a fost și ea afectată, fiind redusă la jumătate. “Reducerea funcționării afectează, dar nu o reducem că vrem noi. Asta e solicitarea pieței. Dar ne afectează, este o reducere semnificativă, de 50%”, a mai spus Daniel Burlan. Șefii CEO spun că au achiziționat echipamente de protecție pentru angajații care sunt în producție și dezinfectant, astfel încât, cei care lucrează să nu fie afectați de pandemia de Coronavirus.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Gorjul, printre cele 4 județe din scenariul verde

Postat acum

on

De către

Județul Gorj este printre cele patru județe de la nivel național, care se află în scenariul verde. Județul nostru figurează cu o incidență a cazurilor raportate în ultimele 14 zile, de 0,96, cele mai puține cazuri fiind în județul Suceava, de 0,84. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 3.264 de cazuri noi de coronavirus, după efectuarea a 36.468 de teste, din care 24.630 teste RT-PCR și 11.838 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 8,9%. În ultima zi au fost înregistrate 137 de decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.493 de persoane.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Jumătate dintre profesori, înscriși la vaccinare

Postat acum

on

De către

Aproape jumătate din cadrele didactice din județ sunt vaccinate sau programate pentru imunizare, în perioada următoare. Acest lucru va face ca reluarea cursurilor să se facă în condiții mai sigure, spune inspectorul șef, Dana Constantinescu. „Pe platforma respectivă sunt 1.563 de profesori înscriși. Programați deja, din acest număr sunt 1.285 și 1.283 sunt deja vaccinați. Deci, dintr-un total de 3.985 de cadre didactice, apropape jumătate vor fi vaccinate în curând”, a declarat șefa InspectoratuluiȘcolar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 9°C
Vânt : 5km/h SE
Umiditate : 43%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 3
SunLuniMarți
8/4°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR