Connect with us

ULTIMA ORĂ

CEO și-a redus producția la jumătate. De unde luăm energie

Postat acum

on

Activitatea Complexului Energetic Oltenia a fost redusă, angajații fiind trimiși în șomaj tehnic, până în iunie, ca măsură de prevenție, în răspândirea virusului Covid-19. Reducerea activității afectează și producția, care s-a diminuat la jumătate.
Complexul Energetic Oltenia, principalul producător de energie pe bază de cărbune, închide, pe rând, unitățile pe care le are în cele cinci județe. Începând cu data de 13 aprilie, angajații intră într-un proces eșalonat de șomaj tehnic, care se întinde pe două luni. “Am redus activitățile în toate subunitățile, s-a redimensionat personalul, funcționăm cu un personal între 30% și 40%. Producția s-a diminuat, avem în funcțiune maxim trei grupuri mari și unul mic, la Craiova. Implicit producția de cărbune necesară grupurilor s-a diminuat și în cariere funcționăm cu 2-3 utilaje, pentru a satisfice necesarul pentru termocentrale”, a afirmat managerul interimar al CEO, Daniel Burlan. Conducerea Complexului Oltenia a anunțat că producția de energie a fost și ea afectată, fiind redusă la jumătate. “Reducerea funcționării afectează, dar nu o reducem că vrem noi. Asta e solicitarea pieței. Dar ne afectează, este o reducere semnificativă, de 50%”, a mai spus Daniel Burlan. Șefii CEO spun că au achiziționat echipamente de protecție pentru angajații care sunt în producție și dezinfectant, astfel încât, cei care lucrează să nu fie afectați de pandemia de Coronavirus.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Angajați la negru, în restaurante și tâmplărie. Amenzi de 163.000 lei

Postat acum

on

De către

Trei persoane au fost depistate muncind la negru, pe raza județului Gorj. Inspectorii ITM au aplicat amenzi în cuantum de 163.000 lei. În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat 52 de controale, fiind aplicate 22 sancțiuni și dispuse 127 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. „Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă a fost depistată în trafic, în timp ce desfășura activități de aprovizionare cu marfă în beneficiul angajatorului. Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza Municipiului Târgu-Jiu în timp ce prestau activitate ca muncitori necalificați în beneficul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.
În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A reclamat la poliție că i s-a furat un salcâm

Postat acum

on

De către

Un bărbat a sunat la 112, să reclame că i-a fost furat un salcâm. Polițiștii l-au depistat pe autor, încă reclamantul l-a iertat. „Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112, de către un bărbat din municipiul Slatina, cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat și sustras un arbore specia salcâm, de pe un teren pe care îl deține în comuna Polovragi. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că aspectele sesizate se confirmă. În urma administrării probatoriului, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din localitatea Polovragi, bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Pe parcursul cercetărilor, între părți a intervenit împăcarea”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Luptător gorjean, pe podium la Campionatul Național

Postat acum

on

De către

Un luptător gorjean a cucerit medalia de bronz, la finala Campionatului Național de Seniori, de la Reşiţa, competiție care s-a desfășurat în perioada 25-27 noiembrie. Alexandru Beşliu, de la CSM Târgu Jiu, a concurat la categoria 92 de Kg. În weekend, multiplul campion național a participat, la Reșița, la ultima competiție din acest an, cea mai importantă din calendarul intern la această disciplină.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR