Connect with us

ACTUALITATE

Ce au arătat studiile, despre structura de rezistență a pasarelei de la Târgu Jiu

Postat acum

on

Studiile efectuate la pasarela peste calea ferată, de la intrarea în Târgu Jiu, au arătat că structura de rezistență nu este afectată, susține viceprimarul Bogdan Bejinaru. Autoritățile din municipiu au cerut efectuarea unei expertize, după ce balustrada laterală a pasajului din zona de nord a orașului s-a prăbușit. Edilii au făcut un proiect, pentru reabilitarea celor două pasarele, însă, până la intrarea în procesul de reabilitare, se vor face reparații de întreținere, cu firma primăriei. „Începând cu duminică noaptea, se va lucra pe pasarela de la Gârdu, între orele 9 seara și 6 dimineața. Vom efectua operațiunea de frezat și în week-end se va turna un strat de uzură, fiind aranjată și partea de tratuare și borduri. Din discuțiile cu membrii comitetului tehnic și având la bază o expertiză cară spune că, din punct de vedere tehnic, pasarela nu are nicio problemă, am zis că este necesară o cosmetizare, până la începerea lucrărilor de reabilitare, prin Compania Națională de Investiții, ce pot dura și un an sau chiar doi”, a spus viceprimarul Bogdan Bejinaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vrei să mergi în Italia? Uite ce se întâmplă de la jumătatea lunii mai!

Postat acum

on

De către

Românii care vor să meargă în Italia, în această vară, o pot face, cu condiția să fie vaccinați. De la 15 mai, Guvernul Italian a anunțat că relaxează restricțiile și condițiile de intrare în țară. Restricţiile privind sosirile din statele UE expiră la jumătatea lunii în curs, iar premierul țării  declarat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID”, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie. Italia încearcă să îşi revină după o recesiune dură, cauzată de pandemie, iar turismul este unul din domeniile afectate. Autoritățile vor să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19. Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000, cel mai grav din UE, raportat la numărul populaţiei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sindicalist CEO: „Minerilor și energeticienilor, ieșiți odată în stradă!”

Postat acum

on

De către

Un lider de sindicat din CEO îi îndeamnă pe angajați să iasă în stradă, pentru a-și cere drepturile. Asta după ce primele salariaților, ce ar fi trebuit primite de 1 mai, au întârziat, din cauza lipsei banilor, cu care se confruntă compania. Nicu Bunoaica, unul dintre cei care protestează în Piața Prefecturii de trei luni, a făcut apel la colegii lui, pe care îi cheamă să se alăture protestatarilor. „În atenția minerilor și energeticienilor…Prima de 1300 lei, adică de 1 mai, va fi de 15 mai, datorită lipsei banilor. Minerilor și energeticienilor ieșiți odată în stradă și hai să rezolvăm problema CEO că va fi și mai rău. Treziți-vă fătălailor odată!”, a scris Nicu Bunoaica, pe pagina personală de socializare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au stat la coadă toată noaptea, pentru vaccinare

Postat acum

on

De către

S-a stat la cozi, azi-noapte, pentru vaccinare, după ce s-a dat startul campaniei și pe timpul nopții. În capitală, mii de persoane s-au imunizat, în centrele deschise non stop. Deși numărul celor care au trecut pragul acestora a fost destul de mare, autoritățile spun că timpul de așteptare nu a fost mai mare de un sfert de oră.

Vaccinarea se face fără programare, începând de azi, în toată țara.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR